Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

ΔΕΙΤΕ: Ο μύθος των βλαστοκυττάρων!

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΕΞΑΝΤΑ
για τη βιομηχανία απάτης που έχει στηθεί...
Τεράστιο ήταν το ενδιαφέρον των πολιτών που είδαν  το ντοκιμαντέρ της εκπομπής του  Γιώργου Αυγερόπουλου, για τα βλαστοκύτταρα με τον τίτλο "Το πολύτιμο κύτταρο" όπου παρουσιάστηκαν πολλές λεπτομέρειες για τη φύλαξη των βλαστοκυττάρων, αλλά και τη βιομηχανία που έχει αναπτυχθεί. Στο site της εκπομπής βρίσκεται  σε εξέλιξη δημόσια συζήτηση για τα βλαστοκύτταρα, ενώ οι συντελεστές της εκπομπής δέχονται αμέτρητα μηνύματα και e mail.
"Το πολύτιμο κύτταρο"

Στο ντοκιμαντέρ  παρουσιάστηκαν συνεντεύξεις Ελλήνων και ξένων κορυφαίων επιστημόνων οι οποίοι έδωσαν συγκεκριμένα επιστημονικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η ιδιωτική φύλαξη έχει ελάχιστες πιθανότητες χρήσης και εφαρμόζεται ελάχιστα. Προέτρεψαν δε τους γονείς να δωρίζουν τα βλαστοκύτταρα του παιδιού τους σε δημόσιες τράπεζες καθώς με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια παγκόσμια δεξαμενή όπου έχουν πρόσβαση όλοι. Όλοι οι επιστήμονες συμφώνησαν ότι τα βλαστοκύτταρα όντως σώζουν ζωές και χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη μεταμοσχευθεί σε όλο τον κόσμο αλλά όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά «δεν είναι τα βλαστοκύτταρα του παιδιού σου που θα σώσουν το ίδιο το παιδί σου, αλλά τα βλαστοκύτταρα κάποιου άλλου συνήθως άγνωστου δότη.

Παρουσιάστηκαν επίσης ιστορίες ανθρώπων που ενώ είχαν  φυλάει τα βλαστοκύτταρα του παιδιού τους σε ιδιωτικές τράπεζες, όταν το παιδί τους αρρώστησε οι γιατροί τους είπαν ότι δεν μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν. «Ακριβώς επειδή το ομφάλιο αίμα είχε τα ίδια ακριβώς γενετικά προβλήματα με αυτά που παρουσίασε το παιδί  μου ήταν άχρηστο» είπε η κα. Ντόνες στην Νέα Υόρκη. Ο γιος της ο Άντονι αρρώστησε από την σπάνια νόσο οστεοπέτρωση που περιλαμβανόταν στον κατάλογο της εταιρείας. «Αισθάνθηκα εξοργισμένη και ότι με είχαν εξαπατήσει» είπε η κα. Ντόνες. Ο γιος της τελικά σώθηκε από βλαστοκύτταρα που βρέθηκαν στην Παγκόσμια Δεξαμενή.

Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωποι ιδιωτικών εταιρειών  φύλαξης βλαστοκυττάρων της Ελλάδας, υπεραμύνθηκαν της σημασίας της  ιδιωτικής φύλαξης λέγοντας ότι  υπάρχουν πλέον εφαρμογές πέρα από  αιματολογικές νόσους και ότι  τα αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα μπορούν να θεραπεύσουν ένα πλήθος μη αιματολογικών ασθενειών. Αυτά αμφισβητήθηκαν έντονα από τους επιστήμονες οι οποίοι τόνισαν ότι αυτά δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση θεραπείες και βρίσκονται σε αρχικό πειραματικό στάδιο. «Θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με τον κόσμο. Δεν πρέπει να δίνουμε υποσχέσεις που προς το παρόν είναι υποθέσεις» είπε η πρωτοπόρος της μεταμόσχευσης βλαστοκυττάρων κα. Ελιάν Γκλούκμαν από την Γαλλία.

Η Ελλάδα έχει τις  περισσότερες ιδιωτικές τράπεζες φύλαξης ομφαλοπλακουντιακού αίματος σε όλο τον κόσμο σε σχέση με τον πληθυσμό της, (υπολογίζεται ότι είναι 21 στον αριθμό), ενώ λειτουργούν και δύο τράπεζες δημόσιας πρόσβασης μία στην Αθήνα και μια στην Θεσσαλονίκη.
Σύντομα θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για τις τράπεζες βλαστοκυττάρων

Μετά την προβολή  του ντοκιμαντέρ του Εξάντα "Το Πολύτιμο Κύτταρο" που προκάλεσε  θύελλα αντιδράσεων, προωθείται από  το Yπουργείο Υγείας κοινή υπουργική  απόφαση, η οποία θα ρυθμίζει το νομικό πλαίσιο κάτω από το οποίο θα λειτουργούν από δω και στο εξής οι τράπεζες φύλαξης βλαστοκυττάρων στην Ελλάδα, ιδιωτικές και δημόσιας πρόσβασης.

"Έχουμε δώσει ήδη εντολή στον ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) να γνωμοδοτήσει επί του θέματος", είπε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Δημόπουλος, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Γιώργο Αυγερόπουλο, χαρακτηρίζοντας το ντοκιμαντέρ του Εξάντα ως "μια έγκυρη και πρωτοπόρο δουλειά πάνω σε αυτό το φλέγον ζήτημα".

"Πιστεύουμε ότι σε ένα με δύο μήνες θα είμαστε έτοιμοι για μια κοινή υπουργική απόφαση που θα καθορίζει για πρώτη φορά το πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών", είπε ο γγ του Υπουργείου Υγείας.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Δημόπουλος στην συνέντευξη που παραχώρησε στον "Εξάντα" για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ, παραδέχθηκε ότι το υπουργείο Υγείας δεν γνωρίζει ούτε καν τον ακριβή αριθμό των ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης βλαστοκυττάρων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι "αφέθηκαν επί χρόνια να λειτουργούν εν κενώ". Επισήμανε επίσης ότι "πρέπει να υπάρξει ένας γρήγορος εξορθολογισμός και πάνω απ' όλα να καθοριστούν όροι λειτουργίας των τραπεζών από εδώ και πέρα. Και για τον κόσμο να μην ταλαιπωρείται, να μην καταξοδεύεται, να μην μπαίνει σε διαδικασίες που δεν τον οδηγούν εκεί που θέλει, αλλά και για το γενικότερο όφελος και το δημόσιο συμφέρον το οποίο προκύπτει από τη χρήση των βλαστοκυττάρων τα επόμενα χρόνια".


πηγή
Μπορείς να αλλάξεις τα πάντα , άν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι!
http://anti-aisthitika.blogspot.gr

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Οι Ελληνικές τράπεζες άρχισαν να "κουρεύουν" δάνεια.


Σε διαγραφές χρέους, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν και το 25% του οφειλόμενου κεφαλαίου, προχωρούν οι τράπεζες σε μία ύστατη προσπάθεια να εισπράξουν ό,τι μπορούν από οφειλέτες που ετοιμάζονται να προσφύγουν στα δικαστήρια κάνοντας χρήση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Η όλη διαδικασία γίνεται έπειτα από σχετικό αίτημα του δανειολήπτη και με μεγάλη φειδώ αλλά και διακριτικότητα, καθώς οι τραπεζίτες φοβούνται μήπως το φαινόμενο λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Ετσι και οι δύο πλευρές κινούνται «αναγνωριστικά», καθώς τα αρμόδια δικαστήρια που προβλέπει ο νόμος ότι θα συγκροτηθούν για να εκδικάσουν τις προσφυγές των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, τα οποία αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους, δεν έχουν ακόμη εκδώσει τις πρώτες αποφάσεις.

Τα πουλημένα δάνεια

Εν αναμονή λοιπόν των πρώτων αποφάσεων, αρκετές τράπεζες δέχονται ένα μικρό «κούρεμα» του χρέους δανειοληπτών που ζητούν κατ’ αρχήν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Ομως υπάρχει και μία κατηγορία πιο τυχερών δανειοληπτών, οι οποίοι μπορεί να «γλιτώσουν» ακόμη και το μισό του χρέους τους. Πρόκειται για παλιά δάνεια, τα οποία ορισμένες τράπεζες (Εθνική και Eurobank κυρίως) τα είχαν πουλήσει σε μία συγκεκριμένη εταιρεία πριν το 2008. Η εταιρεία που «αγόρασε» το προβληματικό αυτό χαρτοφυλάκιο σε «χαμηλή τιμή» προσδοκούσε να εισπράξει από τους ασυνεπείς οφειλέτες ένα κομμάτι από το χρέος τους.

Ομως στο μεταξύ η χώρα βυθίστηκε στην κρίση με αποτέλεσμα να ανατραπούν όλοι οι σχεδιασμοί. Ετσι προκειμένου να μη χαθεί οριστικά το σύνολο της οφειλής, «οι εκπτώσεις» που προσφέρονται είναι πολύ πιο γενναίες.

Για παράδειγμα, δανειολήπτης ο οποίος είχε φθάσει να οφείλει από κάρτες και καταναλωτικά δάνεια, μαζί με τόκους και πανωτόκια, 24.000 ευρώ, του προτάθηκε να του διαγράψουν τα 13.000 ευρώ με την προυπόθεση το εναπομείναν ποσόν να το εξοφλήσει μέσα σε ένα χρόνο. Βέβαια το παράδειγμα, παρ’ όλο που είναι υπαρκτό, είναι ακραίο, καθώς οι περισσότερες τράπεζες δεν εμφανίζονται τόσο γενναιόδωρες στη διαγραφή χρέους.

Σύμφωνα με ανώτατατο τραπεζικό στέλεχος της καταναλωτικής πίστης η συνήθης πρακτική που εφαρμόζουν οι τράπεζες στις περιπτώσεις που οι δανειολήπτες αιτούνται εξωδικαστικό συμβιβασμό είναι διαγραφή κατά ανώτατο όριο του 25% του χρέους. Ομως οι ίδιες οι τράπεζες φροντίζουν ο σχετικός διακανονισμός να παραμένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προκειμένου να αποτρέψουν μια εξάπλωση του κινήματος «δεν πληρώνω».

Πάντως η έκρηξη των «κόκκινων δανείων», τα οποία στο τέλος του 2010 άγγιξαν το 10% του συνόλου των χορηγήσεων, έχουν κάνει τις τράπεζες περισσότερο διαλλακτικές.

Ετσι παρ’ όλο που δεν υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση στο ζήτημα -υπάρχουν τράπεζες που αποδέχονται μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους και άλλες που επιλέγουν να διαγράφουν με ευκολία τα επισφαλή δάνεια αναλαμβάνοντας το πρόσθετο κόστος των προβλέψεων -οι ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών γίνονται πλέον με πιο ευνοϊκούς όρους για τους δανειολήπτες.

Οι πιέσεις πάντως τόσο για τις τράπεζες όσο και για τους δανειολήπτες εκτιμάται ότι θα ενταθούν φέτος, καθώς η ύφεση γίνεται βαθύτερη και η ανεργία αγγίζει εφιαλτικά επίπεδα. Ομως σε μεγάλο βαθμό των μέλλον των υπερχρεωμένων νοικοκυριών θα κριθεί από τα αρμόδια Ειρηνοδικεία, καθώς αν οι δικαστικές αποφάσεις είναι «γενναίες», οι τράπεζες θα αναγκαστούν να ρίξουν περισσότερο νερό στο κρασί τους.


ΔΕΙΤΕ: Money Masters με ελληνικούς υπότιτλους."Οι Άρχοντες του Χρήματος", ένα καταλυτικό ντοκιμαντέρ που μας αναλύει ολόκληρη την ιστορία πίσω από την τρέχουσα οικονομική κρίση και το πώς ο στόχος για παγκόσμιο οικονομικό έλεγχο κρύβεται πίσω από μια πολύ μικρή αλλά παρόλα αυτά πανίσχυρη «συμμορία» τραπεζιτών η οποία δρα ανενόχλητη πέρα από κάθε νόμο και κάθε κυβέρνηση.

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ...!

Σωρεία σοβαρών ερωτημάτων προκαλεί η απόφαση (άγνωστος ο εμπνευστής), να μην εκτίθεται, από τώρα και στο εξής, στο επισκευασμένο Βυζαντινό Μουσείο Χίου (Μετζιτιέ Τζαμί), το πιστό αντίγραφο της Σφαγής της Χίου, του διάσημου Γάλλου Ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά. Την έλλειψη του πίνακα, διαπίστωσε σε ξενάγησή της, στο χώρο της έκθεσης η Νομαρχιακή Σύμβουλος Χίου Ισαβέλλα Μπουρνιά, η οποία ήδη με επιστολή της προς τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, ζητά την παρέμβασή του.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα “Πατρίδα”, υπάρχει ήδη μία...

