Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Σωματεμπορία- trafficking σημαίνει κέρδος και είσαι συνυπεύθυνος

Το trafficking αποτελεί σήμερα την  πιο κερδοφόρα παράνομη και εγκληματική επιχείρηση παγκοσμίως, μαζί με την διακίνηση ναρκωτικών και το παράνομο εμπόριο όπλων.  Σε ορισμένες χώρες το trafficking δεν θεωρείται καν έγκλημα, ενώ οι προβλεπόμενες ποινές για τους εμπόρους ανθρώπινων όντων  είναι πολύ μικρές, θεαματικά μικρότερες απ’ εκείνες που επιβάλλονται στους εμπόρους ναρκωτικών. Η κυριότερη όμως αιτία για τη διάπραξη αυτού του εγκλήματος  κατά της ανθρωπότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, είναι η ύπαρξη πρόθυμης  πελατείας: Αν δεν υπήρχαν άνθρωποι διατεθειμένοι να εκμεταλλευτούν με το χυδαιότερο και πιο απάνθρωπο τρόπο άλλους ανθρώπους, εκείνοι που εμπορεύονται ανθρώπινα όντα δεν θα είχαν κίνητρο για να στήνουν τις παγίδες τους και να κάνουν εμπόριο ανθρώπων, όλων των φύλων.
Κάθε χρόνο εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά διακινούνται σε συνθήκες που ισοδυναμούν με σύγχρονη δουλεία. Ανάμεσά τους εκατοντάδες γυναίκες, αγόρια και μικρά παιδιά παρασύρονται, εξαπατώνται ή εξαναγκάζονται στην πορνεία ή σε άλλες μορφές σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Παρά τις αυξανόμενες προσπάθειες για την καταπολέμησή του, το trafficking με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση εξακολουθεί να υπάρχει και να λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και είναι φυσικό μιας και υπάρχουν πρόθυμοι πελάτες !!!
Αν και τα στατιστικά στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό των γυναικών που διακινούνται ανά τον κόσμο δεν είναι ενημερωμένα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι αυξανόμενος, πράγμα που ισχύει και για τα κέρδη των διακινητών, καθώς σύμφωνα με μελέτες η διακίνηση διαπράττεται σχεδόν αποκλειστικά από διεθνή κυκλώματα οργανωμένου εγκλήματος. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαπιστωθεί ότι ένα εκατομμύριο γυναίκες και παιδιά διακινούνται κάθε χρόνο στην Δυτική Ευρώπη. Στην Ελλάδα ειδικότερα εκτιμάται ότι μέχρι το 2002 είχαν αφιχθεί μέσω της διακίνησης συνολικά 17.000 αλλοδαπές γυναίκες με βασικό κορμό του διακινούμενου πληθυσμού να απαρτίζεται από Ρωσίδες, Ουκρανές, Ρουμάνες, Νιγηριανές κ.λπ.
Η ηλικία της πλειονότητας του πληθυσμού κυμαίνεται μεταξύ 14 και 24 ετών (ποσοστό 62-63% περίπου). Αξίζει να σημειώσουμε ότι το trafficking δε συνεπάγεται απαραίτητα πέρασμα συνόρων, αλλά τα θύματα μπορεί να διακινούνται μέσα στα όρια μιας χώρας. Ωστόσο, το κυρίαρχο σχήμα του trafficking είναι το εξής: χώρα προέλευσης- χώρα transit και χώρα υποδοχής.
