Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Η απάτη των συσκευών εξοικονόμησης καυσίμου

Η συνεχής φορομπηχτική πολιτική των τελευταίων χρόνων και η συνεχής αύξηση του κόστους διαβίωσης έφερε τη φτώχια και την εξαθλίωση.

Μαζί με αυτή έκαναν την εμφάνισή τους μια ομάδα καιροσκόπων που εκμεταλλεύονται την απελπισία και την αφέλεια και πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Σε ένα κράτος υπό πλήρη διάλυση δεν.....
υπάρχει καμία προστασία του καταναλωτή, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι διαλυμένοι και αν κάποια στιγμή λειτουργήσουν είναι απίστευτα αργοί και τα πρόστιμα είναι αστεία μπροστά στο κέρδος, αν ποτέ πληρωθούν.

Η γκάμα των προϊόντων απάτη είναι τεράστια. Θα αναφερθώ μόνο στους εξοικονομητές καυσίμου, μιας που τελευταία έχουν πάρει τα πρωτεία στην εξαπάτηση των καταναλωτών και μας έχουν κατακλύσει με διαφημίσεις σε αρκετά μπλόγκ. Αρχικά είχαμε τους μαγνητικούς εξοικονομητές, οι οποίοι τάχα μου ιόνιζαν το καύσιμο και βελτίωναν την απόδοση του κινητήρα και την οικονομία από 30 έως 50%. Η νέα τεχνική θέλει τους εξοικονομητές καυσίμου να συνδέονται στον αναπτήρα του αυτοκινήτου οι οποίοι κάνουν οικονομία στο αστρονομικό ποσοστό του 75% (η πλεονεξία αυξήθηκε), εξισορροπώντας απλά το ηλεκτρικό κύκλωμα. Για να πούμε την αλήθεια μιλάμε για τεράστια εξέλιξη. Στην πρώτη περίπτωση η συσκευή έχει μόνο ένα μαγνητάκι, ενώ στη δεύτερη έχει και κύκλωμα με δύο εξαρτήματα και ένα λαμπάκι σε συσκευασία με ανατομικό περίβλημα. Και στις δύο περιπτώσεις το κόστος κατασκευής της θαυματουργής συσκευής, είναι κάτω από 1 ευρώ και τελικά πωλείται από 40 έως και 70 ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση δίνεται και εγγύηση καλής λειτουργίας και εγγύηση επιστροφής χρημάτων αλλά στην ηλεκτρονική σελίδα της πώλησης δεν πρόκειται να βρείτε στοιχεία επικοινωνίας, ούτε όνομα εταιρίας, ούτε καν τηλέφωνο, όσο και να ψάξετε.

Κάτι το οποίο είναι εξόφθαλμα ανόητο, κι όμως χιλιάδες άνθρωποι την πατάνε. Δε χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός επιστήμονας για να καταλάβει ότι τον δουλεύουν. Αν η οικονομία γινόταν να επιτευχθεί με μαγνήτες ή μερικούς πυκνωτές, θα το είχαν κάνει ήδη οι αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες διαθέτουν εκατομμύρια σε επιστημονική έρευνα. Δε γίνεται σε καμία περίπτωση με ένα κινέζικο γκάτζετ που το εγκαθιστάς μόνος σου να κάνεις οικονομία 75% σε μια μηχανή εσωτερικής καύσης και να αυξήσεις την ιπποδύναμη, χωρίς καν να επέμβεις σε αυτή.

Ο μόνος τρόπος να κάνετε οικονομία είναι να μην αγοράζετε τέτοιου είδους απάτες και να οδηγείτε οικονομικά. Η κατάσταση που έχουμε όλοι περιέλθει, κάνει επιτακτική πλέον την ανάγκη να βάζουμε το μυαλό μας να δουλέψει και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι είναι πίσω από αυτό που μας σερβίρουν οι εκάστοτε επιτήδειοι.

Ήρθε η ώρα να αντισταθούμε. Αρκετά μας έχουν κατακλέψει, δε νομίζετε;
alexhttp://ksipnistere.blogspot.gr/

Μπορείς να αλλάξεις τα πάντα , άν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι! Αντι-Αισθητικά Νέα

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...