μυστική προφορική συμφωνία προκειμένου να καθαιρεθεί ο πίνακας, ως ένδειξη απάλειψης του ιστορικού χάσματος που χωρίζει τους δύο λαούς! Η Τουρκία, επεδίωξε τη μεν πρώτη φορά, να αφαιρεθούν οι ταμπέλες από τις οστεοθήκες των θυμάτων της Σφαγής, στη Μονή του Αγίου Μηνά, που έφεραν την επιγραφή: “ΕΡΓΑ ΟΘΩΜΑΝΩΝ” καθώς και την καθαίρεση της αντίστοιχης επιγραφής στη Νέα Μονή Χίου. Έξι ημέρες, πάντως, πριν γιορτάσουμε την επέτειο της απελευθέρωσης της Χίου (11η Νοεμβρίου 1912) και την ενσωμάτωση με την Ελλάδα, πολλοί αναρωτιούνται, ως που θα φθάσει η Ελληνική υποχώρηση και αν αυτή είναι άξια να διαγράψει τη σφαγή 58.000 κατοίκων και την εξαφάνιση πολιτιστικών εκθεμάτων πανευρωπαϊκής και παγκόσμια εμβέλειας.

Για την Ιστορία (όχι αυτή που διδάσκεται στα σχολεία πάντως), ο αφανισμός των κατοίκων της Χίου συγκλόνισε όχι μόνο τον Ελληνισμό , αλλά και όλη την Ευρώπη. Οι εφημερίδες έγραφαν άρθρα εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για τη μεγάλη σφαγή. Βιβλία κυκλοφορούσαν στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και οι φιλέλληνες προσπαθούσαν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για να βοηθήσουν τα θύματα. Από τη μεγάλη σφαγή της Χίου εμπνεύστηκε και ο Βίκτωρ Ουγκώ το ποίημά του “Το Ελληνόπαιδο”.

πηγή

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!


 ..ΜΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΗΜΗΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!

....ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ("ΔΕΥΤΕΡΟ" ΝΟΜΙΣΜΑ!)

Από τα μέσα του 2008 έως σήμερα, οι ελληνικές τράπεζες διατηρούνται στη ζωή, μόνο και μόνο, επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τους παρέχει όση ρευστότητα ζητήσουν, έναντι του σκανδαλώδους χαριστικού επιτοκίου του 1%. Αυτήν την ώρα οι ελληνικές τράπεζες χρωστούν στην ΕΚΤ περίπου € 95 δις!

Η ρευστότητα αυτή, δίνεται μέχρι σήμερα με την παροχή ενέχυρων από την πλευρά των τραπεζών είτε με τη μορφή ομολόγων του ελληνικού δημοσίου είτε τραπεζικών ομολόγων τα οποία καλύπτονται από εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου είτε τιτλοποιημένων δανείων. Υπολογίζεται πως μέχρι το κλείσιμο του πρώτου εξαμήνου του 2011, οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν ενισχυθεί από το ελληνικό δημόσιο συνολικά με 103 δις!

Μέχρι σήμερα, το σύστημα αυτό της διασωλήνωσης με την ΕΚΤ, λειτουργεί ως σανίδα σωτηρίας για το τραπεζικό κεφάλαιο της ευρωζώνης. Πλέον, όμως φαίνεται πως οι ελληνικές τράπεζες θέλουν και άλλα σωσίβια, καθώς τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια χτυπάνε «κόκκινο» ενώ η ΕΚΤ, επιθυμεί να αυστηροποιήσει τους κανόνες παροχής προνομιακής ρευστότητας.

Έτσι η Τράπεζα της Ελλάδος, θα παρέχει προσωρινή επιπλέον ρευστότητα, στις ελληνικές τράπεζες, συμπληρωματικά με την ΕΚΤ!

Πρακτικά, δηλαδή, η ΤτΕ, θα παρέχει δάνεια στις ελληνικές τράπεζες, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Αυτά προβλέπει τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και φέρει ημερομηνία υπογραφής από τον Υπουργό Οικονομικών την 9η Μαρτίου 2011. Η εν λόγω τροπολογία, τροποποιεί την παράγραφο 1 του άρθρου 65 του Νόμου 2362/1995, αναφέροντας πως το Δημόσιο θα μπορεί να παρέχει εγγυήσεις «στην Τράπεζα της Ελλάδος προς εξασφάλιση απαιτήσεων αυτής κατά πιστωτικών ιδρυμάτων»*.

Η συγκεκριμένη τροπολογία ενεργοποιεί ουσιαστικά το μηχανισμό παροχής ρευστότητας έκτακτης ανάγκης (Emergency Liquidity Assistance), που προβλέπεται στο άρθρο 14.4 του Καταστατικού του Ευρωσυστήματος**, και ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στις κατά τόπους κεντρικές τράπεζες, να παρέχουν ρευστότητα στις τράπεζές τους, υπό την ανοχή της ΕΚΤ, και με δική τους ευθύνη! Ουσιαστικά λοιπόν, η ΕΚΤ, νίπτει τας χείρας της εάν ο μη γένοιτο, κάτι πάει στραβά!

Μάλιστα, στην τροπολογία δεν ορίζεται ούτε το ύψος της παρεχόμενης ρευστότητας ούτε το ύψος των εγγυήσεων ούτε το ύψος της προμήθειας που θα δέχεται η ΤτΕ!

Επιπλέον, οι εγγυήσεις θα δίνονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, χωρίς δηλαδή την έγκριση της Βουλής, όπως συμβαίνει σήμερα!

Έτσι προκειμένου με αυτόν τον τρόπο, να διασωθεί το τραπεζικό κεφάλαιο, το Δημόσιο παρέχει στις τράπεζες μέσα από καινούργιες αδιαφανείς διαδρομές, εγγυήσεις, αυξάνοντας έτσι δυνητικά (στην περίπτωση που αυτές καταπέσουν) το χρέος και αλλά και το spread των κρατικών ομολόγων!

Όλα αυτά μάλιστα, τη στιγμή που οι τράπεζες πνίγουν τους ιδιώτες δανειολήπτες και τις μικρές επιχειρήσεις, προκειμένου να επιβιώσουν!

Αντί λοιπόν, να συζητάμε για το πώς θα εθνικοποιηθούν οι τράπεζες ώστε να ασκηθεί μια νέα χρηματοπιστωτική πολιτική, συζητάμε το πώς το κράτος θα δίνει όλο και περισσότερα για να τις διασώσει προκειμένου να συνεχίσουν τον παρασιτικό τους ρόλο!

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως ακόμα και αν η επιπλέον ρευστότητα επαναπορροφηθεί με κάποιο τρόπο από την κυκλοφορία, (αποτρέποντας τη δημιουργία πληθωριστικού χρήματος), έχουμε σε κάθε περίπτωση να κάνουμε με μια πρακτική παροχής ρευστότητας εκτάκτου ανάγκης.

Και μάλιστα, τη δεύτερη πρακτική εκτάκτου ανάγκης, αμέσως μετά τη χρήση κρατικών ομολόγων αξίας € 4δις στο πρώτο δίμηνο του 2011, για την εξόφληση υποχρεώσεων του δημοσίου, όταν ο Προϋπολογισμός έκανε λόγο για έκδοση τέτοιων ομολόγων αξίας μόλις € 420 εκατ. στο σύνολο του έτους!

Και αυτό πολύ περισσότερο όταν, με ρύθμιση στο φορολογικό νομοσχέδιο, όλες οι υποχρεώσεις του δημοσίου θα μπορούν να πληρώνονται με ομόλογα, που θα αντιπροσωπεύουν, έτσι, ένα δεύτερο, παράλληλα με το ευρώ, υποβαθμισμένο μέσο πληρωμής και ουσιαστικά υποτιμημένο νόμισμα! Πραγματικό φρενοκομείο!

πηγή

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Shock - Τι έδειξαν έλεγχοι στο εμφιαλωμένο νερό...

Εξασθενές χρώμιο και ψευδομονάδες βρέθηκαν μετά από έρευνα του ΠΑΣΟΕ σε μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού. Ακόμα κι αν το αποτέλεσμα ήταν τυχαίο, δείχνει ότι οι έλεγχοι είναι πλημμελείς...
Του Κασσιανού Τζέλη
Πόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε για την ασφάλεια του εμφιαλωμένου νερού που πίνουμε; Σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) το 98% των δειγμάτων που ελέγχει είναι απόλυτα ασφαλή. Ωστόσο ο ΕΦΕΤ έλεγξε μέσα στο 2010 μόνο 162 δείγματα από τα περίπου 1,5 δισεκατομμύριο μπουκάλια που υπολογίζεται ότι διακινούνται στην αγορά. Την ίδια στιγμή, εντύπωση και ανησυχία προκαλεί ανάλυση που πραγματοποίησε και δημοσίευσε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) το οποίο διαπίστωσε ότι από τα 21 μπουκάλια, ισάριθμων εταιρειών που έλεγξε, τα 8 περιέχουν το καρκινογόνο στοιχείο εξασθενές χρώμιο σε ποσότητες από 3 μγ/λίτρο έως και 30 μγ/λίτρο, ενώ σε 9 βρέθηκαν ψευδομονάδες που είναι επικίνδυνες για την υγεία από 1 ml έως 35 ml.

Ακόμη και αν είναι τυχαίο αυτό το αποτέλεσμα, δείχνει εν πολλοίς τους πλημμελείς ελέγχους στα εμφιαλωμένα νερά και κυρίως ότι η δημόσια υγεία δεν είναι διασφαλισμένη. Στο Γενικό Χημείο του Κράτος οι έλεγχοι δεν ξεπερνούν τα 300 δείγματα το χρόνο, όσα δηλαδή αποστέλλονται προς ανάλυση από το υπουργείο Υγείας και δεν γίνονται δειγματοληψίες στην αγορά, ενώ οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΦΕΤ καμία χρονιά δεν ξεπέρασαν τους 300. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε πρόσφατα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής η ηγεσία του ΕΦΕΤ, το 2010 διενήργησε 162 δειγματοληψίες και διαπίστωσε ότι σε 3 εταιρείες υπηρχε σοβαρό πρόβλημα με τους κανόνες υγιεινής κατά τη διαδικασία εμφιάλωσης. Δεν υπάρχει από εκεί και πέρα κανένας έλεγχος στη διακίνηση και την αποθήκευση του εμφιαλωμένου νερού.

Πρόσφατα σε ημερίδα του ΤΕΕ για τη ποιότητα του νερού (βρύσης και εμφιαλωμένων) διαπιστώθηκε ότι η σχετική κοινοτική οδηγία για την προστασία του πόσιμου νερού έχει εφαρμοστεί μερικώς, αφού δεν έχει συσταθεί ακόμη ο φορέας που θα εποπτεύει τους συνεχείς ελέγχους ποιότητας. Το ίδιο πρόβλημα επισημαίνει στην ενημέρωση του προς την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής ο ΕΦΕΤ, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι και το νερό του δικτύου (βρύσης) πρέπει να τύχει αποδοτικότερων και αποτελεσματικότερων ελέγχων.

Τα Πανεπιστήμια Θράκης και Πατρών, διενέργησαν τμηματικά μελέτες από το 1995 έως το 2003 και από το 2004 έως το 2008. Εξετάστηκαν περίπου 1.700 μπουκάλια νερού που κυκλοφορούν στο εμπόριο και εντοπίστηκαν σε πολλά από αυτά ψευδομονάδες, κολοβακτηρίδια και αποικίες μικροοργανισμών. Για να διατηρείται η ποιότητα του εμφιαλωμένου νερού, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα πρέπει να φυλάσσεται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος με θερμοκρασία κάτω από τους 18 βαθμούς Κελσίου. Πόσα όμως από τα μπουκάλια διατηρούνται σε αυτές τις συνθήκες, ειδικά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες όπου κατά κανόνα τα ψυγεία σε σούπερ μάρκετ, περίπτερα, ταβέρνες κ.λπ. είναι γεμάτα και δεκάδες μπουκάλια μένουν εκτός, προκειμένου να πωληθούν στη συνέχεια;

Στα σούπερ μάρκετ

Σε πολλά σούπερ μάρκετ μάλιστα το εμφιαλωμένο νερό αποθηκεύεται σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος ή δίπλα σε ψυγεία και ψυκτικά μηχανήματα, με αποτέλεσμα το νερό να θερμαίνεται.

Με απλά λόγια, ακόμα και αν οι εταιρείες τηρούν πλήρως τη νομοθεσία, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το νερό που καταναλώνουμε τελικά είναι ασφαλές.

Σε όλη την Ελλάδα αυτή τη στιγμή καταναλώνονται περίπου 1,5 δισεκατομμύρια μπουκάλια το χρόνο, ενώ η αγορά εμφιαλωμένου νερού αυξάνεται με ρυθμούς έως και 15% κάθε χρόνο. Μόνο στα σούπερ μάρκετ διακινούνται ετησίως 65 εκατομμύρια λίτρα νερού. Ποιος είναι ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας από την ανυπαρξία ελέγχων; Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που έδωσε στη Βουλή η ηγεσία του ΕΦΕΤ. Σαραντα οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιδημία χολέρας που προκλήθηκε από εμφιαλωμένα νερά το 1974 στην Πορτογαλία!

