Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Oργή στην Ουκρανία από βίντεο κακοποίησης διαδηλωτή -Τον χτυπούν και τον εξευτελίζουν γυμνό στο χιόνι [βίντεο]


Σοκ στη διεθνή κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η κακοποίηση διαδηλωτή από μέλη των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας. Σε βίντεο που αναρτηθηκε στο youtube, μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας εμφανίζονται να χτυπούν και να εξευτελίζουν έναν γυμνό άνδρα μέσα στο χιόνι, βγάζοντας μάλιστα φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα.
Ο διαδηλωτής υπομένει την ντροπιαστική διαδικασία κάτω από το δριμύ ψύχος και πριν μπει στην κλούβα της αστυνομία δέχεται και μερικά χτυπήματα απο τους αστυνομικούς.
Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας ζήτησε συγγνώμη «για τις απαράδεκτες πράξεις των ένστολων ανδρών» που δείχνει το βίντεο.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν την έναρξη έρευνας «με στόχο να εξακριβωθούν ο τόπος και η χρονική στιγμή» του περιστατικού.
Στο βίντεο που μεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, όπως στον ιστότοπο Η Αλήθεια της Ουκρανίας (Ukrainska Pravda), ο διαδηλωτής οδηγείται γυμνός στο χιόνι προς μία κλούβα της αστυνομίας από άνδρες των ειδικών δυνάμεων, εκ των οποίων κάποιοι φορούν κράνη και κάποιοι κουκούλες, ενώ όλοι κρατάνε γκλομπ.
Πριν επιβιβαστεί στο βαν, οι αστυνομικοί σταματούν τον άνδρα και τον αναγκάζουν να σταθεί και να ποζάρει- κρατώντας ένα φτυάρι, και το βγάζουν φωτογραφίες με κινητό. Στο πλευρό του βρίσκεται ένας άλλος ένας άνδρας των δυνάμεων επιβολής της τάξης με το πρόσωπο καλυμμένο. Ο τελευταίος τον τραβάει από το λαιμό και τον χτυπά στην ίδια περιοχή. Ο συλληφθείς φέρει εμφανή σημάδια από χτυπήματα στην πλάτη.
Η αντιπολίτευση δεν σταματά να καταγγέλει επεισόδια αστυνομικής βίας εναντίον των διαδηλωτών, ενώ αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν κακοποίηση διαδηλωτών από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των χθεσινών φονικών επεισοδίων στο Κίεβο με απολογισμό 5 νεκρούς.
Έξάλλου ελεύθερος αφέθηκε Ρώσος δημοσιογράφος του ιστότοπου Lenta.ru μετά από μιάμιση ώρα κράτησης. Ο δημοσιογράφος συνελήφθη το πρωί και όπως κατήγγειλε κατά τη διάρκεια της κράτησής του τον είχαν αναγκάσει να γονατίσει στο χιόνι και τον ξυλοκοπούσαν. Συνάδελφός του δημοσίευσε φωτογραφία όπου ο Αντρέι Κισέλεφ εμφανίζεται με το πρόσωπο του πρησμένο προφανώς από χτυπήματα που είχε δεχθεί, με τα φρύδια του ματωμένα.


http://www.4news.gr/
Μπορείς να αλλάξεις τα πάντα , άν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι! Αντι-Αισθητικά Νέα

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...