Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Η “Μύηση του Μπίμπο”

Αυτό το σύντομο φιλμάκι κινουμένων σχεδίων από τη δεκαετία του 1930 με τον τίτλο «Η Μύηση του Μπίμπο»είναι άκρως ενδιαφέρον και αν διαβάσει κανείς τα σχόλια στο youtube θα δει ότι το χαρακτηρίζουν ανατριχιαστικό και ενοχλητικό. Στην πραγματικότητα, η όλη ιστορία που παρουσιάζεται είναι αρκετά μαύρη και περίεργη και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να διακρίνει κανείς τους μασονικούς συμβολισμούς και να διαπιστώσει ότι δεν πρόκειται για τίποτα άλλο παρά για όλες τις μυστικές εταιρείες και τις δοκιμασίες που περνάει κανείς για να γίνει μέλος τους. Για κάποιον που γνωρίζει περισσότερα το βίντεο τα λέει όλα.
Το τραγουδάκι που ανοίγει τους τίτλους έναρξης δεν είναι και αυτό τυχαίο. Διαβάστε τους αγγλικούς στίχους: «We are the members of Do-It-Or-Die! / Dee-I-Dee-I-Dee-I! / Watch us make Bimbo as easy as pie! / Dee-I-Dee-I-Dee-I! / We are tough, you bet! / Filled with college pep! / Bring him on, we cry! / Dee-I-Dee-I-Dee-I! / B! I! M! B! O! Bimbo!»
Σε ελεύθερη μετάφραση: Είμαστε τα μέλη της ομάδας «Κάνε το ή Πέθανε». Δες πώς θα φάμε τον Μπίμπο (ήρωας στο κινούμενο σχέδιο) λάχανο! Είμαστε παραπάνω από όσο νομίζεις σκληροί! Είμαστε καταρτισμένοι και εκπαιδευμένοι! Φωνάζουμε, φέρτε τον σε εμάς!» Δείτε το βίντεο εδώ και σκεφτείτε.. Πόσο παιδικό είναι;Στην αρχή της ιστορίας ο Μπίμπο περπατάει αμέριμνος στο δρόμο χωρίς να δίνει και πολλή σημασία για ό,τι γίνεται γύρω του. Την Τρίτη φορά που περνάει πάνω από ένα φρεάτιο ξαφνικά, ένας άλλος πολύ γνωστός χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων τον παγιδεύει και τον πετάει μέσα σε έναν υπόνομο. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτός ο χαρακτήρας δεν είναι άλλος από τον Μίκυ-Μάους, οποίος και οδηγεί όπως βλέπεται τον Μπίμπο σε μία επιβεβλημένη τελετή μυήσεως. Είναι άραγε μία έμμεση νύξη για τη σχέση του Ντίσνεϋ με τη Μασωνία;
Ο Μπίμπο μετά από κάτι υπόγεια τούνελ καταλήγει να συναντήσει μία παράξενη μυστική ομάδα, όπου όλοι φορούν περίεργες μάσκες και έχουν στο κεφάλι τους ένα κερί παραπέμποντας ίσως στους πεφωτισμένους-illuminati. Ο αρχηγός της ομάδας που κρατάει κάτι σαν σκήπτρο στο χέρι του λέει: «Στο όνομα της μυστικής αδελφότητας….». Και μετά όλη η ομάδα «ψέλνει» κάποιες δυσνόητες λέξεις μέχρι που ο αρχηγός ρωτάει τον Μπίμπο, “Θες να γίνεις μέλος; Θες να γίνεις μέλος;” Μέλος σε τι; Που; Σε ποιά ομάδα;
  Bimbo's Initiation-1Bimbo's Initiation
Bimbo.0001a  bimbo5-e1336149594139
Bimbo0007  tumblr_ltovtdLEE61qg39ewo1_500
