Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

Επιτέλους!Άρχισαν οι παρεμβάσεις - προειδοποιήσεις πολιτών στα μαγαζιά των μαυραγοριτών "εμπόρων χρυσού"!Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι, ούτε σε ποιον χώρο ανήκουν: Τους δίνουμε συγχαρητήρια γι' αυτές τις δράσεις, που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ έτσι ώστε να τσακιστούν τα συγκεκριμένα μιάσματα, που πίνουν το αίμα του κοσμάκη κι εκμεταλλεύονται την ανάγκη του!Παρόμοια περιστατικά συνέβαιναν και στην γερμανική Κατοχή, με τους πολίτες να προχωρούν πολλές φορές σε ανάλογες "προειδοποιήσεις".
Κι επειδή μερικοί γράφουν για "νόμιμες επιχειρήσεις", τους αφιερώνουμε το παρακάτω άρθρο του "Βήματος":


Χίλιες απάτες σε ανταλλακτήρια χρυσού
Ερευνα του ΣΔΟΕ δείχνει σωρεία παρανομιών και ύποπτες διασυνδέσεις σε δεκάδες ενεχυροδανειστήρια


Περίπου 1000 απάτες σε 58 ανταλλακτήρια χρυσού και ενεχυροδανειστήρια ανακάλυψε το ΣΔΟΕ σε εφόδους που πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες. Συνολικά το ΣΔΟΕ ήλεγξε τις τελευταίες ημέρες 93 καταστήματα αγοράς και ανταλλαγής χρυσού και διαπιστώθηκε ότι ποσοστό 63% αυτών προχωρούσε σε παρανομίες, περίπου δηλαδή δύο στα τρία. Επιπλέον προέκυψε ότι κατά μέσο όρο οι ιδιοκτήτες καθενός από τα παρανομούντα καταστήματα προχωρούσαν σε 20 περίπου παραβατικές ενέργειες, ανάμεσα στις οποίες συναλλαγές χωρίς τήρηση παραστατικών και μη ενημέρωση των βιβλίων. 
Μάλιστα το ΣΔΟΕ άρχισε να ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ για να προχωρήσουν σε σχετικούς ελέγχους αφού υπάρχει σωρεία ενδείξεων ότι ορισμένα από αυτά λειτουργούν ως χώροι κλεπταποδόχων, από ληστρικές επιθέσεις σε κοσμηματοπωλεία αλλά και σε σπίτια. Τα στελέχη του ΣΔΟΕ εκτιμούν ακόμη ότι πίσω από αρκετά από αυτά τα καταστήματα υποκρύπτεται εκτεταμένο «ξέπλυμα χρήματος». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η απώλεια φόρων για το ελληνικό δημόσιο είναι μηνιαίως της τάξης των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. 

Οπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Κέντρου Αργυροχρυσοχοϊας (ΕΛΚΑ) -φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ανάπτυξης- κ. Βασίλης Λύκος, «αν κάποιος ακολουθήσει τη νόμιμη οδό θα έχει κέρδος 15 έως 20% ενώ με την εξαΰλωση των παραστατικών το ποσοστό κέρδους εκτοξεύεται στο 50-60%». Τα στελέχη του ΣΔΟΕ εξακολουθούν να ερευνούν την υπόθεση ανεύρεσης, προ μερικών εβδομάδων, στην Πάτρα ενός τζιπ που μετέφερε περίπου 490 κιλά ασήμι και είχε προορισμό τη Γερμανία. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι η συγκεκριμένη ύποπτη μεταφορά σχετιζόταν με τη λειτουργία ανταλλακτήριου χρυσού στο Σύνταγμα, το οποίο είχε πουλήσει 155 κιλά χρυσού, χωρίς την τήρηση των απαραίτητων παραστατικών.πηγή
Μπορείς να αλλάξεις τα πάντα,αν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι!
http://anti-aisthitika.blogspot.com/

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...