Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Με... χρυσά κουτάλια τρώνε οι «σκληροί» των φυλακών!Αστακομακαρονάδες, παϊδάκια στη λαδόκολλα, τηλεοράσεις plasma και λάπτοπ τελευταίας τεχνολογίας κυκλοφορούν στις ελληνικές φυλακές, ανάμεσα σε κρατουμένους που «φυσάνε» το παραδάκι και μπορούν να πληρώσουν - ανεξάρτητα αν είναι επώνυμοι ή όχι - προκειμένου να έχουν με ντελίβερι από γνωστή ψαροταβέρνα τσιπούρες πελαγίσιες!

Αρχηγοί, τσιράκια, «χέρια» και «πελάτες» συγκροτούν τις κοινωνικές τάξεις στην ιδιόρρυθμη κλειστή κοινωνία της φυλακής, όπου πατρίκιοι και πληβείοι συνωστίζονται μέσα σε λίγα τετραγωνικά με μπετόν και κάγκελα. Έλληνες, Ρωσοπόντιοι και Αλβανοί κακοποιοί, ο καθένας στο πόστο του κάνει το κουμάντο του και προσπαθεί να περάσει όσο πιο καλά μπορεί, μέχρι να εκπνεύσει η ποινή του ή να εμφανιστεί το... ελικόπτερο που θα τον «τραβήξει» με την ανεμόσκαλα στην ελευθερία.

Η τελευταία απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού, η ανακάλυψη ενός πιστολιού και δύο χειροβομβίδων στα «άδυτα» του Κορυδαλλού και οι πρόσφατες εξεγέρσεις σε σωφρονιστικά καταστήματα επανέφεραν στο προσκήνιο την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις-τέσσερις Έλληνες βαρυποινίτες, «βαριά» ονόματα στον ελληνικό υπόκοσμο, είναι οι αδιαμφισβήτητοι αρχηγοί, όχι μόνο της πτέρυγάς τους, αλλά ολόκληρης της φυλακής όπου κρατούνται. Έχουν χρήμα, διότι τα μέλη των ομάδων τους που είναι ελεύθερα κάνουν ακόμη «δουλειές» στη νύχτα - και όχι μόνο -, με αποτέλεσμα το πορτοφόλι να είναι φορτωμένο: «Όταν... φυσάς το χρήμα στη φυλακή, είσαι μπέης. Αν μάλιστα είχες σοβαρή καριέρα στην παρανομία, τότε δεν σε ακουμπά κανείς» λέει άνθρωπος που γνωρίζει από πρώτο χέρι τί συμβαίνει μέσα στις φυλακές. Οι βαρυποινίτες είναι αυτοί που κρατούν το «δικαίωμα» να έχουν στα κελιά τους κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας, τηλεοράσεις plasma, ακόμη και λάπτοπ με σύνδεση internet, παρά το γεγονός πως κινητά και υπολογιστές στη φυλακή σαφώς απαγορεύονται. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως όλες οι μεγάλες δουλειές στον υπόκοσμο στήνονται μέσα σε κελιά και μάλιστα υπάρχει άμεση επικοινωνία του «αρχηγού» με τους δικούς του ανθρώπους έξω από τη φυλακή. «Βέβαια, η μερίδα του λέοντος όσον αφορά στα χρήματα που θα εξοικονομήσουν από αυτή τη δουλειά τελικά καταλήγει στα χέρια του αρχηγού», λέει με νόημα αστυνομικός. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι δεν συνωστίζονται στο συσσίτιο της φυλακής. Τρώνε στο κελί τους με την παρέα τους, τους ανθρώπους τους δηλαδή, απολαμβάνοντας αστακομακαρονάδες και άλλα λουκούλλεια γεύματα, τα οποία έχουν παραγγείλει τηλεφωνικά και φτάνουν στη φυλακή με «ειδική αποστολή». Εξάλλου ο καταστηματάρχης χρεώνει τα διπλά χρήματα για το ντελίβερι στη φυλακή. Το χρήμα λοιπόν είναι το καλύτερο «πασπαρτού» που ανοίγει όλες τις πόρτες.

Οι συμμορίες, τα ντελίβερι και ο τιμοκατάλογος για μια κάρτα SIM

«Βαριά» ονόματα σε τρεις συγκεκριμένες φυλακές της χώρας είναι τρεις Ρωσοπόντιοι κρατούμενοι, οι οποίοι είτε έχουν σχέση είτε φρόντισαν να διαδώσουν τον «μύθο» της σχέσης τους με την ηγεσία της ρωσικής μαφίας. Το γεγονός αυτό τους έδωσε... πόντους και σε συνάρτηση με τον ιδιαίτερα βίαιο χαρακτήρα τους, τους έφερε στην κορυφή της πυραμίδας. Έτσι έχουν καταφέρει να κάνουν κουμάντο στις φυλακές αυτές, χωρίς όμως να μπαίνουν στα χωράφια των Ελλήνων συναδέλφων τους, προκειμένου να επικρατεί ειρήνη, η οποία άλλωστε είναι για όλους επικερδής. Ένας πόλεμος μέσα στη φυλακή μεταξύ αντίπαλων ομάδων σαφώς δεν συμφέρει καμία από τις δύο πλευρές. Έτσι λοιπόν όλοι έχουν συμφωνήσει για τη διατήρηση της... ησυχίας. Οι Ρωσοπόντιοι ελέγχουν μέσα στη φυλακή ναρκωτικά, τηλεκάρτες και πόστα εργασίας. Πάντα βέβαια με το αζημίωτο. Μια κάρτα SIM σε άλλο όνομα, «καθαρή» δηλαδή, ένα αντικείμενο που εξασφαλίζει ανά πάσα στιγμή την επικοινωνία με τον έξω κόσμο, είναι δυνατό να κοστίσει στον ενδιαφερόμενο ακόμη και 1.000 ευρώ, ενώ μια επίσης «καθαρή» συσκευή κινητής τηλεφωνίας και μάλιστα με σύνδεση - εννοείται σε όνομα άλλου - ξεκινά από τα 1.500 ευρώ και είναι δυνατό να φτάσει ακόμη και τα 3.000 ευρώ, στην περίπτωση που η συσκευή είναι τελευταίας τεχνολογίας. Οι τρόποι για να περνούν όπλα, χειροβομβίδες, ναρκωτικά, κάρτες SIM, κινητά τηλέφωνα, λάπτοπ και ό,τι άλλο «παραγγέλνουν» οι κρατούμενοι είναι από απλοί μέχρι εντελώς σύνθετοι. Η σφεντόνα με την οποία θα «πετάξει» το φακελάκι με τα ναρκωτικά στο προαύλιο της φυλακής, μέχρι το σπιτικό γλυκό που μέσα του κρύβει ένα εξάρτημα του όπλου που θα συναρμολογηθεί σιγά-σιγά (όπως φαίνεται να έγινε με το όπλο που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στις φυλακές Κορυδαλλού) είναι μερικοί από τους τρόπους εισόδου αντικειμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα. Βέβαια όλα αυτά για να γίνουν χρειάζονται και τα... στραβά μάτια που «αλληθωρίζουν» μπροστά στο χρώμα του χρήματος...

Πηγή: espressonews.gr
http://clopyandpaste.blogspot.gr/ 

Μπορείς να αλλάξεις τα πάντα , άν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι!
http://anti-aisthitika.blogspot.gr

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...