πηγή

Καταργούν την 25η Μαρτίου αλλά γιόρτασαν το ολοκαύτωμα.


«Κόβουν» τον εορτασμό των εθνικών εορτών για... οικονομία, την ίδια ώρα όμως, στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη, προχώρησαν με την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση μνήμης για τους Έλληνες Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους στο Ολοκαύτωμα. Στην εκδήλωση, με οικοδέσποινα τη Γενική Πρόξενο πρέσβειρα Αγλαΐα Μπαλτά, παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο ραβίνος Μάρτιν Κοέν, η Γενική Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Κούλα Σοφιανού κι ο πρόεδρος των Αμερικανών φίλων του ελληνικού Εβραϊκού Μουσείου, Σολομόν Ασέρ. Δόθηκε και παράσταση, από τα μέλη του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού και διαβάστηκαν αποσπάσματα του ημερολογίου της Ροζίνας Ασέρ Πάρντο «548 μέρες χωρίς όνομα, Θεσσαλονίκη 1943», μια ιστορία με αναφορά στην εποχή που η συγγραφέας ήταν κρυμμένη σε σπίτι χριστιανών. Έγινε και εβραϊκή παραδοσιακή προσευχή caddish... «Φιλοφρονήσεις» να υποθέσουμε;
«Όταν ο άνθρωπος χάνει τη μνήμη του, όχι μόνο χάνει ένα κομμάτι από το παρελθόν του, αλλά κι από το παρόν και το μέλλον», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, κάνοντας λόγο για «κοινές ρίζες» χριστιανισμού και ιουδαϊσμού.
Ο Έλληνας αρχιερέας σημειωτέον ότι δέχεται τα πυρά των ομογενών για την απαράδεκτη ως τώρα παρουσία του στα ελληνικά πράγματα, στην Αμερική. Ο ραβίνος Κοέν απέτισε φόρο τιμής στον αστυνομικό διευθυντή Αθηνών Άγγελο Έβερτ, που βοήθησε την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου πολλούς Εβραίους να ξεφύγουν από την αιχμαλωσία και ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μιλτιάδη Έβερτ. Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Νομού Μαγνησίας «Αργοναύτες», Απόστολος Ζουπανιώτης, υπογράμμισε ότι «πριν δύο εβδομάδες τελέσαμε την 5η Ετήσια Εκδήλωση Μνήμης, τιμώντας τα αθώα θύματα, αλλά και τους ηρωικούς Χριστιανούς της Μαγνησίας, οι οποίοι με αυτοθυσία διέσωσαν το 80% της Ισραηλιτικής Κοινότητας του Βόλου. Εμείς οι ‘Αργοναύτες' είμαι υπερήφανοι που είμαστε οι απόγονοί τους».

«Λεφτά υπάρχουν»...
Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι, το ΥΠΕΞ απαίτησε με μια εγκύκλιό του-μνημείο εθνομηδενισμού, που έφερε την υπογραφή του πρέσβη και γενικού γραμματέα του υπουργείου Αλ. Ζέπου, να μην οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, «προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους συμβολισμού»... Για την καθιερωμένη και ετήσια εορτή για το ολοκαύτωμα όμως, χρήματα υπήρχαν. «Προτεραιότητες» είναι αυτές...

πηγήΠαρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

ΑΤΖΕΝΤΑ 21-KAI H ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ--ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Στις 14 Ιουνίου 1992, στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο, 178 αρχηγοί κρατών υπέγραψαν την Ατζέντα 21, που θεωρητικά επιθυμούσε εφαρμοζόμενη να σώσει το περιβάλλον, το οποίο όμως δεν κινδύνευε και όλο το σενάριο είχε άλλους σκοπούς, εφιαλτικούς κατά πολλούς ερευνητές.

Ακούμε διαρκώς τους όρους πράσινη ανάπτυξη, βιώσιμη ανάπτυξη, προστασία του περιβάλλοντος, προστασία της

βιοποικιλότητας, ανακατανομή του πλούτου, καινοτόμες τεχνολογίες, κλιματική αλλαγή κτλ και κανείς δεν γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από αυτές τις φράσεις.

Με αιτιολογία τον δήθεν κίνδυνο του περιβάλλοντος και της κλιματικής σταθερότητας, λόγω της δήθεν υπερθέρμανσης του πλανήτη εξ αιτίας των δραστηριοτήτων του ανθρώπου, εκτός από την πράσινη υπερφορολόγηση, προωθείται η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού και η συγκέντρωση των ανθρώπων σε περιορισμένο χώρο σε όλο τον πλανήτη, για να μην κινδυνεύει, λένε, το περιβάλλον.

Έτσι αρχίσαμε να ακούμε για τους ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, που μπορεί να φθάσουν το ένα δισεκατομμύριο, εγκαταλείποντας ολόκληρες περιοχές της υπαίθρου και μετακομίζοντας στις πόλεις που θα γίνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Σύμφωνα με το "οικολογικό" αυτό σχέδιο, οι άνθωποι θα πρέπει χάριν του περιβάλλοντος να συγκεντρωθούν σε τερατουπόλεις-στρατόπεδα, που ωστόσο θα πρέπει να είναι πράσινες και οικολογικές, για το λόγο αυτό, θα απαγορευθούν τα αυτοκίνητα και θα επιτρέππονται μόνο τα ποδήλατα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να πέσει το μορφωτικό επίπεδο των ανθρώπων, διότι οι μορφωμένοι ανεβάζουν το βιωτικό τους επίπεδο αγοράζοντας αγαθά και δαπανώντας ενέργεια, πράγμα που δημιουργεί σκουπίδια και χαλάει το περιβάλλον. Άρα οι άνθρωποι θα πρέπει να μην μορφώνονται και τόσο πολύ. Επίσης θα πρέπει να καταργθεί η κτηνοτροφία γιατί μία αγελάδα, παράγει τόσα αέρια θερμοκηπίου σε ετήσια βάση, όσα και ένα τζιπ 4Χ4. Θα πρέπει να αρχίσει η βιομηχανική κατασκευή κρεατόμαζας, που σου εξασφαλίζει κρέας, χωρίς την ύπαρξη όμως ζώων.

Ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν ζώνες χωρίς ανθρώπους (NO HUMAN ZONE) στις οποίες η φύση θα  απολαμβάνει τον εαυτό της, χωρίς να κινδυνεύει από εμάς τους κακούς. Στην φωτογραφία, με κόκκινο και κίτρινο είναι οι περιοχές χωρίς ανθρώπους και στα ελάχιστα μαύρα στίγματα θα βρίσκονται οι τερατουπόλεις όπου οι ένοχοι άνθρωποι που κόντεψαν να καταστρέψουν την καϋμένη τη φύση θα ζουν στα κρατικά σπίτια τους, που ουσιαστικά θα ανήκουν στις τράπεζες, δύο δύο ή και τρεις τρεις οικογένειες μαζί, αφού η ιδιοκτησία θα απαγορεύεται και λόγω υψηλής φορολογίας θα είναι αδύνατη.

Ο όρος βιώσιμη ανάπτυξη, που πολλοί ίσως τον χρησιμοποιούν χωρίς να γνωρίζουν τι σημαίνει, ορίζει ότι:

1.Πρέπει να επέλθει η πλήρης αποβιομηχάνιση του δυτικού κόσμου και η άνευ όρων παράδοση των φυσικών του πόρων σε δήθεν μη κερδοσκοπικές πολυεθνικές, που θα μεταφέρουν όλες τις δραστηριότητες σε έρημες περιοχές του λεγόμενου τρίτου κόσμου.

2.Πρέπει να πάμε σε οικογένειες με ένα ή και κανένα παιδί. Από το δεύτερο παιδί και πέρα θα μπαίνει "πράσινος φόρος", διότι τα παιδιά μολύνουν το περιβάλλον.

3.Πρέπει να καταργηθεί πλήρως η κτηνοτροφία, αφού τα ζώα μολύνουν το περιβάλλον. Μέχρι να καταργηθεί, θα μπουν δυσβάσταχτοι φόροι στο κρέας κάθε μορφής, αφού η κατανάλωσή του προϋποθέτει την ύπαρξη "ρυπογόνων" ζώων.

4.Πρέπει να καταργηθούν όλες οι θρησκείες, διότι η θρησκευτική και λατρευτική δραστηριότητα, κάνει τους ανθρώπους "να μην εκτιμούν την μητέρα Γαία".

5.Πρέπει να καταργηθεί πλήρως η ιδιοκτησία και όλες οι εκτάσεις πρέπει να ελέγχονται από μία παγκόσμια διακυβέρνηση για την "σωστή και οικολογική διαχείρισή τους". Για το λόγο αυτό μπαίνουν ήδη πολύ μεγάλη φόροι στην ακίνητη περιουσία, αφού πρώτα όλοι παροτρύνθηκαν σε παγκόσμια κλίμακα να επενδύσουν σε ακίνητα και οικόπεδα για να τους πάρουν τα λεφτά μέσω δανείων.

6. Πρέπει να ορισθεί ταχύτατα όργανο παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης για να διαχειριστεί την "ανύπαρκτη ουσιαστικά" απειλή της δήθεν κλιματικής αλλαγής που δήθεν απειλεί τον πλανήτη.

7.Πρέπει να προωθηθεί η ουσιαστικά ανεφάρμοστη στις σύγχρονες πόλεις ενεργειακή θωράκιση των ήδη υπαρχόντων κτιρίων, καθώς και ο θεσμός των λεγόμενων ενεργειακών επιθεωρητών, με σκοπό τη θέσπιση ετήσιων τελών και φόρων για τα από ενεργειακής απόψεως μη βιώσιμα κτίρια, με σκοπό την οικονομική αφαίμαξη αλλά και την δημιουργία των "νεοάστεγων" και των "κλιματικών μεταναστών".(Προφητεία του Άγιου Κοσμά του Αιτωλού: "θα φορολογήσουν τις πόρτες και τα παράθυρα")

8.Επειδή η ενεργειακή θωράκιση των ήδη υπαρχουσών πόλεων δεν είναι εφικτή, ούτε τεχνολογικά κά ούτε οικονομικά, πρέπει οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε νέες οικολογικές πόλεις-στρατόπεδα, που θα χτιστούν με νέες "καινοτόμες" τεχνολογίες σε συγκεκριμένα σημεία, ώστε να μην μολύνεται το περιβάλλον και στις οποίες δεν θα υπάρχει ιδιωτική περιουσία, ούτε σε ακίνητα, αλλά ούτε και σε κινητά (αυτοκίνητα), ώστε να μην .....μολύνεται το περιβάλλον. Τέτοια πόλη πρότυπο-στρατόπεδο χτίστηκε έξω από το Άμπου Ντάμπι και ονομάζεται Μαζντάρ, που σημαίνει Πηγή.

Αυξάνονται διαρκώς οι επιστήμονες και οι καθηγητές πανεπιστημίου που καταγγέλλουν το ψεύδος της δήθεν υπερθέρμανσης του πλανήτη και του κινδύνου της δήθεν κλιματικής αλλαγής, λόγω δήθεν των δραστηριοτήτων του ανθρώπου, που προωθήθηκε συστηματικά εδώ και πενήντα περίπου χρόνια.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παγκόσμια απάτη που τείνει να καταστρέψει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε και να μας οδηγήσει σε μία παγκόσμια δικτατορία, παρόμοια με την οποία ο πλανήτης δεν γνώρισε ποτέ πριν, κατά την διάρκεια της καταγεγραμμένης ιστορίας.πηγή

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

H ἀναίρεση των ψευδολογιών του Zeitgeist.


  Η ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ZEITGEIST

Του Σπύρου Αργυρού

πηγή: Παγκύπρια Ένωσις Γονέων
http://www.ppu.org.cy/neesprosthikes189.html


Πολύς λόγος γίνεται τελευταίως για το ντοκιμαντέρ Zeitgeist , το οποίο έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα της αθεϊστικής προπαγάνδας. Πρόκειται για μιαν αμερικανική ταινία, την οποία δυστυχώς παρακολούθησαν δωρεάν, εκατομμύρια άτομα ανά την υφήλιο, μέσω του διαδικτύου. Είναι πολλοί αυτοί που πίστεψαν στο αντιχριστιανικό περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ, χωρίς να καλοεξετάσουν εάν τα στοιχεία που παραθέτει είναι αληθή, έχουν αποδείξεις, παραπομπές, βιβλιογραφία, ακαδημαϊκό κύρος και πόσες αυθεντίες συμφωνούν με τους συντελεστές του έργου.

Τίποτε από όλα αυτά.

Zeitgeist ή Geist der Zeit ή Geist der Zeiten το zeit έχει τη σημασία της «χρονικής περιόδου – εποχής» ενώ το geist αυτή του «πνεύματος». Ζeitgeist λοιπόν σημαίνει το «πνεύμα της εποχής»!

Το Zeitgeist είναι ένα ντοκιμαντέρ φτιαγμένο από τον Peter Joseph, το οποίο μιλά για την κρίση που περνάει η ανθρωπότητα στις μέρες μας.

