Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

Αυτός είναι ο πιο καλωδιωμένος άνθρωπος στον κόσμο -Πόσες συσκευές τον «μετρούν» [εικόνες]

Ο Chris Dancy μένει μόνος στο Ντένβερ του Κολοράντο αλλά όλες οι κινήσεις και οι πράξεις του βρίσκονται σε μόνιμη παρακολούθηση. Δεκάδες κάμερες και συσκευές, τις οποίες αγόρασε τα πέντε τελευταία χρόνια, μετρούν τα πάντα. Απώτατος στόχος είναι να γίνει χάκερ στο ίδιο του το μυαλό.

Παλιότερα πίστευε ότι η ζωή του εξελισσόταν στην τύχη και ότι τίποτα δεν ήταν ελέγξιμο. Εκανε λάθος. Αρκεί να μπορείς να ταυτοποιήσεις τις συνήθειές σου. Με την παρατήρηση και την παρακολούθηση μπορείς να φτάσεις στην πηγή της κακής συνήθειας και να εξαφανίσεις κάθε απαράδεκτη συμπεριφορά.
Πιστεύει ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ καλωδιωμένοι θα γίνονται οι άνθρωποι. Σύντομα θα υπάρξει μια στιγμή που θα είναι όλοι cyborgs. Ακόμη και τα ρούχα που φοράμε θα γίνουν ένα είδος τεχνολογίας. Η πληροφορική εισβάλλει στο σώμα μας για να επιμηκύνει τον χρόνο ζωής και θα επιτρέπει σύντομα να τοποθετούμε εσωτερικά ινσουλίνη, τεχνητά νεφρά και άλλα όργανα. Και εκτιμά ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται να γίνουν cyborgs.


Αυτά είναι τα όργανα που τον μετρούν στο σπίτι του και στο αυτοκίνητο:

Netatmo : μετράει τον θόρυβο, την ποιότητα του αέρα και την θερμοκρασία μέσα στο σπίτι
WeMo : παρακολουθεί τις κινήσεις του
Aria : μετράει τα κύματα WiFi.
Hue : καταπολεμάει τα βλαβερά κύματα WiFi.
Tagg : παρακολουθεί την δραστηριότητα των σκύλων του
NetGear VueZone : βίντεο σε πραγματικό χρόνο για να παρακολουθεί την δραστηριότητα μέσα στο σπίτι
Thermostat Nest : ρύθμιση της θερμοκρατίας μέσω WiFi.
Nest Protect : ελέγχει την εκπομπή καυσαερίων
Beddit : έξυπνο στρώμα που μετράει την ποιότητα του ύπνου
Automatic : πρόγραμμα για την οδήγηση και την δραστηριότητα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου
Estimote : σύστημα που δίνει πληροφορίες για τα κοντινά αντικείμενα εντός του σπιτιού
Sonos : μεγάφωνα WiFi.
CubeSensors : μετρούν και ελέγχουν την θερμοκρασία, την ατμοσφαιρική πίεση και τον θόρυβο


Από τη στιγμή που ξυπνάει ο Chris Dancy μπορεί να διαβάσει τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί από το στρώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου του. Ξέρει έτσι αν είχε ταραγμένο ύπνο, αν μιλούσε κατά τη διάρκεια του ύπνου ή αν έτριζε τα δόντια του. Μπορεί έτσι να ρυθμίσει την ποιότητα της ξεκούρασής του.
Ολόκληρη η ζωή του είναι ρυθμισμένη και παρακολουθείται. Είναι ενδεικτικό ότι ζητάει από τις φίλες του να μετρήσει και να καταγράψει ακόμη και τη σεξουαλική τους συνεύρεση. Ορισμένες δέχονται, άλλες όχι.


Οταν πηγαίνει στο εστιατόριο ή σε μια συναυλία του ζητάνε πάντα να βγάλει τα Google Glass. Αντιδρά κάπως αλλά το δέχεται γελώντας. «Κι όμως, δεν μου ζητούν να βγάλω την φωτογραφική μηχανή που έχω συνδεδεμένη στο κεφάλι μου καθημερινά».

Ο Chris Dancy αναλύει προσεκτικά τα χιλιάδες e-mails που δέχεται από όλο τον κόσμο. Είναι ο άνθρωπος που καταγράφει ακόμη και το καζανάκι του μπάνιου ή το συρτάρι με τα φάρμακα. Ο καλωδιωμένος αμερικανός ζει από εταιρείες πληροφορικής που τον πληρώνουν για να τον παρακολουθούν να παρακολουθεί τη ζωή του.
 http://www.iefimerida.gr/
http://agiosioannisotheologoskavalas.blogspot.gr/
Μπορείς να αλλάξεις τα πάντα , άν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι! Αντι-Αισθητικά Νέα

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...