Ο επίσημος ορισμός του trafficking (διεθνική σωματεμπορία) σύμφωνα με το «Πρωτόκολλο των Ηνωμένων Εθνών για την Αποτροπή, την Καταστολή και την Τιμωρία της Παράνομης Διακίνησης Προσώπων με Σκοπό τη Σεξουαλική και Οικονομική Εκμετάλλευση, Ιδιαίτερα των Γυναικών και των Παιδιών» είναι: «Παράνομη Διακίνηση Προσώπων με Σκοπό τη Σεξουαλική-Οικονομική Εκμετάλλευση θα εννοείται η στρατολόγηση, η μεταφορά, η μετακίνηση, η εγκατάσταση (στέγαση, μέριμνα για τη συνέχιση της παραμονής) ή η παραλαβή προσώπων, μέσω της απειλής ή της χρήσης βίας ή άλλων μορφών εξαναγκασμού, της απαγωγής, του δόλου, της εξαπάτησης, της κατάχρησης της δύναμης, της κατάχρησης μιας ευάλωτης ή τρωτής θέσης, της προσφοράς ή της αποδοχής οικονομικού ή άλλου οφέλους για την επίτευξη της σύμφωνης γνώμης ενός προσώπου το οποίο ασκεί έλεγχο ή εξουσία επί άλλου προσώπου για το σκοπό της εκμετάλλευσης. Η εκμετάλλευση θα περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο: την εκμετάλλευση της πορνείας των άλλων ή άλλες μορφές σεξουαλικής εκμετάλλευσης, την εξαναγκαστική εργασία ή παροχή υπηρεσιών, τη διαμόρφωση συνθηκών σκλαβιάς ή παρόμοιων με αυτή πρακτικών, τη διαμόρφωση συνθηκών δουλείας (δεσμευτικής παροχής υπηρεσιών) ή τη λήψη σωματικών οργάνων.»
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ, η Ελλάδα είναι μία από τις βασικές χώρες όπου διακινούνται θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Τα θύματα προέρχονται κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων και της Αφρικής. Οι γυναίκες αυτές εγκλωβίζονται είτε κυριολεκτικά, επειδή οι σωματέμποροι για παράδειγμα τις κρατούν κλειδωμένες σε σπίτια, είτε με άλλα μέσα όπως η κατάσχεση των ταξιδιωτικών τους εγγράφων ή απειλές εναντίον τους ή των οικογενειών τους. Πολλές φορές εκτός από την ψυχολογική βία, υφίστανται σωματική βία και βασανιστήρια.
Στο trafficking συναντούμε γυναίκες και παιδιά που υφίστανται την πλήρη αποκτήνωση και απο – ανθρωποποίηση τους, σε βαθμό που χρησιμοποιούνται όπως τα ζώα των μονάδων παραγωγής κρέατος ή τις μηχανές των εργοστασίων. Ακόμη και οι λαθρομετανάστες (άντρες) που μεταφέρονται από τους δουλεμπόρους, οι φυλακισμένοι, ή όσοι βασανίζονται για πολιτικά λόγους δεν χάνουν τόσο πολύ τον έλεγχο της ζωής και της βούλησης τους, όσο τα θύματα του trafficking.
Το συγκεκριμένο φαινόμενο ανθεί εξαιτίας μίας σωρείας συμπτώσεων: τη σταδιακή αύξηση της ψαλίδας μεταξύ πλούσιων και φτωχών, την οικονομική κατάρρευση των χωρών του σοβιετικού μπλοκ και την πλήρη κυριαρχία του καπιταλιστικού συστήματος, τη σταδιακή αποστροφή των ανθρώπων του πλανήτη για τις παραδοσιακές αξίες (σεβασμός του προσώπου, οικουμενικότητα, συμπόνια, αξιοπρέπεια), την προαγωγή και την παρουσίαση της χρήσης της πορνείας ως τρόπου ζωής και δικαιώματος από τα περισσότερα Μ.Μ.Ε. και το διαδίκτυο, την έλλειψη πολιτικής βούλησης και αστυνόμευσης για τον περιορισμό του φαινομένου, την ύπαρξη ταμπού κ.α.
Τα θύματα του trafficking υποφέρουν από τη στέρηση όλων των ανθρώπινων δικαιωμάτων: ελλιπής διατροφή, η χειρότερη δυνατή στέγη, καμία ελευθερία βούλησης, μετακίνησης, έκφρασης (προσωπική, πολιτική), κατοχής περιουσίας κ.α. Το τραγικότερο φυσικά είναι η συνεχής σεξουαλική, φυσική και συναισθηματική κακοποίηση σε σημείο που οι άνθρωποι αυτοί υποφέρουν σωματικά, ψυχικά και κοινωνικά. Πολλά πρόσωπα εξ αυτών ασθενούν και πεθαίνουν. Και οι μόνοι που νοιάζονται για την απώλεια τους είναι οι προαγωγοί που χάνουν «…ένα από τα χρυσά κοτόπουλα που τους έφερνε λεφτά».