Το πρώτο μέρος του ασχολείται με τον Χριστιανισμό και τις θρησκείες γενικότερα, θέλοντας να δείξει πως οι θρησκείες δεν έχουν καμία θεοπνευστία, αντιθέτως είναι ένα πολιτισμικό στοιχείο. Επίσης, οι θρησκείες υπάρχουν λόγω της περιορισμένης επιστημονικής γνώσης σε κάποια θέματα, λ.χ. τη δημιουργία του κόσμου κ.λ.π.

Το δεύτερο μέρος, ασχολείται με την τρομοκρατία και πιο συγκεκριμένα με την 11/9 και τις βομβιστικές επιθέσεις στο μετρό του Λονδίνου. Η τρομοκρατία είναι εντέχνως στημένη για να φοβίσουν τον κόσμο, υποστηρίζει η ταινία, για να μπορεί το κατεστημένο να περάσει τα συμφέροντά του.

Το τρίτο μέρος, ασχολείται με το οικονομικό σύστημα και πώς αυτό οδήγησε την Αμερική να λάβει μέρος και να δημιουργήσει όλους τους μεγάλους πολέμους της ιστορίας.

Έχει βγει όμως και δεύτερη ταινία, το Zeitgeist Addendum, η οποία ασχολείται κυρίως με το μονεταριστικό σύστημα και με μια ενδεχόμενη λύση, αυτή που παραδίδει το Venus Project, το οποίο σύμφωνα με τους συντελεστές του «αποτελεί την επιστημονική και κοινωνική πραγμάτωση του αναρχισμού, δηλαδή μιας κοινωνίας που δεν θα στηρίζεται στο χρήμα, αλλά στην αγάπη μεταξύ των ανθρώπων, την υπέρτερη αξία της ζωής».

Το πρώτο ντοκιμαντέρ βραβεύτηκε στο «4th Artivist Film Festival» με το βραβείο «Artivist Spirit» και ο δημιουργός του το ανέβασε, με τη μορφή δωρεάν διάθεσης, στο Google video.
Μέχρι σήμερα εκτιμάται ότι παγκοσμίως το έχουν παρακολουθήσει πάνω από 100 εκατομμύρια άτομα.

Εμείς θα ασχοληθούμε με το πρώτο μέρος της ταινίας που αφορά τον Χριστιανισμό.
Το ντοκιμαντέρ ξεκινά και παραθέτει με καταιγιστικό τρόπο, απόρρητες (υποτίθεται) πληροφορίες για τις διάφορες απάνθρωπες διαδικασίες που διενεργούνται στο σύνολο της ανθρωπότητας.

Μοιάζουν με μυστικά ειπωμένα μόνο από τους ανθρώπους του zeitgeist, με αποτέλεσμα μετά από τον συνεχόμενο καταιγισμό, αμέτρητου αριθμού πληροφοριών, να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του θεατή, να τον απονευρώσουν και να τον μεταμορφώσουν σε αποδέκτη των θέσεων των συντελεστών της ταινίας.

Τότε βάζουν σε ενέργεια το σκοπό για τον οποίον την έφτιαξαν. Επικεντρώνονται και στρέφονται μόνο εναντίον του προσώπου του Χριστού, του Πατρός, της Παναγίας, με εκ νέου συνεχιζόμενο καταιγισμό ψευδών τοποθετήσεων, οι οποίες προέρχονται από θεοσοφικές1, μασονικές2, αποκρυφιστικές3 και σατανικές4πηγές.

Δεν προλαβαίνει το μυαλό του θεατή να επεξεργαστεί τον καταιγισμό των ψευδών θέσεων, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απορρίψει αυτά που βλέπει και ακούει.

Αυτό που κάνει εντύπωση στο ντοκιμαντέρ, είναι η απρόσωπη και γρήγορη ομιλία του αφηγητή, με την έντονη αμερικανική χροιά, που χρησιμοποιεί το εγχειρίδιο πώς να κάνεις πλύση εγκεφάλου σε κάποιον μέσα σε πέντε λεπτά (How to brainwash someone in 5 minutes).
Παρακολουθώντας κανείς προσεχτικά το ντοκιμαντέρ, διαπιστώνει ότι αυτό βρίθει από ψευδείς πληροφορίες και αστήριχτους ισχυρισμούς.

Προσπαθούν οι συντελεστές της ταινίας να πείσουν ότι η θρησκεία είναι απάτη και ότι σκοπό έχει τη συγκέντρωση χρημάτων και τον έλεγχο των ανθρώπων.

Έχοντας εκφράσει οι παραμυθολόγοι του Zeitgeist την πεποίθησή τους, ότι ο Χριστιανισμός είναι μια ακόμη ηλιακή-αστρολογική λατρεία, προβαίνουν σε συμπεράσματα. Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από την συγκριτική εξέταση του Χριστιανισμού σε σχέση με τις ηλιακές-αστρολογικές λατρείες. Ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός συγκρίνεται με πρόσωπα της μυθολογίας των αρχαίων λαών της Μεσογείου και της Ινδίας, όπως ο Ώρος, ο Κρίσνα, ο Βάκχος, ο Μίθρα και άλλοι. Όλοι παρουσιάζονται ως Μεσσίες, με περιστατικά της μυθολογίας τους παρόμοια με τη ζωή του Χριστού.

Σε γενικές γραμμές η ταινία υποστηρίζει ότι ο Χριστιανισμός βασίζεται εξ ολοκλήρου στην θρησκεία των αρχαίων Αιγυπτίων.

Στην ταινία πχ ο αιγύπτιος θεός Ώρος, παρουσιάζεται ότι γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου από την παρθένα Ίσιδα-Μαρία. Τη γέννησή του σηματοδότησε ένα αστέρι στην ανατολή, το οποίο ακολούθησαν τρεις βασιλιάδες, για να βρουν τον νεογέννητο σωτήρα. Σε ηλικία 12 ετών δίδασκε άλλα παιδιά και στα τριάντα του βαπτίστηκε. Είχε δώδεκα μαθητές, έκανε θαύματα, περπατούσε στο νερό και τον αποκαλούσαν «η αλήθεια», «το φως», «καλός ποιμένας» κλπ. Αφού τον πρόδωσε ο Τυφών, ο Ώρος σταυρώθηκε, θάφτηκε για τρεις μέρες και μετά αναστήθηκε. Όμως η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Ο Ώρος ήταν γιος του Όσιρι και της Ίσιδος. Η μητέρα του δεν ήταν παρθένα αλλά χήρα. Δεν αναφέρεται πουθενά η ημερομηνία γέννησής του. Στην αιγυπτιακή μυθολογία δεν αναφέρεται θάνατος του Ώρου, συνεπώς ούτε και ανάστασή του. Ο μόνος γνωστός του άθλος είναι η εκδίκηση του θανάτου του πατέρα του, όλα τα άλλα είναι ψέματα των δημιουργών της ταινίας.

Ο Άττης από τη Φρυγία σύμφωνα με την ταινία, γεννήθηκε από παρθένο στις 25 Δεκεμβρίου. Τον σκότωσαν, τον έκλεισαν σε τάφο και μετά από τρεις μέρες αναστήθηκε. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Άττης, ήταν γιος της κόρης του Αγγαρίου, Νανάς. Αυτή έμεινε έγκυος από ένα αμύγδαλο. Δεν σταυρώθηκε αλλά αυτοευνουχίστηκε στη διάρκεια του γάμου του και πέθανε από αιμορραγία. Δεν αναστήθηκε. Όλα είναι ψέματα του Zeitgeist.

Ο Κρίσνα γεννήθηκε σύμφωνα με την ταινία, από την παρθένα Ντεβάκι, με ένα αστέρι να σημαίνει τη γέννησή του. Έκανε θαύματα με τους μαθητές του και αναστήθηκε μετά το θάνατό του. Ο Κρίσνα όμως είχε έξι αδέλφια και η μητέρα του δεν ήταν παρθένα. Σκοτώθηκε κατά λάθος από βέλος κυνηγού και δεν αναστήθηκε.

Ο Διόνυσος γεννήθηκε και αυτός από παρθένο υποστηρίζει η ταινία, στις 25 Δεκεμβρίου. Ήταν περιπλανώμενος δάσκαλος και έκανε θαύματα. Τον αποκαλούσαν     «βασιλέα των βασιλέων» το «Α και το Ω». Μετά το θάνατο του αναστήθηκε. Σύμφωνα όμως με την ελληνική μυθολογία, ο Διόνυσος ήταν γιος του Δία και της Σεμέλης. Κανείς από τους αρχαίους δεν αναφέρει ότι η Σεμέλη ήταν παρθένος, μέχρι που το ανακάλυψαν χιλιάδες χρόνια μετά οι δημιουργοί τουZeitgeist. Δεν τον αποκαλούσαν το «Α και το Ω» ούτε «βασιλέα των βασιλέων», αλλά «ελευθερωτή», διότι «ελευθέρωνε» τους ανθρώπους από τον εαυτό τους μέσω της μέθης και της δαιμονικής έκστασης. Όλα τα άλλα είναι ψέματα του Zeitgeist. Το μεγαλύτερο ψέμα όμως, είναι το σύμβολο που παρουσιάζουν στην ταινία για να μας πείσουν ότι ο Διόνυσος σταυρώθηκε. Σ’ αυτό απεικονίζεται όχι ο Διόνυσος αλλά ο Ορφέας Βακχικός και το αντικείμενο έχει αποδειχθεί πλαστό. Χρονολογείται στον 18ο αιώνα.

Ο Μίθρας σύμφωνα με την ταινία, γεννήθηκε και αυτός δήθεν από μια παρθένα στις 25 Δεκεμβρίου. Είχε 12 μαθητές και έκανε θαύματα. Μετά το θάνατό του έμεινε θαμμένος για τρεις ημέρες μέχρι να αναστηθεί. Τον αποκαλούσαν «η αλήθεια», «το φως» και λατρευόταν την Κυριακή. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Ο Μίθρας ήταν δημιούργημα του Αχούρα-Μάζντα. Ξεπήδησε από ένα βράχο. Δεν είχε μητέρα. Δεν πέθανε και δεν αναστήθηκε. Ανέβηκε στον ουρανό με άρμα. Όλα τα υπόλοιπα είναι ψέματα των συντελεστών της νεοεποχίτικης αυτής ταινίας.

Πρέπει να τονιστεί ότι κανείς δεν ξέρει ποια μέρα του χρόνου γεννήθηκε ο Χριστός. Η Ορθόδοξη Εκκλησία μέχρι τον τέταρτο αιώνα εόρταζε τα Χριστούγεννα στις 6 Ιανουαρίου μαζί με τα Θεοφάνεια. ΕπίΠάπα Ιουλίου Α' (336-332) τα Χριστούγεννα σταμάτησαν να γιορτάζονται μαζί με τα Θεοφάνεια και θεσπίσθηκε ως επέτειος η 25η  Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια προσπαθούν οι συντελεστές της ταινίας, να συσχετίσουν τον Ιησού με τον πάγκαλο Ιωσήφ της Παλαιάς Διαθήκης, παραθέτοντας ψευδείς πληροφορίες, ότι ο Ιωσήφ πουλήθηκε για 20 αργύρια, ενώ ο Ιησούς για τριάντα, ότι ξεκίνησε να δουλεύει όταν ήταν τριάντα ετών όπως και ο Χριστός, ενώ όλοι ξέρουμε ότι η Αγία Γραφή αναφέρει ότι ο Ιωσήφ πωλήθηκε από τους αδελφούς του για είκοσι χρυσά και όχι αργυρά νομίσματα και ότι πωλήθηκε στους Αιγυπτίους όταν ήταν δεκαεφτά ετών.

Υποστηρίζουν επίσης ότι ο Ιωσήφ προδόθηκε από τον αδελφό του Ιούδα, όπως και ο Ιησούς από τον μαθητή του που είχε το ίδιο όνομα. Ο Ιωσήφ όμως δεν προδόθηκε αλλά πωλήθηκε ως σκλάβος, με τη σύμφωνο γνώμη και των 11 αδελφών του. Ο Κύριος μας όμως προδόθηκε από τον Ιούδα, ο οποίος δεν διέθετε συνεργάτες, καθώς οι υπόλοιποι μαθητές του Ιησού δεν γνώριζαν τις προθέσεις του.

Το άθλιο αυτό ντοκιμαντέρ, προσπαθεί ακολούθως να πείσει, ότι οι ιστορικοί της εποχής του Κυρίου μας, δεν αναφέρονται στην ύπαρξη του Ιησού ως ιστορικό πρόσωπο.

