Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

''Οι αγανακτισμένοι πάνε γήπεδο''

Το θέμα δεν είναι αθλητικό... Είναι άκρως κοινωνικό και πολιτικό! 

 Γέμισαν με πανό κατά της κυβέρνησης κ της τρόικα οι εξέδρες των οπαδών!!!
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί!!!!

Κάτω τα βρωμόχερά σας από τα πανό των συνδέσμων!

Στα γήπεδα, η Ελλάδα μίλησε. Και μίλησε κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Τον δε τελευταίο, τον «στόλισε». Και ακολούθησαν σπασμωδικές αντιδράσεις από την αυταρχική ΠΑΣΟΚική εξουσία, που κατά τα άλλα εκόπτετο για την «ανοικτή κοινωνία»: διακοπή αγώνων από αστείους διαιτητές, απαίτηση να κατεβούν πανό από τις κερκίδες, έλεγχοι οχημάτων και προσαγωγές φιλάθλων, οι οποίοι «τόλμησαν» να εκφραστούν πολιτικά. Η νέα ηγεσία της ΕΛΑΣ των «πράσινων» πραιτωριανών, καταθέτει τα πολιτικά της διαπιστευτήρια στην εξουσία. Και το κάνει ξεδιάντροπα, χωρίς να κρατά τα προσχήματα. ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τους Έλληνες. Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ εδώ, ήταν στη σωστή κατεύθυνση και σας το λέει αυτό κάποιος ο οποίος καμία απολύτως σχέση δεν έχει ιδεολογικά με τον προαναφερόμενο χώρο. Όπου η εξουσία χάνει την εκτίμηση του κόσμου και τον έλεγχο, τείνει να διολισθαίνει σε αυταρχικές πρακτικές και να ασκεί κατασταλτικές μεθόδους, για να «περιορίσει» τις διαμαρτυρίες και να γλιτώσει από τις συνέπειες του επικοινωνιακού τους αντίκτυπου. Η μέθοδος είναι παλιά, αλλά δεν πιάνει.
Αντίθετα, κλιμακώνει τις αντιδράσεις. Τα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή μας τον τελευταίο καιρό, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Πουθενά δεν λειτούργησε η καταστολή, ιδιαίτερα σε ανθρώπους που δεν είχαν τίποτα να χάσουν.
Έχω και άλλες φορές εκφραστεί υπέρ του οπαδικού κινήματος.
Οι σύνδεσμοι φιλάθλων των ελληνικών ομάδων, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κυψέλες παραγωγής βίας στους αθλητικούς χώρους. Το πρόβλημα όντως υπάρχει και είναι πολύ σοβαρό. Όμως, έχει να κάνει και με την ευρύτερη αποϊδεολογικοποίηση και τον μηδενισμό που η ίδια η εξουσία με τη στάση της, προωθεί.
Όσοι φωνάζουν κατά των συνδέσμων, ας κοιτάξουν πρώτα να μην απογοητεύουν τους νέους και να καταπολεμήσουν την ανεργία και την ανέχεια. Οι σύνδεσμοι συγκρατούν τρόπον τινά τους νέους, τους εντάσσουν σε μια ομάδα, κάτω από ένα σύμβολο και σκοπό. Αυτό, είναι πολύ εύκολο με την παρότρυνση της κοινωνίας, να μετουσιωθεί σε κοινωνικό έργο και προσφορά.
Γνωρίζω περιπτώσεις όπου σύνδεσμοι, διοργάνωσαν αιμοδοσίες και δη με επιτυχία. Αλήθεια, πότε ζητήθηκε η προσφορά εργασίας από ένα σύνδεσμο πχ για μια δεντροφύτευση; Πόσες φορές ζητήθηκε η αρωγή τους για την ενίσχυση κοινωφελών ιδρυμάτων;
Πότε ζητήθηκε επίσημα η γνώμη τους για κάτι; Θα σας πω κάτι, που αποτελεί προσωπική μου εκτίμηση: οι σύνδεσμοι φιλάθλων έχουν πολλά στοιχεία, που η ξεδιάντροπη εξουσία δεν έχει: έχουν μπέσα, έχουν φιλότιμο και πάνω απ’ όλα πίστη. Πίστη σε κάτι.
Αλήθεια, οι της εξουσίας, σε τι πιστεύουν; Οι σύνδεσμοι, ό,τι σου πουν, αυτό είναι. Έχουν αρχηγούς, έχουν οργάνωση, έχουν πειθαρχία. Και πάνω απ’ όλα, έχουν ΤΙΜΗ και γι’ αυτή και μόνο παλεύουν. Για την τιμή που δεν έχει το μηδενιστικό και γλοιώδες ΠΑΣΟΚ της εξαπάτησης και του «λεφτά υπάρχουν».
Ένα μήνυμα στην «πράσινη» εξουσία των εθνομηδενιστών: η σύγκρουση με τους φιλάθλους κύριοι του ΠΑΣΟΚ, δεν θα σας βγει σε καλό. Οι νέοι, πληρώνουν ακριβά την εργολαβία σας υπέρ της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Και θα αγωνιστούν σκληρά εναντίον σας. Και από την κερκίδα της αγαπημένης τους ομάδας.
Του Νίκου Χιδίρογλου
ελεύθερη ώραΑντί να στεναχωριέσαι για το σκοτάδι,άναψε ένα φώς...
Αντι- Αισθητικά Νέα !!!

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...