Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

Η αισχρότητα του εκλογικού νόμου... Αλλάξτε τον άμεσα!


Δείτε ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα για την αισχρότητα του εκλογικού νόμου που είχαν φτιάξει ΝΔ/ΠΑΣΟΚ ώστε να έχουν πάντα την πλειοψηφία.
Στη Β' Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ με 22% παίρνει 9 έδρες ενώ η ΝΔ με 12% παίρνει 15 έδρες!...

Επίσης οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με το ίδιο ποσοστό με την ΝΔ παίρνουν 10 έδρες λιγότερες!

Όλα αυτά χάρη στον φωτογραφικό εκλογικό νόμο του κ. Πάκη Παυλόπουλου που ισχύει για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές και δίνει bonus 50 εδρών στο πρώτο κόμμα αλλά μόνο εαν αυτό είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Εαν πρώτο κόμμα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπαιρνε ΤΙΠΟΤΑ καθώς θεωρείται συνασπισμός κομμάτων!

Όποια κυβέρνηση και εαν σχηματιστεί το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι η αλλαγή αυτού του εκλογικού νόμου με ενα καθαρά αναλογικό σύστημα. τρικλοποδιάΟι εκλογές της νοθείας!

Οι εκλογές της νοθείας


Ασφαλώς, αυτές οι εκλογές ήταν οι πρώτες «διαφορετικές» μετά τη Μεταπολίτευση. Λόγω αποτελέσματος και τάσεων. Ασφαλέστερα, ήταν εκλογές νοθείας!

Έγινε κλοπή! Τα δύο κόμματα που μας έφεραν από τη Μεταπολίτευση μέχρις εδώ, σούρνοντας στο φινάλε, εκτός από τα λεφτά μας και τα όνειρά μας, κλέβουν και τις ψήφους μας.

Κι αν αυτό τόσα χρόνια δεν το αξιολογούσαμε ή -έστω- δεν το θεωρούσαμε μείζονος σημασίας, πλέον έγινε σαφές και απόλυτα καθοριστικό για το αποτέλεσμα. Ο ελεεινός εκλογικός νόμος που έχουν «εφεύρει» αυτά τα δύο κόμματα που διαδέχονταν το ένα το άλλο στην εξουσία, κλέβει ευθέως τις ψήφους μας προς όφελός τους και σε εκλογικές αναμετρήσεις όπως αυτή της 6ης Μαΐου, με τόσες ανατροπές, αυτή η κλοπή είναι απολύτως καθοριστική.

Δεν είναι δυνατόν τα δύο κόμματα που τιμωρήθηκαν από τον λαό με μείωση των δυνάμεών τους στο ένα δεύτερο (1/2) και το ένα τρίτο (1/3), ώστε μαζί να φτάνουν οριακά στο ένα τρίτο (1/3) του εκλογικού σώματος, να έχουν τη δυνατότητα να ...συγκυβερνήσουν -εφόσον το επιθυμούν- συγκεντρώνοντας περισσότερες από τις μισές ή ακριβώς τις μισές έδρες του κοινοβουλίου. Να φτάνει ένα κόμμα που μετά βίας συγκεντρώνει το ένα πέμπτο (1/5) των ψήφων, να μπαίνει στη Βουλή με περισσότερες από το ένα τρίτο (1/3) των εδρών. Απλή αριθμητική.

Ακόμα χειρότερα... Δεν είναι δυνατό ένα κόμμα να είναι πρώτο σε μια εκλογική περιφέρεια και να παίρνει τις ...μισές έδρες από το τρίτο. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! Δεν γίνεται, δηλαδή, ένας υποψήφιος βουλευτής της συγκεκριμένης περιφέρειας να παίρνει 100 ψήφους επειδή τον αγαπάει το χωριό του, αλλά την έδρα να την κλέβει ένα τύπος με 10 σταυρουδάκια από το σόι του (γ@@ώ το σόι του) και πλήρη απαξίωση από τους συντοπίτες επειδή π.χ. είναι κατσικοκλέφτης. Απλό, έτσι;

Τα σαΐνια, όμως, που μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια, που κυβερνούσαν (και τα έτρωγαν -υποτίθεται- μαζί μας) όλα αυτά τα χρόνια με μπόνους εδρών, είχαν φροντίσει ακόμα κι όταν θα απαξιώνονταν στη συνείδηση του λαού (όπως τώρα), να βρίσκονται σε θέση ισχύος με την αλάνθαστη μέθοδο που μας έφτασε εδώ που μας έφτασε: την κλεψιά..
Μπορείς να αλλάξεις τα πάντα,άν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι!
http://anti-aisthitika.blogspot.com/

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...