Εκτός από το Ευαγγέλιο όμως, το οποίο αναφέρεται στη ζωή του Χριστού και το οποίο γράφτηκε από μαθητές του και μαθητές των μαθητών του, για την πιστότητα του οποίου θυσίασαν κάποιοι και την ίδια τη ζωή τους, έχουμε τέσσερεις τουλάχιστον μη Χριστιανούς ιστορικούς του 1ου και 2ου αιώνα, οι οποίοι κάνουν αναφορά στον Ιησού Χριστό. Πρόκειται για τους: Ιώσηπο, Τάκιτο, Σουητώνιο και Πλίνιο το Νεότερο. Η πλέον σημαντική αναφορά θεωρείται αυτή του Φλαβίου Ιωσήπου, η οποία προέρχεται από το Ιουδαϊκό περιβάλλον και είναι η πλησιέστερη χρονικά από το θάνατο του Ιησού. Στο έργο του "Ιουδαϊκή Αρχαιολογία" (20 βιβλία) κάνει δύο αναφορές στον Ιησού (στα βιβλία "XX" και "XVIII"). Η πρώτη απ' αυτές, η μεγαλύτερη σε έκταση, είναι διεθνώς γνωστή ως "Φλαβιανή Μαρτυρία" (Testimonium Flavianum).

Πολλές είναι όμως οι ατεκμηρίωτες και αβάσιμες πληροφορίες στοZeitgeist που λόγω χώρου δεν κρίνουμε σωστό να σχολιάσουμε.

Το πιο ανησυχητικό όμως στην όλη ιστορία, είναι ότι πλέον μιλάμε για κίνημα Zeitgeist, το οποίο έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ήδη στην Ελλάδα υπάρχει οργανωμένο κίνημα που δραστηριοποιείται σε διάφορες πόλεις, όπως την Ξάνθη, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη και φυσικά την Αθήνα.

Η μικρή Κύπρος δεν θα μπορούσε να μείνει απρόσβλητη από τον ιό του Zeitgeist.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και στο νησί υπάρχει κίνημαZeitgeist, το οποίο διαθέτει και σχετική ιστοσελίδα, με τετρακόσιους υποστηριχτές!!!

Ζούμε στον 21ο αιώνα, όπου οι πηγές πληροφόρησης είναι άφθονες και η πρόσβαση σε αυτές πολύ εύκολη. Είναι πραγματικά κρίμα χωρίς να διασταυρώνουμε αυτά που μας σερβίρουν, να τα καταπίνουμε όλα αδιαμαρτύρητα, θυσιάζοντας την αμώμητη ορθόδοξη πίστη των πατέρων μας, στο βωμό της αθεϊστικής προπαγάνδας και του αποκρυφισμού. Των ανθρώπων γενικά τους σκότους, οι οποίοι συστηματικά βάλλουν εναντίον του προσώπου του Ιησού, του Θεού Λόγου, του δευτέρου Προσώπου της Παναγίας Τριάδος, που ευδόκησε και συγκατέβη να σαρκωθεί για τη σωτηρία όλων μας, ακόμη και των αρνητών του, εάν μετανοήσουν.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ


1. Θεοσοφία ή θεοσοφισμός: είναι σύστημα αποκρυφιστικών δοξασιών με έντονα συγκριτικό αλλά και συνεκτικό χαρακτήρα, το οποίο στηρίζεται στην πεποίθηση ότι ψήγματα της θεϊκής ή αιώνιας αλήθειας, μπορούν να αναζητηθούν σε όλες τις θρησκείες της Ανθρωπότητας. Το σύστημα αυτό αναπτύχθηκε κυρίως μέσα από τα γραπτά της σατανίστριας (σύμφωνα με δική της δήλωση) Ελένα Μπλαβάτσκυ (Helena Petrovna Blavatsky), η οποία αποτελεί και την ιδρύτρια της Θεοσοφικής Εταιρείας το 1875.
2. Μασονία ή τεκτονισμός: παγκόσμια μυστική οργάνωση με φιλοσοφικό και θεοσοφικό χαρακτήρα, γνωστή για τη φημολογούμενη αλληλεγγύη και την ιεραρχική μύση των μελών της, τις πολύπλοκες τελετουργίες, τον απόκρυφο ρόλο και τους αμφιλεγόμενους σκοπούς της.
3. Αποκρυφισμός: Η διδαχή για τα απόκρυφα πράγματα, τις απόκρυφες πραγματικότητες. Τα φαινόμενα αυτά σύμφωνα με τους αποκρυφιστές, αναφέρονται σε άλλες πραγματικότητες που δεν μπορούν να ερμηνευθούν με τους νόμους που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
4. Σατανισμός: Πρόκειται για διάφορες ομάδες που ασχολούνται φανερά με τη λατρεία του σατανά και χρησιμοποιούν ειδικά τελετουργικά.

ΠΗΓΕΣ:
1. http://www.impantokratoros.gr/zeitgeist.el.aspx  (Στην ιστοσελίδα αυτή μπορεί κάποιος να βρει πλούσιο οπτικοακουστικό και γραπτό υλικό το οποίο αναιρεί τις κακοδοξίες του Zeitgeist)
2. http://el.wikipedia.org
3. http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=84021&cid=40
4. Εγκυκλοπαιδικό λεξικό θρησκειών και αιρέσεων Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου έκδοση Ι.Μ Τροοδιτίσσης
5. Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γ. Μπαμπινιώτη

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Δωρεὰν προγράμματα "τσιπαρίσματος" παιδιῶν ἀπὸ τοὺς Μασωνικὲς Στοὲς τῶν ΗΠΑ


Στὴν Ἀμερικὴ μπορεῖ ἀκόμα τὸ γενικὸ τσιπάρισμα ὅλων τῶν παιδιῶν νὰ μὴν ἔχει ἐπιβληθεῖ διὰ τοῦ νόμου, ἀλλὰ τὰ πράγματα ὁδηγοῦνται πρὸς τὰ ἐκεῖ. Ἀργὰ ἢ γρήγορα τὸ τσιπάρισμα θὰ εἶναι γεγονός. όπως στὰ ζῶα. Οἱ μασονικὲς στοὲς δείχνουν ἰδιαίτερη προθυμία στὴν προώθηση τοῦ τσιπαρίσματος στὰ παιδιά, "γιὰ τὸ καλὸ τῶν παιδιών" βέβαια καὶ "γιὰ νὰ ἔχουμε ἥσυχο τὸ κεφάλι μας" σὲ συνεργασία μάλιστα μὲ τὶς τοπικὲς ἀρχὲς καὶ τὴν ἀστυνομία.

Γιὰ τὴν ἐπαρχία τοῦ Maine τῶν ΗΠΑ, ὑπάρχει τὸ πρόγραμμα MECHIP.ORG τὸ ὁποῖο ἔχει σκοπὸ τὴν "ταυτοποίηση" καὶ "προστασία" τοῦ παιδιοῦ, στὴν σημερινὴ ἐποχὴ "ὅπου τόσα παιδιὰ ἐξαφανίζονται". Τὸ πρόγραμμα προσφέρεται δωρεὰν ἀπὸ τοὺς μασόνους, γιὰ κάθε οἰκογένεια στὸ Maine ποὺ ἐνδιαφέρεται. Βλέπε:http://www.mechip.org/
Ὑπάρχουν καὶ τὰ «Μασονικὰ Προγράμματα Ταυτοποίησης Παιδιοῦ», (‘Masonic Child Identification Programs’) ἢ μὲ τὰ ἀρχικὰ ‘CHIP’ (!), τὰ ὁποῖα ἀποτελοῦν (κατὰ τὴν wikkipedia) μία ‘φιλανθρωπικὴ πρωτοβουλία' τῶν μασονικῶν Στοῶν τῆς Βόρειας Ἀμερικῆς, στὸ νὰ βοηθήσουν στὸν ἐντοπισμὸ ἐξαφανισμένων παιδιῶν. Τὰ προγράμματα ποὺ ὑποστηρίζονται εἶναι στελεχωμένα ἀπὸ ἐθελοντὲς ἀπὸ τὶς στοές, ἀπὸ ἀνθρώπους τοῦ νόμου καὶ ὀδοντίατρους.
Βλέπε:
http://www.mainemason.org/grandlodge/chip.asp

Τὰ προγράμματα CHIP δίνουν στοὺς γονεῖς τὴν εὐκαιρία νὰ δημιουργήσουν ἕναν σὲτ μὲ ὑλικὸ ἀναγνώρισης γιὰ τὸ παιδί τους, δωρεάν. Τὸ σὲτ περιλαμβάνει μία κάρτα δακτυλικῶν ἀποτυπωμάτων, μία φυσικὴ περιγραφή, ἕνα βίντεο, δισκέτα ἠλεκτρονικοῦ ὑπολογιστῆ ἢ DVD τοῦ παιδιοῦ, ἕνα ὀδοντικὸ ἀποτύπωμα, καθὼς καὶ ἕνα δεῖγμα DNA. Ὁ σκοπὸς τοῦ πακέτου εἶναι νὰ....

παρέχει σημαντικὲς πληροφορίες στὸ κοινὸ καὶ στὶς ἀστυνομικὲς ἀρχὲς σὲ περίπτωση ποὺ ἕνα παιδὶ ἐξαφανιστεῖ.
Τὸ πρόγραμμα ἔχει ἐπαινεθεῖ ἀπὸ τὸ Ἐθνικὸ Κέντρο γιὰ τὰ Ἐξαφανισμένα καὶ Κακοποιημένα Παιδιά.
Ἡ βιντεοκασέτα ἢ DVD, ἐκτὸς ἀπὸ τὴ ἀποτύπωση τῆς ἐμφάνισης καὶ τὴ φωνή, περιλαμβάνει ἐρωτήσεις προσαρμοσμένες στὴν ἡλικία τοῦ παιδιοῦ καὶ μπορεῖ νὰ βοηθήσει στὴν ἐξεύρεση ἑνὸς παιδιοῦ ποὺ θὰ μποροῦσε νὰ λείπει ἀπὸ τὸ σπίτι καὶ γιὰ ἄλλους λόγους ἐκτὸς ἀπὸ τὴν ἀπαγωγή.
Τὸ Πρόγραμμα τῶν μασόνων ἔχει ἀναφερθεῖ ἀπὸ κρατικὲς καὶ τοπικὲς ἀστυνομικὲς ὑπηρεσίες, ὡς ‘μοντέλο - πρότυπο’ καὶ γιὰ τὴ δική τους ὑπηρεσία. Ἡ διαφορὰ μεταξύ του μασονικοῦ CHIP καὶ ἄλλων προγραμμάτων, εἶναι ὅτι οἱ δημοτικὲς καὶ ἀστυνομικὲς ἀρχὲς ἀποθηκεύουν ὅλα τὰ δεδομένα ποὺ συλλέγονται (συμπεριλαμβανομένων τῶν δακτυλικῶν ἀποτυπωμάτων) σὲ μία βάση δεδομένων. Τὸ μασονικὸ πρόγραμμα λειτουργεῖ μὲ ἀπόλυτη ἐχεμύθεια.

Δεῖτε καὶ στὸ: http://mason-chip.blogspot.com/
πηγή 

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

Νέα κατορθώματα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου! Δεν αναγνωρίζει την Ελληνική καταγωγή των Βορειοηπειρωτών!

Του Δημήτριου Πέτκου


Στὸ καινούριο βιβλίο Γεωγραφίας τῆς Ε΄ Δημοτικοῦ μὲ τίτλο «Μαθαίνω γιὰ τὴν Ἑλλάδα» ὑπάρχει ξεχωριστὴ ἑνότητα μὲ θέμα: «Ἑλληνισμὸς ἐκτὸς τῶν συνόρων». Ἐκεῖ ἀφιερώνονται δύο κεφάλαια γιὰ τὴν Κύπρο, ἀκολουθεῖ τὸ κεφάλαιο μὲ τίτλο «Ὁ ἑλληνισμὸς τῆς διασπορᾶς» καὶ τὸ βιβλίο τελειώνει μὲ τὸ κεφάλαιο «Τὸ ἑλληνικὸ στοιχεῖο στὶς ἀρχαῖες ἑλληνικὲς ἑστίες».Οἱ ἀναφορὲς ξεκινοῦν μὲ τὴ διασπορὰ τῆς Ἀμερικῆς, Αὐστραλίας, Εὐρώπης, Ἀφρικῆς. Συνοδεύονται μὲ κείμενα καὶ χάρτες ὅπου κατόπιν βρίσκουμε τὴν Ἀλεξάνδρεια, τὴν Κωνσταντινούπολη, τὴν Ἀμάσεια, τὴν Κάτω Ἰταλία, τὸ Γκαρνὶ Ἀρμενίας, τὴν Ἔφεσο. Στὸ τεῦχος τῶν ἐργασιῶν ὑπάρχει ἐργασία μὲ θέμα «Ἑστίες Ἑλληνισμοῦ στὴ Μαύρη Θάλασσα».
Δὲ γίνεται ἡ παραμικρὴ ἀναφορὰ στὸ Βορειοηπειρωτικὸ Ἑλληνισμὸ καὶ στὴν Ἐθνικὴ Ἑλληνικὴ Μειονότητα τῆς Ἀλβανίας! Ἐκτὸς ἂν τὸ Παιδαγωγικὸ Ἰνστιτοῦτο θεωρεῖ ὅτι ἡ Βόρειος Ἤπειρος βρίσκεται σὲ ἄλλο πλανήτη ὅποτε θὰ...