Όταν ο Μπίμπο απαντάει «ΌΧΙ!», τότε οδηγείται σε μία σειρά δωματίων με βασανιστήρια θυμίζοντας τις δοκιμασίες που συνήθως περνούν οι νεοφώτιστοι στις πραγματικές μυστικές αδελφότητες πριν γίνουν μέλη τους. Αρχικά θεωρεί ότι τον αφήνουν ελεύθερο, αλλά σύντομα ανακαλύπτει ότι βρίσκεται σε έναν κόσμο εικονικής πραγματικότητας από όπου τον παρακολουθούν χωρίς να το ξέρει. Θυμίζει λίγο το πρόγραμμα MK/Ultra /kids.
Σε κάποιο σημείο ο ήρωας πιστεύει ότι έχει έρθει το τέλος του και ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο να πεθάνει, γεγονός που είναι μία πολύ διαδεδομένη μέθοδος στις μυστικές αδελφότητες και στα προγράμματα νοητικού και ψυχικού ελέγχου από την αρχαιότητα.
Στην συνέχεια ο ήρωας περνάει μία δοκιμασία που θα πρέπει να διαλέξει τη σωστή πόρτα. Πάνω στις πόρτες βρίσκονται σύμβολα που έχουν ιδιαίτερη θέση σε μυστικές αδελφότητες όπως η νεκροκεφαλή και ο αριθμός 13.  Αφού τρώει το ξύλο της χρονιάς του, ο Μπίμπο περνάει από ένα δωμάτιο που φέρει το γνωστό μασονικό μοτίβο της ασπρόμαυρης σκακιέρας.
bb_ini_img8  bimbosinitation_5772
0  tumblr_lt52va5BB11qg39ewo1_500
Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των τρομακτικών δοκιμασιών βλέπουμε ότι παρουσιάζεται ο κυρίαρχος κόσμος των ψευδαισθήσεων, μία από τις πιο θεμελιώδεις ιδέες που προωθείται στις μυστικιστικές τελετές μυήσεως.
Σε όλη τη διάρκεια του φιλμ ο ήρωας απορρίπτει αρκετές φορές την πρόσκληση από τον αρχηγό της ομάδας, μέχρι που εκείνος αφαιρεί τη μάσκα του και αποκαλύπτει το πρόσωπό του και φυσικά προσπαθεί να τον αποπλανήσει. Και όλο αυτό φυσικά γιατί πίσω από τη μάσκα δεν είναι άλλη από τον άλλο γνωστό χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων, την Betty Boop! Παρακολουθώντας της να χτυπάει με λαγνία τα οπίσθιά της μερικές φορές, ο Μπίμπο αντιλαμβάνεται ότι η αδελφότητα του κάνει τελικά.
Όταν τελικά δέχεται την προσφορά της, ανακαλύπτει ότι όλα τα μέλη της αδελφότητας δεν είναι τίποτα διαφορετικά παρά κλώνοι της Βetty Boop γεγονός που τον κάνει πολύ χαρούμενο. Με λίγα λόγια, όλες οι δοκιμασίες της μύησής του μπορεί να ήταν αρκετά σκληρές, αλλά με το να γίνει μέλος μπορεί να απολαύσει μεγάλες τιμές, στην συγκεκριμένη περίπτωση το σεξουαλικό υπονοούμενο είναι διάχυτο.
Προφανώς «Η Μύηση του Μπίμπο» έγινε από κάποιους που γνώριζαν πάρα πολλά και ήδη από πολύ νωρίς. Να σας θυμίσω ότι το έτος παραγωγής του φιλμ είναι η δεκαετία του 1930, αλλά παρόλο αυτά τα μηνύματα που αφορούν έλεγχο του ανθρώπινου νου μέσω φόβου, ψευδαισθήσεων, σεξ, μυστικές αδελφότητες, μασονία, πρόγραμμα MK/Ultra/ kidsείναι καταφανή.
Ακόμα πιστεύετε ότι  ο κόσμος τους είναι και  είναι δικός μας; !!!
f4fq4j  31654qq

http://www.terrapapers.com/
Μπορείς να αλλάξεις τα πάντα , άν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι!
http://anti-aisthitika.blogspot.gr/

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...