Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Barcode αντί για πινακίδες αυτοκινήτου; Η ηλεκτρονική φυλακή όλο κ πιο κοντα..

 Ο κόσμος εξελίσσεται και οι τεχνολογίες που εφαρμόζονται με επιτυχία στην βιομηχανία μεταφέρονται αμέσως και σε άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες.


Μέχρι πρόσφατα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε barcode στα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Από του χρόνου μπορεί αυτά να αντικαταστήσουν τις ...πινακίδες των αυτοκινήτων μας!

Το Βέλγιο πρωτοπορεί και εξετάζει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τηςπινακίδες στα αυτοκίνητα με barcode ήδη από του χρόνου. Το barcode θα βρίσκεται εκτός από το μπροστινό και πίσω μέρος του αυτοκινήτου εκεί που τώρα βρίσκεται η κανονική πινακίδα και στη οροφή για να μπορεί να σκανάρεται από δορυφόρο. Και αν το εφαρμόσει από το 2014 σίγουρα θα ακολουθήσουν και οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολλές μεγάλες πόλεις στον κόσμο διαθέτουν αστυνομικά ελικόπτερα το οποία παρακολουθούν την κίνηση στους δρόμους, και ενημερώνουν της επίγειες δυνάμεις της αστυνομίας για ενδεχόμενα προβλήματα.

Επίσης συχνά στην τηλεόραση βλέπουμε καταδίωξη υπόπτων από ελικόπτερα της αστυνομίας αλλά και τηλεοπτικών καναλιών σε μεγάλες Αμερικανικές πόλεις. Αν εφαρμοστή η χρήση barcode στα αυτοκίνητα οι αρχές υπόσχονται να έχουν καλύτερο και αμεσότερο έλεγχο στην χαώδη κίνηση των μεγαλουπόλεων.

Έτσι τώρα με την χρήση barcode θα μπορεί να γίνεται έλεγχος του αυτοκινήτου μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Εκτός από τον αριθμό στην πινακίδα προβλέπεται στο barcode που θα έχει διαστάσεις 50χ50 πόντους να περιέχονται και άλλες σημαντικές πληροφορίες γύρω από το αυτοκίνητο, όπως ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του, αριθμός πλαισίου, εργοστασιακά στοιχεία του αυτοκινήτου αλλά και ενδεχόμενες παραβάσεις του.

Έτσι αν σας σταματήσει η αστυνομία για έλεγχο ρουτίνας σκανάροντας το barcode θα βλέπει αμέσως σε ποιον ανήκει το αυτοκίνητο αλλά και αν υπάρχουν παραβάσεις. Το barcode θα είναι κατασκευασμένο από υλικά που αντέχουν σε εξωτερική καταπόνηση και θα μπορεί να ανιχνεύεται από τους δορυφόρους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Εδώ τίθεται θέμα φυσικά με τη προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων αφού με παρόμοια χρήση αυτές αυτόματα παραβιάζονται προς όφελος της εκάστοτε κυβέρνησης η οποία προσπαθεί με όλους τους τρόπους να ελέγχει όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς στην ζωή τον πολιτών της.

Επίσης αναμένετε να αυξηθεί και το κόστος έκδοσης αυτόν τον barcode που θα κοστίζουν ακριβότερα από της συμβατικές πινακίδες, όμως στης πολιτισμένες χώρες της Δύσης οι άνθρωποι θα το επωμιστούν χωρίς πρόβλημα.

Πολλοί επιστήμονες έχουν μιλήσει και εκφράσει τους φόβους τους για την δημιουργία μιας Οργουελικής κοινωνίας τύπου “Μεγάλος Αδελφός” η οποία θα παρακολουθεί και θα καταγράφει όλες της ανθρώπινες δραστηριότητες. Ειδικά μετά την 11 Σεπτεμβρίου η ΗΠΑ εφάρμοσαν και συνεχίζουν να αναπτύσσουν πολλούς νόμους που περιορίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και συλλέγουν τεράστιο όγκο πληροφοριών για τους υπηκόους τους αλλά και για οποιονδήποτε πολίτη σε οποιαδήποτε χώρα της γης θελήσουν, με την Μ. Βρετανία να τους ακολουθεί πιστά εφαρμόζοντας αντίστοιχα προγράμματα στο έδαφος της. Στο όνομα της προστασίας από την τρομοκρατία και την εφαρμογή της ελευθερίας καταπατούνται κυριαρχικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Χρήση barcode ήδη εφαρμόζεται σε μεγάλα πάρκα όπως το Yellostone National Park στο Wyoming των ΗΠΑ όπου υπάρχουν πινακίδες που περιέχουν μεγάλο όγκο πληροφοριών για τα εκθέματα του πάρκου και οι επισκέπτες του μπορούν να σκανάρουν και διαβάσουν στα κινητά τους τηλέφωνα η tablets. Αρκεί φυσικά τα tablets να μην είναι Κινέζικα της ainol, το γιατί μπορείς να το διαβάσεις εδώ.

Οι τεχνολογίες μπαίνουν πλέον για τα καλά στην ζωή μας.
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/

Μπορείς να αλλάξεις τα πάντα , άν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι!
http://anti-aisthitika.blogspot.gr

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...