διδαχθεῖ στὸ μάθημα τῆς Ἀστρονομίας.
Ἡ ἀποσιώπηση αὐτὴ εἶναι:
-Ἀντιεπιστημονική, ἐπειδὴ....

παραλείπει νὰ ἀναφερθεῖ στὴ μοναδικὴ διεθνῶς ἀναγνωρισμένη Ἐθνικὴ Ἑλληνικὴ Μειονότητα, μία ἀνάσα ἀπὸ τὰ σύνορα, μὲ πλούσια ἱστορία καὶ δυναμικὸ ἑκατοντάδων χιλιάδων.


-Ἀντιπαιδαγωγική, ἐπειδὴ ἀρνεῖται τὴν ταυτότητα τῶν χιλιάδων Βορειοηπειρωτῶν μαθητῶν ποὺ φοιτοῦν στὰ σχολεῖα τῆς Ἑλλάδας, εἴτε εἶναι παιδιὰ τῶν 150.000 μὲ Δελτίο Ὁμογενοῦς, εἴτε ἀπόγονοι αὐτῶν ποὺ κατέφυγαν παλαιότερα στὴ «μητέρα» πατρίδα καὶ ἔχουν ἑλληνικὴ ὑπηκοότητα.


-Ἀήθης, ἐπειδὴ φέρεται μὲ ἀγνωμοσύνη στὴν ἰδιαίτερη πατρίδα τῶν ἐθνικῶν εὐεργετῶν ποὺ στήριξαν ἰδιαίτερα τὰ μορφωτικὰ ἱδρύματα καὶ τὴν Παιδεία.


-Ὑποκριτική, ἐπειδὴ ἡ μορφὴ τοῦ Πύρρου Δήμα ἢ τὰ ὀνόματα τῶν πόλεων τῆς Βορείου Ἠπείρου ποὺ ἐκτυλίχθηκαν οἱ μάχες τοῦ ἔπους τοῦ 1940-41 ὑπάρχουν ἀναπόφευκτα σὲ βιβλία ἄλλων μαθημάτων, ἀλλὰ τὸ κατεξοχὴν εἰδικὸ μάθημα ἀπαξιεῖ νὰ ἀσχοληθεῖ.


-Ἐπικίνδυνη, ἐπειδὴ ἐπιβραβεύει τὴν πολιτικὴ «γενοκτονίας χαμηλῆς ἔντασης» κύκλων τῆς Ἀλβανίας ποὺ ταυτόχρονα στὰ σχολικά τους βιβλία διδάσκουν ὅτι 8 νομοὶ τῆς Ἑλλάδας εἶναι ἀλβανικοί (!), δυναμιτίζοντας τὴν εἰρήνη στὴν περιοχή.-Ἀναχρονιστική, ἐπειδὴ ἀκολουθεῖ τὴν τακτικὴ ἀπόκρυψης «ἐνοχλητικῶν» θεμάτων ποὺ ἀκολουθήθηκε σὲ πρόσφατες σκοτεινὲς δεκαετίες. Χάρη στοὺς ἀγῶνες τῶν πολιτικῶν κρατουμένων, τοῦ Σεβαστιανοῦ καὶ τῶν φυλακισθέντων τῆς «Ὁμόνοιας», οἱ Βορειοηπειρῶτες χαίρουν τῆς ἐκτίμησης ὅλου τοῦ Ἑλληνισμοῦ εἴτε ἀγορεύουν στὴ Βουλὴ τῶν Ἐφήβων, εἴτε ἀγωνίζονται ὡς ἀθλητὲς μὲ τὴ γαλανόλευκη στὸ στῆθος.


-Ἀντιευρωπαϊκή, ἐπειδὴ ἀγνοεῖ τὴ βασικὴ ἀρχὴ τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἕνωσης γιὰ τὴ διατήρηση τῆς ἐθνικῆς πολυμορφίας τῆς Εὐρώπης.


-Ἀντισυνταγματική, ἀφοῦ τὸ Παιδαγωγικὸ Ἰνστιτοῦτο διεκδικεῖ γιὰ τὸν ἑαυτὸ του τὴ χάραξη ἐξωτερικῆς πολιτικῆς καὶ μάλιστα ἀντίθετή τῆς ἐπίσημης. Πάγια θέση τῶν ἑλληνικῶν κυβερνήσεων εἶναι ἡ προστασία τῆς Ἐθνικῆς Ἑλληνικῆς Μειονότητας τῆς Ἀλβανίας, ὅπως τονίστηκε καὶ πρὶν μερικοὺς μῆνες μετὰ τὴ δολοφονία τοῦ Χειμαρριώτη Ἀριστοτέλη Γκούμα ἀπὸ φανατικοὺς ἐπειδὴ μιλοῦσε ἑλληνικά.


Καλεῖται λοιπὸν τὸ Ὑπουργεῖο Παιδείας ἐντὸς τῶν ἑπόμενων ἑβδομάδων νὰ ἀναθέσει τὴ σύνταξη τοῦ κεφαλαίου «Βόρειος Ἤπειρος: Ἡ Ἐθνικὴ Ἑλληνικὴ Μειονότητα τῆς Ἀλβανίας» καὶ νὰ τὸ ἀποστείλει στὰ σχολεῖα συμπληρώνοντας τὸ κατὰ τὰ ἄλλα ἐξαιρετικὸ βιβλίο.

Ἡ ἀνάγκη αὐτὴ καθίσταται δραματικὴ ἂν σκεφτοῦμε ὅτι τὴν ἄνοιξη τοῦ 2011, οἱ Βορειοηπειρῶτες μαθητὲς μὲ τὶς οἰκογένειές τους θὰ πᾶνε στὸν τόπο τους γιὰ νὰ ἀπογραφοῦν γιὰ πρώτη φορὰ ἐδῶ καὶ δεκαετίες. Θὰ ἀνοίξουν πάλι τὰ σπίτια τους, τὶς ἐκκλησιές τους, θὰ προσκυνήσουν στὰ κοιμητήρια τους. Καὶ θὰ γράψουν σὲ ἕνα μικρὸ κουτάκι στὸ χαρτὶ «Ἕλληνας» γιὰ νὰ συνεχίσουν μία ἱστορία χιλιάδων χρόνων καὶ νὰ διεκδικήσουν ἕνα σύγχρονο αὐτόνομο ρόλο γέφυρας εἰρήνης μεταξὺ τῶν λαῶν. Ἀξίζει νὰ τοὺς ὑποστηρίξουμε.

ΠΗΓΗ: Ακτίνες

Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

Όταν η κυβέρνηση πουλάει αφορολόγητο πετρέλαιο στα... σύνορα!Σε εταιρία με το χαρακτηριστικό όνομα FOLLI-FOLLIE (τρελή τρέλα) έδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου το δικαίωμα να πουλάει… αφορολόγητα καύσιμα στα σύνορα της Ελλάδας με Σκόπια και Αλβανία.
Είναι πράγματι τρελό να πωλούνται αφορολόγητα καύσιμα και να οργιάζει το λαθρεμπόριο με απόφαση του υπουργού που είναι ...

αρμόδιος να εισπράττει φόρους και να αντιμετωπίζει το λαθρεμπόριο καυσίμων!

Γιατί, όμως, αυτή η ευνοϊκή ρύθμιση προς την FOLLI-FOLLIE;

Διαβάστε την ερώτηση που έκανε προς τον αρμόδιο υπουργό ο Αργύρης Ντινόπουλος.
πηγή

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Η περίοδος του Τριωδίου είναι από τους σημαντικότερους εορτολογικούς σταθμούς του ενιαυτού. Είναι για τη ζωή της Εκκλησίας μας νοητό στάδιο αγώνα, όπου παίρνει μέρος οντολογικά ο πιστός και ασκεί τις σωτήριες αρετές και κυρίως τη μετάνοια προκειμένου να καθαρίσει από τους ρίπους της αμαρτίας την όλη ψυχοσωματική του υπόσταση, ώστε να εορτάσει το υπέρτατο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου ως αναγεννημένος άνθρωπος. Κατά συνέπεια το άγιο Τριώδιο έχει χαρακτήρα κατανυκτικό και πένθιμο, διότι απώτερο στόχο έχει να δημιουργήσει στους πιστούς κατάσταση αυτοσυνειδησίας και να εγείρει πνεύμα εγρήγορσης και επιστροφής στην αυθεντική θεοδημιούργητη ανθρώπινη φύση τους.


Όμως αλίμονο. Ο πολύς κόσμος όχι μόνο δεν θεωρεί την αγία αυτή περίοδο ως ευκαιρία αυτοσυνειδησίας και ασκήσεως, αλλά πράττει τα αντίθετα. Αναβιώνει συνήθειες πρωτόγονες του απώτερου ειδωλολατρικού παρελθόντος, όταν βίωνε η ανθρωπότητα την πιο φρικτή σκοτοδίνη της ιστορίας της, όταν τα κτηνώδη ένστικτα κυριαρχούσαν του λόγου και των αξιών, όταν η μοιρολατρία καθόριζε τυφλά την πορεία της ζωής, όταν η μαγεία και ο φόβος συντάραζαν τον ανθρώπινο ψυχισμό και δεν επέτρεπαν στον άνθρωπο να σκεφτεί λογικά. Πρόκειται για τα γνωστά καρναβαλικά δρώμενα, τα οποία κυριολεκτικά οιστρηλατούν αυτές τις ημέρες την πλειονότητα των ανθρώπων.

Έχει ενδιαφέρον να ανατρέξουμε στην ιστορία για να δούμε τις ρίζες των καρναβαλικών εκδηλώσεων για να καταλάβουμε γιατί υπάρχει σήμερα, στην εποχή της πλήρους πνευματικής συγχύσεως, τέτοια προβολή και ανάπτυξη σε παγκοσμίως.


Η αρχή αυτών των δρώμενων χάνεται στο βάθος του ιστορικού παρελθόντος. Έχουν τις καταβολές τους στην ανάγκη του πρωτόγονου ανθρώπου να νικήσει τις τρομερές φοβίες του μπροστά στη φύση και να υπερπληρώσει τα νοητικά του κενά από την έλλειψη της ορθολογικής σκέψεως και ερμηνείας του κόσμου που τον περιέβαλε. Τότε που δεν υπήρχε σ'; αυτόν λογική εξήγηση για τον κόσμο και τα φυσικά φαινόμενα, αλλά πίστευε ότι αυτός κυριαρχούνταν από αόρατες μαγικές δυνάμεις, οι οποίες κανόνιζαν τη ζωή του ανάλογα με τις δικές τους διαθέσεις. Η πρωτόγονη αυτή πίστη τον ανάγκασε να εφεύρει τρόπους να μεταβάλλει τη διάθεση αυτών των δυνάμεων σύμφωνα με το συμφέρον του. Έπρεπε να καλοπιάσει αυτές τις δυνάμεις για να σταθούν απέναντί του ευνοϊκές και καλόβουλες. Με πιο τρόπο; Με παράλογα μαγικά δρώμενα, διότι στερούνταν ο ίδιος, όπως είπαμε, ορθού λόγου.
Πίστευε πως με το θόρυβο, τις ειδεχθείς προσωπίδες, τον ξέφρενο χορό και τις παράλογες πράξεις ήταν δυνατόν να φοβίσει τις κοσμικές δυνάμεις και να ξορκίσει το κακό, από τον ίδιο και το περιβάλλον του. Πίστευε ακόμα πως με διάφορες τελετές, με αποκορύφωμα αυτές που είχαν σχέση με τον αχαλίνωτο ερωτισμό, θα ξυπνούσε τις γονιμοποιές δυνάμεις της φύσεως προκειμένου για να δώσουν πλούσια σοδιά.

Οι ειδωλολατρικές θρησκείες όλων των λαών της αρχαιότητας ήταν πνιγμένες στον αποκρυφισμό, τη μαγεία και φυσικά τα παράλογα δρώμενα. Η απόλυτα ειδωλολατρική αρχαιοελληνική θρησκεία δεν αποτελούσε εξαίρεση, ιδιαίτερα στη λαϊκή της μορφή, η οποία συνέχιζε επακριβώς τον φετιχιστικό, τοτεμιστικό και ανιμιστικό χαρακτήρα των πρωτόγονων στοιχείων της θρησκείας των Πελασγών, Κάρων, Λελέγων και άλλων προελληνικών φυλών.. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα μαγικά και παράλογα αυτά δρώμενα εντάχτηκαν στη διονυσιακή οργιαστική λατρεία, η οποία είναι η μετεξέλιξη της λατρείας του φρυγικού θεού Σαβάζιου και η οποία εισήχθη στην Ελλάδα μέσω της Θράκης μετά τον 8ο π.Χ. αιώνα και επιβλήθηκε με φοβερές και ανείπωτες βιοπραγίες στον ελληνικό χώρο. Στη Θράκη εντάχτηκε η λατρεία του Σαβάζιου - Διόνυσου στην ορφική θρησκεία, διατηρώντας τον οργιαστικό ανατολικό χαρακτήρα και αναμειγνύοντας τα πανάρχαια μαγικά δρώμενα των προελλήνων, με τον δικό της πρωτογονισμό. Δεν είναι τυχαίος ο μύθος του ιδρυτή της ορφικής θρησκείας θράκα Ορφέα, ο οποίος κατασπαράχτηκε και φαγώθηκε από τις μανιασμένες λάτρισσες του Διονύσου, τις απαίσιες μαινάδες! Δεν είναι επίσης τυχαία τα φοβερά διονυσιακά δρώμενα με τον ανείπωτο εκστασιασμό, την ωμοφαγία και κάθε λογίς έκτροπα, που λάβαιναν χώρα στα διαβόητα «διονυσιακά μυστήρια».

