Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

ΕΤΣΙ ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Ψεύτικες οι φωτογραφίες (προς όσους συνεχίζουν να κατηγορούν το Λιμενικό Σώμα για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι.)

Αναφορικά με τη φωτογραφία, που τις τελευταίες ώρες διακινείται σε μέσα του ηλεκτρονικού Τύπου και συνδέεται με τα τραγικά γεγονότα στο Φαρμακονήσι, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται το εξής:
«Η συγκεκριμένη φωτογραφία σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με την ανθρώπινη τραγωδία στο Φαρμακονήσι, αλλά, αντιθέτως, έχει αναρτηθεί την 06-09-2012 σε ξένο ιστότοπο και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://metro.co.uk/2012/09/06/at-least-58-dead-after-boat-carrying-illegal-immigrants-capsizes-off-turkey-567371/»

Η επίμαχη φωτογραφία


Καταλάβατε τι διασυρμό επιφυλάσσουν παγκοσμίως στη χώρα μας;
Λένε ότι "εκεί σκοτώνουν τους μετανάστες", "η Ελλάδα είναι η χώρα της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", "πνίγουν τους μετανάστες που ζητούν χέρι βοηθείας" και άλλα τέτοια. Το μένος και το μίσος τους για την Ελλάδα είναι τέτοιο ώστε διακινούν και φωτογραφίες πλαστές τις οποίες χρεώνουν σε μάς. Κι εδώ, τα κόμματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ άλλο που δεν θέλουν να συνεχίσουν την σπέκουλα σε βάρος της Ελλάδος!
http://indobserver.blogspot.gr/
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/

"Μούφα" η φωτό με τον λαθρομετανάστη που ...έχασε τα παιδιά του στο Φαρμακονήσι!

Αυτή η φωτογραφία έπαιξε πολύ, μέχρι και σε εφημερίδες, ότι δήθεν είναι ένας απο τους άτυχους μετανάστες που έχασε τα παιδιά του στο Φαρμακονήσι.

Φυσικά αναπαράχθηκε απο τους γνωστούς βλάκες των social media και απο κάτι σούπερ ντούπερ "αριστερούς" που σκίζουν τα ιμάτια τους για κάτι τέτοια. Τελικά αποδείχθηκε ότι η φωτογραφία είναι του Αγγλου φωτορεπόρτερ Peter Turnley και αφορά Αλβανό πρόσφυγα απο το Κόσοβο εν έτει 1999. Ειλικρινά δεν τα έχω με τους προπαγανδιστές, αυτοί την δουλειά τους κάνουν, αλλά τα παίρνω άσχημα με το πόπολο που τρώει την κάθε παπαριά αμάσητη.

Είμαι δε σίγουρος ότι πολλοί ευαίσθητοι θα έκλαψαν βλέποντας αυτή τη φωτογραφία. Οπως οι φίλοι μας οι εκπαιδευτικοί που έχωσαν τη συγκεκριμένη φωτογραφία στο www.alfavita.gr καταδικάζοντας ταυτόχρονα το ανάλγητο ελληνικό κράτος. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι που έλεγε κι ένας γνωστός μου.

Θεόδωρος Βασιλείου - facebook

και εδώ είναι η φωτογραφία που ψάξαμε και βρήκαμε στο διαδίκτυο


http://www.freepen.gr/http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/

Μια πρόταση προς όσους συνεχίζουν να κατηγορούν το Λιμενικό Σώμα για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι.

Διαψεύδονται από τα στοιχεία oι καταγγελίες που έσπευσαν να διατυπώσουν ελληνικά κόμματα και διεθνείς φορείς κατά του Λιμενικού Σώματος σχετικό με το ναυάγιο αλιευτικού την 20.1.2014 στο Φαρμακονήσι, που κόστισε τη ζωή σε 12 από τους 28 μετανάστες που επέβαιναν σε αυτή.
Υπενθυμίζουμε ότι το ναυάγιο συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες υπό συνθήκες σφοδρής θαλασσοταραχής και ενώ το σκάφος του Λιμενικού ρυμουλκούσε τη βάρκα των μεταναστών, που είχε εντοπιστεί νωρίτερα. Εκτός από τις καταγγελίες περί ρυμούλκησης της βάρκας προς την Τουρκία (για επαναπροώθηση), κάποιοι από τους μετανάστες κατά την αποβίβασή τους στον Πειραιά μίλησαν για βίαιη απώθησή τους από τους άνδρες του ΛΣ, με όπλα και κλωτσιές, καταγγελίες που προβλήθηκαν εκτενώς από τον ΣΥΡΙΖΑ, που είχε οργανώσει την υποδοχή τους.

Όμως οι καταγγελίες διαψεύδονται από τις δημοσιευθείσες μαρτυρίες των επιζώντων, που κατέθεσαν ότι μετά την ανατροπή της βάρκας τους το λιμενικό τούς περισυνέλεξε άμεσα από την επιφάνεια της θάλασσας και το πλήρωμα του σκάφους τούς βοήθησε να μην πνιγούν. Άλλωστε οι καταγγελίες διαψεύδονται και από τη λογική: αν οι άνδρες του ΛΣ πραγματικά τους έσπρωχναν και τους κλωτσούσαν, θα ήταν αδύνατο για τους δεκαέξι διασωθέντες να ανέβουν στο σκάφος του λιμενικού υπό συνθήκες θαλασσοταραχής (νοτιά 5 BF και κύματα 2 μέτρων)...

Το σημαντικότερο στοιχείο όμως είναι ο χάρτης που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Λιμενικό Σώμα και απεικονίζει το στίγμα της βύθισης της βάρκας των λαθρομεταναστών δυτικότερα του στίγματος της περισυλλογής τους. Δηλαδή, αποδεικνύεται ότι το σκάφος του ΛΣ ρυμουλκούσε τη βάρκα προς το Φαρμακονήσι και όχι προς την Τουρκία για "επαναπροώθηση":Αυτά βέβαια είναι "ψιλά γράμματα" για τον ΣΥΡΙΖΑ και το κομματικό του έντυπο, που έσπευσαν να σπιλώσουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, παρ' ότι και στο Φαρμακονήσι και σε άλλη επιχείρηση στη Σάμο τις ίδιες μέρες, και σε εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις κατάφεραν να διασώσουν ανθρώπινες ζωές υπό δυσχερέστατες καιρικές συνθήκες.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στην εκδοχή του για το ναυάγιο και οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στο Σύνταγμα...

Εμείς έχουμε μια πρόταση για τους οργανωτές της συγκέντρωσης: Ας πάνε να βρουν τον κυβερνήτη του σκάφους του Λιμενικού στο Φαρμακονήσι, τον άνθρωπο που επέζησε του ναυαγίου του "Σαμίνα Εξπρές" διασώζοντας συνεπιβάτες του αλλά χάνοντας τη μητέρα του στο ναυάγιο αυτό, και να του πουν κατά πρόσωπο (αν τολμούν) ότι επίτηδες έπνιξε ανθρώπους στη θάλασσα. Και να δούμε τι θα γίνει... 


http://koukfamily.blogspot.gr/
Μπορείς να αλλάξεις τα πάντα , άν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι! Αντι-Αισθητικά Νέα

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...