Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Το οικολογικό σούπερ σπίτι, με το μάτι του Ώρου, της Naomi Campbell, στο ιδιωτικό νησί της στην Τουρκία .





Από: Green Prophet / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Αν ο κόσμος φτάσει στο τέλος του, το μοντέλο Naomi Campbell και οι δικοί της και αγαπημένοι της δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα επιβίωσης σε αυτό το 25 δωματίων οικολογικό σπίτι. Σχεδιασμένο από τον αγαπημένο νέο αρχιτέκτονά της Luis de Garrido, το γυάλινο θολωτό σπίτι είναι απολύτως αυτάρκες από ενέργεια και νερό και διαθέτει ένα καταπληκτικό εσωτερικό διαμορφωμένο αίθριο.

Τα πάντα για το νέο σπίτι Naomi είναι ένα όνειρο: το άνετο μικροκλίμα του, η σταθερή ροή του αέρα, το φως και η θερμότητα όταν είναι απαραίτητα, ο ανώτερος εξωραϊσμός του, και φυσικά το γεγονός ότι χτίστηκε στην Isla Playa de de Cleopatra στην Τουρκία. Δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει το Αιγυπτιακό θέμα.
Το να δοθεί η άδεια να οικοδομηθεί ένα 25δωματίων οικολογικό σπίτι πρέπει να είναι το όνειρο του κάθε αρχιτέκτονα.
Ειδικά όταν δεν υπάρχουν περιορισμοί στις δαπάνες ή στην δημιουργία.
Παρατηρείστε στα αριστερά το γλυπτό Ανκ (ο Αιγυπτιακός «σταυρός», που συμβολίζει τον ήλιο).
Και ο Ισπανός Luis de Garrido, αγαπημένος αρχιτέκτονάς της, ήταν ο ‘τυχερός’!
Βρίσκεται στην Playa de Isla de Cleopatra στην Τουρκία.
Το ακίνητο έχει σχήμα όπως το "Το Μάτι του Ώρου" από την αιγυπτιακή μυθολογία.

Σε συνδυασμό με ένα εξελιγμένο γεωθερμικό σύστημα, τα φωτοβολταϊκά παρέχουν όλη την απαιτούμενη ενέργεια
Το μάτι του Horus από την αιγυπτιακή μυθολογία είναι σύμβολο των Illuminati. Το όλο έργο πάντως είναι έργο καθαρής αρχιτεκτονικής ιδιοφυΐας.
Μόνο αν λέγεσαι Naomi Campbell ή ίσως Sheikh Hamad (ο Σεΐχης που έγραψε το όνομά του σε μια παραλία του Περσικού Κόλπου, έτσι ώστε να είναι ορατό από το διάστημα) έχεις σπίτι που διαθέτει 25 δωμάτια και πέντε σαλόνια.
Το σχήμα του ματιού δημιουργήθηκε με την έξυπνη τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών πάνελ που παράγουν, επίσης, την ενέργεια που απαιτείται για να λειτουργήσει το σπίτι της Naomi. Περισσότερη ενέργεια προέρχεται από ένα βαθιά εξελιγμένο γεωθερμικό σύστημα και παθητικό σχεδιασμό.
Ο μεγάλος θόλος επιτρέπει το φυσικό φως και τη ζεστασιά να διεισδύουν στο σπίτι όλο το χρόνο, αλλά όχι πάρα πολύ. Το ηλιακό κέρδος ελέγχεται με οριζόντιες περσίδες, αρχιτεκτονική τοπίου, και τζάμια στα παράθυρα.

Μέτρα έχουν επίσης ληφθεί για να διασφαλιστεί ότι το σπίτι είναι καλά αεριζόμενο, και να διώξει οποιεσδήποτε ανησυχίες ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου μπορεί να δημιουργήσει δυσάρεστα επίπεδα υγρασίας, ενώ μία εσωτερική διαμορφωμένη βεράντα στον τελευταίο όροφο συμβάλλει περαιτέρω στο ανώτερο μικροκλίμα του σπιτιού.
Το βρόχινο νερό συλλέγεται και όλα τα λύματα υποβάλλονται σε ένα βιολογικό σύστημα επεξεργασίας.
Αντί να στεναχωριέσαι για το σκοτάδι,άναψε ένα φώς ...
Αντι-Αισθητικά Νέα !

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...