Δεν είναι τέλος καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι τη λαϊκή θρησκεία του διονυσιασμού την υποστήριξε και την καθιέρωσε η τυραννική δυναστεία των Πεισιστρατιδών στην Αθήνα τον 6ο π.Χ. αιώνα. Μέσω αυτής μπόρεσαν οι τύραννοι εκείνοι να επιβληθούν στις λαϊκές μάζες, στις οποίες κυριαρχούσε η δεισιδαιμονία και το παράλογο. Η «αιρετική» και απόβλητη από την «επίσημη» αρχαιοελληνική θρησκεία, λατρεία του Διονύσου ανήχθη σε κυρίαρχο θρησκευτικό σύστημα, παίρνοντας πάνδημο χαρακτήρα με τις μεγάλες διονυσιακές εορτές: «Λήναια», «Μικρά Διονύσια», «Μεγάλα Διονύσια» κλπ.
Οι δεισιδαίμονες και αμόρφωτες μάζες του λαού συμμετείχαν με πάθος σε αυτές τις μαγικές (στην ουσία) εορτές, διότι οι ιθύνοντες προνόησαν να προσδώσουν σε αυτές αφάνταστη ελευθερία ακόμη και στα πιο ταπεινά ορμέμφυτα των θρησκευτών. Οι αρχαίες πηγές μας διασώζουν καταπληκτικές λεπτομέρειες για τα δρώμενα στις διονυσιακές εορτές. Ο αχαλίνωτος ερωτισμός, χωρίς κανένα φραγμό και αναστολή, είχε αναχθεί ως η κύρια έκφανση και δρώμενο αυτών των εορτών. Οι ελεύθερες και ανείπωτες ερωτικές μείξεις ήταν το δέλεαρ που προσέλκυε τους θρησκευτές να μετέχουν στις εμετικές εορτές. Θλιβεροί άνθρωποι, οι οποίοι είχαν καταπιεσμένες στην ψυχή τους ανικανοποίητες ερωτικές έξεις, μπορούσαν να τις ικανοποιήσουν στο όνομα του Διόνυσου. Μοιχοί, πόρνοι, ομοφυλόφιλοι και κάθε λογίς ανώμαλοι, μπορούσαν να ικανοποιήσουν τα αισχρά πάθη τους «νόμιμα», εκτελώντας τα θρησκευτικά τους καθήκοντα! Οι αξίες της συζυγικής πίστης, της ερωτικής αφοσίωσης, της αγνής και άδολης έλξης των ετερόφιλων νέων, οι οποίοι ορκίζονται αιώνια πίστη μεταξύ τους, της αιδούς κλπ, δεν είχαν θέση στις διονυσιακές εορτές. Το χειρότερο απ'; όλα είναι ότι αναγκάζονταν με το ζόρι οι γυναίκες που ήταν κλεισμένες στους γυναικωνίτες να βγαίνουν στους θορυβώδεις δρόμους και να παίρνουν μέρος στις τελετές, υποκύπτοντας στις βρωμερές ορέξεις του κάθε θρησκευτή ανώμαλου και αισχρού άνδρα, ως δήθεν υποταγή στο θέλημα του Διόνυσου! Η σεξουαλική κακοποίησή της θεωρούνταν θρησκευτική πράξη λατρείας προς το «θεό»!

Οι βωμολοχίες, οι άσεμνες χειρονομίες, οι περιφορές των φαλλών, δηλαδή τεραστίων ομοιωμάτων του ανδρικού οργάνου, οι ξέφρενοι οργιαστικοί χοροί, η οινοποσία μέχρι και αυτού ακόμη του θανάτου, οι υστερικές κραυγές, οι ειδεχθείς μεταμφιέσεις, ο δαιμονικός θόρυβος και η εκκωφαντική μουσική, των αυλών και των τυμπάνων συνέθεταν ένα νοσηρό μυστικιστικό κλίμα, το οποίο ενείχε το μαγικό στοιχείο. Ήταν μια ανοικτή τεράστια μαγική τελετουργία για να ξορκιστούν οι κακές δαιμονικές δυνάμεις.
Αξίζει επίσης να αναφέρουμε την ιστορική πληροφορία, πως στους ύστερους χρόνους της αρχαιότητας, όταν ο αρχαίος κόσμος βρισκόταν σε τέλεια παρακμή, οι λάτρεις του Διονύσου, είχαν οργανωθεί σε ιδιότυπους θρησκευτικούς συλλόγους των «Βακχών» οι οποίοι τελούσαν τα περιβόητα όργια «Βακανάλια». Ο διαπρεπής μελετητής της αρχαίας Ελλάδος, αείμνηστος Γ. Καψάλης αναφέρει τα εξής σημαντικά γι'; αυτούς τους διαβόητους συλλόγους και τα όργιά τους: «Η επιμειξία των δύο φύλων (εν καιρώ νυκτός) εξέτρεπε την εορτήν εις σκηνάς κραιπάλης και παρά φύσιν όργια, δικαιολογούμενα υπό των μεμυημένων εκ της λατρείας του Διονύσου, όστις εθεωρείτο σύμβολον της αναπαραγωγής του ανθρώπου. Παρθένοι και νέοι διεφθείροντο κατ'; αυτά και εκορέννυντο εν αυτοίς παν είδος σαρκικών ορέξεων. Συν τω χρόνω δε το έγκλημα δεν περιορίζετο μόνον εις την τέλεσιν ανηθικοτήτων, αλλ'; έλαβε μεγάλας διαστάσεις, διότι κατά τα Βακανάλια εφιλοτεχνούντο ψευδομαρτυρίαι και επιορκίαι, εγίνοντο πλαστογραφίαι και ετοιμάζοντο πλασταί διαθήκαι. Ακόμη δε αι δηλητηριάσεις και αι δολοφονίαι εμελετώντο εις τα καταγώγια εκείνα. Και ηκούοντο μεν ενίοτε εις τα καταφύγια ταύτα της διαφθοράς αι φωναί και διαμαρτυρίαι των δι'; απάτης εισαχθέντων εκεί, των θυμάτων των δηλαδή, αλλ'; αύται κατεπνίγοντο από τας κραυγάς των βακχευόντων και τους κρότους των κυμβάλων και των τυμπάνων. Κατήντησεν τέλος η θρησκευτική εκείνη εορτή να έχει ως αρχήν την παραβίασιν παντός της θρησκείας και της πολιτείας νόμον.» (Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια, τομ.ΣΤ΄,σελ.491)!
Όμως και μετά την κατάρρευση της αρχαίας θρησκείας η συνήθεια του διονυσιασμού παρέμεινε ζωντανή στις ψυχές πολλών ανθρώπων, τους οποίους δεν άγγιξε το ανέσπερο φως του Χριστού και η χριστιανική ψυχική ηρεμία. Άνθρωποι ακόλαστοι συνέχιζαν και συνεχίζουν να τιμούν το ψευτοθεό Βάκχο με τον ίδιο οργιαστικό και μαγικό τρόπο.

Σήμερα διαπιστώνουμε με λύπη μια τρομερή άνθιση του οργιαστικού διονυσιασμού. Τα σύγχρονα λεγόμενα καρναβάλια δεν διαφέρουν σε τίποτε από τις επαίσχυντες βακχικές εορτές της αρχαιότητας. Όποιος αμφιβάλει ας ρίξει μια ματιά στα δρώμενα του καρνάβαλου των πειναλέων της Βραζιλίας, ή των «δικών» μας φαλλικών δρώμενων του Τιρνάβου και θα πεισθεί πως ο μέθυσος θεός ατυχώς συνεχίζει να «ζει» και να κυριαρχεί στις ψυχές μυριάδων ανθρώπων! Εκτός από ιδιωτικούς συλλόγους και αυτό το επίσημο κράτος συμμετέχει γενναιόδωρα στη διοργάνωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, σπαταλώντας πακτωλούς χρημάτων από το υστέρημα του άγρια φορολογούμενου φτωχού Έλληνα πολίτη. Τοπικοί άρχοντες συναγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα διοργανώσει τον πιο εντυπωσιακό καρνάβαλο!
Το δυστύχημα είναι πως σε αυτές τις μαγικές, οργιαστικές και ανήθικες εκδηλώσεις παίρνουν μέρος και πολλοί χριστιανοί με ελαφριά τη συνείδηση, αγνοώντας προφανώς, ότι εκεί λατρεύονται με κάθε επισημότητα τα ανθρώπινα πάθη και θεοποιούνται τα κτηνώδη ένστικτα. Τα περί «ανάπαυλας χαράς» των ημερών των απόκρεω, είναι αστείες δικαιολογίες, διότι η χαρά είναι μια άκρως υποκειμενική ψυχική κατάσταση σε κάθε άνθρωπο.


Δε καταφερόμαστε εναντίον αυτών των εκδηλώσεων από καμιά παρότρυνση σεμνοτυφίας, αλλά από πραγματική γνώση των πρωτογόνων και μαγικών καρναβαλικών δρώμενων, τα οποία, πέρα από την επίπλαστη ευθυμία, ενέχουν στην ουσία τους το στοιχείο της τραγικότητας, της απαισιοδοξίας και τους αδιεξόδου του σύγχρονου ανθρώπου, ο οποίος έχει ανάγκη από μόνιμη έξοδο από την τραγικότητα της ζωής, και όχι από πρόσκαιρη «φυγή»..

Εν κατακλείδι, η αγία περίοδος του Τριωδίου δεν είναι για μας τους πιστούς ευκαιρία για κραιπάλη και εφήμερους αισθησιασμούς, αλλά πρόκληση και προτροπή να ξαναβρούμε το χαμένο αυθεντικό εαυτό μας. Να συναισθανθούμε τη δίνη της τραγικότητάς μας εξαιτίας της αμαρτίας που πρυτανεύει στη ζωή μας και να πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αλλάξουμε πορεία στη βιωτή μας. Η ειλικρινής μετάνοιά μας και η οντολογική ένωσή μας με το Χριστό θα μας δώσουν ασύγκριτα μεγαλύτερη χαρά από εκείνη των εφήμερων καρναβαλικών αθλιοτήτων και θα πληρώσουν με μόνιμη ιλαρότητα και ουράνια αγαλλίαση τη σκοτισμένη ψυχή μας.

Πηγή:Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Αλβανική Lajm: “Οι Τσάμηδες της Αλβανίας κατέφυγαν σε μεγάλο Αγγλικό νομικό γραφείο” – Διεκδικούν επιστροφή στη Θεσπρωτία, απόδοση των περιουσιών και αναγνώριση της “γενοκτονίας”


