Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Τζόρτζ Όργουελ ~ Η Φάρμα των Ζώων (διαβάστε το βιβλίο)Η Φάρμα των Ζώων είναι το προτελευταίο μυθιστόρημα του Τζόρτζ Όργουελ (προηγείται 4 χρόνια του 1984 και κυκλοφόρησε το 1945). Αναφέρεται σε μία δυστοπική ιστορία κατά την οποία τα ζώα μιας φάρμας μη ανεχόμενα την σκληρή αντιμετώπιση του ανθρώπου-αφέντη επαναστατούν. Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου αναφέρεται στα τεκταινόμενα μετά την Επανάσταση και τη διαμόρφωση της κοινωνίας των ζώων της φάρμας κατά την ανεξαρτησία τους από τους ανθρώπους.
Το μυθιστόρημα έχει σαφώς πολιτική χροιά και μπορεί γενικά να θεωρηθεί αλληγορικό και συμβολικό της ανθρώπινης πολιτικής κοινωνίας.O Έρικ Άρθουρ Μπλαιρ (1903–1950), γνωστός με το ψευδώνυμο Τζορτζ Όργουελ, ήταν Βρετανός συγγραφέας και δημοσιογράφος. Το έργο του Η Φάρμα των Ζώων δημοσιεύτηκε το 1945.
Ο Όργουελ μέσα από αυτό το έργο του βλέπει πως η τιμιότητα και η επιβίωση δεν συμβιβάζονται. Σε αυτή την ανεπανάληπτη σάτιρα, παρουσιάζεται η ιστορία των ζώων μιας φάρμας τα οποία έχοντας ξεφορτωθεί τον άνθρωπο που ήταν αφεντικό τους, ελπίζουν να ζήσουν μία ελεύθερη ζωή, γεμάτη αφθονία. Όμως, μια έξυπνη κι αδίστακτη ελίτ ζώων καταλαμβάνει την εξουσία και τα άλλα ζώα αντιλαμβάνονται απελπισμένα ότι έχουν παγιδευτεί στους παλιούς τρόπους ζωής. Η ιστορία του Όργουελ – της προσδοκίας του ιδεαλισμού από την τυραννία και τη διαφθορά – εξακολουθεί να είναι επίκαιρη έως και σήμερα.

Μπορείς να αλλάξεις τα πάντα,άν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι!
http://anti-aisthitika.blogspot.com/

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...