Οι Τσάμηδες της Αλβανίας έχουν απευθυνθεί σε νομικό γραφείο της Αγγλίας και διεκδικούν επιστροφή τους στην Θεσπρωτία, απόδοση των περιουσιών τους και αναγνώριση της “γενοκτονίας”! Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος του «Κόμματος Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας» (PDIU) Σπετίμ Ίντριζι/Shpëtim Idrizi σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Lajm’. Είπε χαρακτηριστικά: ”Οι Τσάμηδες Αλβανοί Μουσουλμάνοι, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, σε καμιά περίπτωση, δεν αμφιβάλουμε ότι θα....έρθει η ημέρα της επιστροφής και για τον σκοπό αυτόν εργαζόμαστε.
Εύχομαι, όσοι έχουν απελαθεί και βρίσκονται στη ζωή να δουν τα σπίτια τους και να επιστρέψουν σε αυτά. Έχουμε προσλάβει μια βρετανική δικηγορική εταιρεία, η οποία είναι γνωστή στον τομέα του διεθνούς δικαίου, ώστε να επιλύσει με νόμιμο τρόπο το ζήτημα των Τσάμηδων. Σε λίγες ημέρες, μετά από την αρχική έρευνα, θα αποφασίσει ποια θα είναι τα βήματα, που πρέπει να ακολουθήσουμε. Να καταφύγουμε, δηλαδή, στα Δικαστήρια και τι πρέπει να απαιτήσουμε. Δεν επιδιώκουμε μόνον την επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων, αλλά να καθοριστεί τι ακριβώς συνέβη στο τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου: τη γενοκτονία, δηλαδή, κατά των Αλβανών-Τσάμηδων και την επιστροφή όλων των δικαιωμάτων στον αλβανικό πληθυσμό από την Ελλάδα. Δεν είναι τίποτε λιγότερο ή τίποτε περισσότερο από τα δικαιώματα που ζητάει η Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία”. Η οριστική λύση του ζητήματος των Αλβανοτσάμηδων θα ερχόταν με την επιστροφή τους στις μητρικές εστίες. Μετά από μια βιβλική έξοδο, η ιστορία έχει δείξει ότι υπάρχει πάντα μια επιστροφή. Το Αλβανικό έθνος, όπως έχει δείξει η ιστορία, ανεξάρτητα από τις ιστορικές συνθήκες, ήταν ανέκαθεν κατανεμημένο σε διάφορες πολιτικές ενότητες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η υλοποίηση των εθνικών στόχων είναι κοινή για όλους, ένας από αυτούς, ο οποίος υλοποιήθηκε, ήταν η ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ. Η ανεξαρτησία του Κοσσόβου είναι μια δεύτερη ιστορική στιγμή, η μεγαλύτερη μετά την ανεξαρτησία της Αλβανίας. Ένα ισχυρό αλβανικό έθνος θα αποτελούσε πανάκεια για όλες τις πληγές του. Και αυτές είναι: οι Αλβανοί στην πΓΔΜ, οι Αλβανοί στο σερβικό Πρέσεβο, στο Μαυροβούνιο και στην Τσαμουριά.Αυτός ο αιώνας είναι ο αιώνας των Αλβανών και στο τέλος του θα είναι πολύ διαφορετικός, από ό, τι πριν από έναν αιώνα. Η στάση της κυβέρνησης Μπερίσα είναι μια στάση που πρέπει να έχει κάθε κυβέρνηση της Αλβανίας: να πιέζει συνεχώς, δηλαδή, για εποικοδομητική επίλυση του ζητήματος των Τσάμηδων, για την επίλυση του θέματος των Αλβανών της πΓΔΜ και για την επίλυση των ζητημάτων των Αλβανών μεταναστών, καθώς όλα αυτά αποτελούν εθνικά ζητήματα της Αλβανίας. Εμείς έχουμε καταφέρει σε πολύ λίγο χρόνο να ευαισθητοποιήσουμε τον Αλβανικό λαό και θα συνεχίσουμε να πράττουμε το ίδιο”.

http://greeknation.blogspot.com/

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ:Υπέροχη μακροοικονομία (ΔΝΤ κ Γουατεμάλα)

“Ο πλούτος μας πάντα δημιουργούσε την πείνα μας

και έθρεφε την ευημερία των άλλων.

Στην αποικιοκρατική και νεο-αποικιοκρατική αλχημεία,

ο χρυσός μετατρέπεται για εμάς σε σκουριασμένη λαμαρίνα

και η τροφή σε δηλητήριο».

Εδουάρδο Γαλεάνο -Συγγραφέας και φιλόσοφοςΤΟ Δ.Ν.Τ. βρίσκεται στη Γουατεμάλα από το 1984. Τα τελευταία εφτά χρόνια η χώρα εμφανίζει εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη που θα ζήλευαν πολλά ανεπτυγμένα κράτη. Ο μέσος όρος αγγίζει το 4%! Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το 1 στα 2 παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν από την πείνα και τον υποσιτισμό. Ένα ντοκιμαντέρ συγκλονιστικών αντιφάσεων, όπου τα υπέροχα οικονομικά στοιχεία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική ζωή. Η Γουατεμάλα, στην Κ. Αμερική, έχει πληθυσμό και έκταση περίπου όση η Ελλάδα. Μακροοικονομικά, είναι η χώρα των χιλίων θαυμάτων! Εμφανίζεται ως μια από τις πιο σταθερές και αναπτυσσόμενες οικονομίες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Ο πληθωρισμός της είναι ελάχιστος, η νομισματική της ισοτιμία συνεχώς σταθερή, η ανεργία βρίσκεται κάτω απ’ το 3% και οι εξαγωγές της ανθίζουν.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιτηρεί την οικονομική πορεία της χώρας, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Φερνάντο Ντελγάδο: «Η Γουατεμάλα έχει κάνει ρεκόρ. Παρουσιάζει ένα ιστορικό συμμόρφωσης και εκπλήρωσης υποχρεώσεων ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Έχει επιδείξει αξιέπαινη φορολογική πολιτική και έχει επιτύχει σε όλα τα επίπεδα με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο!». Τα τελευταία εφτά χρόνια, η Γουατεμάλα εμφανίζει εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη που θα ζήλευαν πολλές ανεπτυγμένες χώρες. Ο μέσος όρος αγγίζει το 4%!

Όμως, κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, και κάποια άλλα στοιχεία έρχονται να μετριάσουν τον ενθουσιασμό. «Είμαστε η χώρα της Κ. Αμερικής με τον υψηλότερο δείκτη χρόνιου υποσιτισμού. Έχουμε περισσότερο από το μισό πληθυσμό μας να ζει σε συνθήκες φτώχειας, με λιγότερο από 2 δολάρια τη μέρα. Υπάρχουν τεράστιες  ανισότητες και μεγάλες αντιφάσεις, που παρά τη μεγάλη παραγωγή πλούτου, και παρόλο που η χώρα μας είναι παραγωγός τροφίμων, το 49% των παιδιών μας κάτω των 5 ετών υφίστανται χρόνιο υποσιτισμό», σημειώνει ο Χόρχε Σάντος, συντονιστής του Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Πράγματι, η Γουατεμάλα κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στον κόσμο σε ποσοστά χρόνιου παιδικού υποσιτισμού. Σύμφωνα με έρευνα που εξέδωσε η UNICEF το 2009, από τα 1200 παιδιά που γεννιούνται καθημερινά, τα 599 παιδιά πρόκειται να ζήσουν υποσιτισμένα. Λόγω και του υποσιτισμού της μητέρας, 3 παιδιά θα πεθάνουν την πρώτη μέρα της γέννησής τους, 6 πριν κλείσουν μια εβδομάδα ζωής, 4 πριν κλείσουν ένα μήνα, και 64 μωρά θα πεθάνουν πριν γίνουν 5 ετών. Ο χρόνιος παιδικός υποσιτισμός είναι η εθνική τραγωδία της Γουατεμάλα, μια σιωπηλή γενοκτονία που διεξάγεται υπό την ευημερία των αριθμών…

«Έχουμε ένα τόσο μεγάλο ποσοστό υποσιτισμένων και την ίδια στιγμή έχουμε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση πλούτου σε όλη την Κ. Αμερική. Σε αυτή την κατάσταση έφτασε η χώρα μας μετά τις συμφωνίες με το ΔΝΤ!», λέει θυμωμένα ο Χάκομπο Ομάρ Χερόνιμο, συνδικαλιστής της οργάνωσης αγροτών Platforma Agraria.

Μέχρι το 1980, αν και τότε υπέφερε ακόμα τον αιματηρότερο εμφύλιο πόλεμο όλης της αμερικανικής ηπείρου, η Γουατεμάλα ήταν μια χώρα αυτάρκης σε παραγωγή τροφίμων. Το 1984, η αιμοσταγής δικτατορία προχώρησε σε συμφωνία με το ΔΝΤ, ξεκινώντας μια άγρια οικονομική πολιτική, η οποία συνεχίστηκε από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις, στρατιωτικές ή δημοκρατικές. Μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς για τα οποία ποτέ κανείς δεν τιμωρήθηκε, οι κρατικές επιχειρήσεις ιδιωτικοποιήθηκαν, οι φυσικοί πόροι πουλήθηκαν σε ξένες πολυεθνικές, το κράτος συρρικνώθηκε, οι μισθοί και τα εργασιακά δικαιώματα περικόπηκαν. Σήμερα, η χώρα παράγει μόνο το 50% των τροφίμων που χρειάζεται, και τα υπόλοιπα είναι εισαγόμενα. Κι όμως, υπολογίζεται ότι με τις εκτάσεις γης που έχει, η Γουατεμάλα θα μπορούσε να παράγει τρόφιμα για όλη την Κ. Αμερική!

Στα νοσοκομεία, οι γονείς αγωνιούν για τη ζωή των παιδιών τους. «Τα λεφτά δε φτάνουν για να αγοράσεις τα απαραίτητα για τα παιδιά. Ούτε μια λίβρα ζάχαρη δε μπορείς να αγοράσεις. Υπάρχουν μέρες που σε πιάνει απόγνωση και θλίψη, γιατί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα!», λέει η Μαρία Λεονόρα και η Κωνσταντίνα συμπληρώνει: «Η Κυβέρνηση στέλνει ανθρώπους να ζυγίσουν τα παιδιά, αλλά ποτέ δεν στέλνει κάτι για τα παιδιά. Έρχονται να τα ζυγίσουν, λένε ότι είναι υποσιτισμένα και ότι πρέπει να παχύνουν. Αλλά πώς θα παχύνουν, αφού δεν στέλνουν τίποτα! Στέλνουν μόνο ανθρώπους για να τα ζυγίσουν!».

Ο σοσιαλδημοκράτης Πρόεδρος Άλβαρο Κολόμ κέρδισε τις εκλογές το 2008, υποσχόμενος διατροφική ασφάλεια για τους φτωχούς. Το 2009 κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σε μια προσπάθεια να βρει διεθνή χρηματοδότηση, για να αντιμετωπίσει την επισιτιστική κρίση που πλήττει τη χώρα του. Επί των ημερών του, οι τιμές που ήδη είχαν εκτιναχθεί στα ύψη αυξήθηκαν και πάλι, αυτή τη φορά κατά 83%! Σχεδόν ο μισός πληθυσμός αποκλείστηκε από βασικά είδη τροφίμων.

«Διαχρονικά, αυτό οφείλεται στις πολιτικές της υποτιθέμενης απελευθέρωσης του εμπορίου, γιατί τελικά δεν απελευθερώνεται. Δεν έχουμε καν ελεύθερη Αγορά! Στην πραγματικότητα αυτό που έχουμε είναι νομοθεσίες χωρίς τέλος, που ωφελούν τις μεγάλες εταιρίες κι αφήνουν σε μειονεκτική θέση τους μικροκαλλιεργητές!», επιχειρηματολογεί ο συνδικαλιστής αγρότης Χερόνιμο. Στη Γουατεμάλα, το 97% της παραγωγικής γης βρίσκεται στα χέρια του 3% του πληθυσμού. Η κατοχή γης είναι άπιαστο όνειρο για το μεγαλύτερο –και φτωχότερο- τμήμα του πληθυσμού.

Το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα το 1954, με την Αγροτική Μεταρρύθμιση του Χάκομπο Άρμπενς. Ήταν τα χρόνια της χαράς και της ελπίδας, τα «10 χρόνια της Άνοιξης». Άρχισαν το 1944 με μια λαϊκή επανάσταση που ανέτρεψε μια δικτατορία, έκανε ελεύθερες εκλογές, νομιμοποίησε τα συνδικάτα και την ελευθερία της έκφρασης, και το σημαντικότερο, έβαλε τις βάσεις για  αναδιανομή της γης, ως τη μόνη λύση για να ξεφύγει ο φτωχός λαός από την πείνα. Όμως, το όνειρο δεν κράτησε για πολύ. Όταν η κυβέρνηση του Άρμπενς άρχισε να απαλλοτριώνει εκτάσεις της αμερικανικής United Fruit Company, οι Η.Π.Α. οργάνωσαν πραξικόπημα για να την ανατρέψουν. Το καθεστώς έγινε και πάλι δικτατορικό και η γη επιστράφηκε στους παλιούς ιδιοκτήτες της.

Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου που ακολούθησε, εκατοντάδες χιλιάδες ιθαγενείς Μάγια εκτοπίστηκαν από τα πατρογονικά τους εδάφη, τόσο εξαιτίας των σφαγών, όσο και της άκρατης ιδιωτικοποίησης του φυσικού πλούτου της χώρας. Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σέρχιο Μοράλες:«Αυτή η απώλεια των εδαφών για την καλλιέργεια των βασικών προϊόντων είναι που έχει προκαλέσει στην πραγματικότητα την πείνα σ’ αυτές τις περιοχές». Δεν είναι τυχαίο ότι οι ιθαγενείς Μάγια είναι αυτοί που περισσότερο υποφέρουν από τον  υποσιτισμό.

Η Γουατεμάλα έχει γίνει σήμερα ο παράδεισος των ολιγοπωλίων. Μόνο ένας επιχειρηματικός όμιλος ελέγχει το 50% του σιταριού, ένας άλλος το 60% του ρυζιού, και ένας τρίτος το 80% του καλαμποκιού. Στα πιο εύφορα εδάφη δεν καλλιεργούνται πλέον τρόφιμα. Καλλιεργούνται μπανάνες, καφές, ζαχαροκάλαμα, καουτσούκ και βιοκαύσιμα, σε τεράστιες φυτείες που ανήκουν σε εταιρείες. Κι όπως λένε οι αγρότες πικρά: «Σήμερα στη Γουατεμάλα τα παραγωγικά εδάφη του Πολοτσίκ χρησιμοποιούνται για τον αφρικανικό φοίνικα. Ο αφρικανικός φοίνικας παράγει λάδι, που τελικά θα καταλήξει στο ντεπόζιτο των αυτοκινήτων, και όχι στην κοιλιά των φτωχών!».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...