Όσον αφορά στις πραγματικές συνθήκες εργασίας τους, η λέξη εφιάλτης θα ήταν πολύ λίγη για τις αποδώσει. Οι γυναίκες του trafficking μπορεί να εξυπηρετούν και 20 ή 25 άτομα ανά 24ωρο, και μάλιστα τους πιο βιτσιόζους, αυτούς που δεν ικανοποιούν τις σαδιστικές τους ορέξεις στις νόμιμες πόρνες. Τα δε παιδιά μπορεί να εργάζονται ως και 18 ώρες και να εκτίθενται στις ορέξεις των παιδόφιλων, στο κρύο, στα φανάρια των μεγάλων δρόμων ή σε εγχειρίσεις οργάνων από τις οποίες μπορεί να μην βγουν ζωντανά.
Το γιατί συμβαίνει ότι συμβαίνει δεν είναι καθόλου δύσκολο να ερμηνευτεί: trafficking σημαίνει κέρδος. Μία κοπέλα που εργάζεται στις συνθήκες που περιγράφηκαν αποφέρει ετησίως 300.000 ευρώ στον προαγωγό της. Παλαιότερες εκτιμήσεις του ΟΗΕ υπολογίζουν τα ετήσια κέρδη από την διακίνηση ανθρώπων είναι 32 δισεκατομμύρια δολάρια και περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι είναι ανά πάσα στιγμή θύματα υποχρεωτικής εργασίας, συμπεριλαμβανομένων και του εξαναγκασμού σε σεξ.
Στοιχεία της Unesco δείχνουν περισσότερους από 12.000.000 άνθρωποι στον πλανήτη ζουν υπό συνθήκες τρομακτικής σκλαβιάς. Η Ευρώπη δέχεται την εισροή γυναικών από τα ανατολικά κράτη της ηπείρου, οι οποίες μεταφέρονται και ζουν σε συνθήκες δουλείας. Στο Ισραήλ εισάγονται 9.000 γυναίκες ετησίως και εκπορνεύονται. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2004, στη Βραζιλία υπάρχουν 98.000 σύγχρονοι σκλάβοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτυακού τόπου «antislavery.org», το γεγονός ότι ένας σκλάβος του 1850 στον Αμερικάνικο Νότο κόστιζε 40.000 $ και σήμερα το κόστος του αντιστοιχεί σε 90$, ως στοιχείο, φανερώνει το οικονομικό δέλεαρ που προσφέρει.
Ο βίος και η εργασία των ανθρώπων που καλλιεργούν κακάο στην Ακτή Ελεφαντοστού, που εξάγουν από τη γη κάρβουνο στη Βραζιλία και την Κίνα, που υφαίνουν χαλιά στην Ινδία, απαιτεί γνώση, συνολική γνώση για τα όσα συμβαίνουν και το πώς συμβαίνουν στα σημεία του πλανήτη. ( δες Πικρή Σοκολάτα, η Σκοτεινή Πλευρά της )
Οι λίγες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που εργάζονται κόντρα στο ανατριχιαστικό αυτό φαινόμενο μόνο μικρή ανακούφιση σε λίγες περιπτώσεις μπορούν να δώσουν. Οι μόνοι που μπορούν να σταματήσουν αυτήν τη ντροπή στην αξιοπρέπεια της οντότητας άνθρωπος είναι οι χρήστες των «υπηρεσιών». Όλοι αυτοί που αγοράζουν από τους προαγωγούς ηδονή, σωματικά όργανα, ή νομίζουν ότι βοηθούν με την ελεημοσύνη που δίνουν. Όσο αυτό το φαινόμενο αποφέρει τεράστια και αφορολόγητα κέρδη δεν υπάρχει καμία αρχή που να μπορεί (ή να θέλει) να το σταματήσει.
trafficking_terrapapers
Τον περασμένο Ιούλιο 107.000 υπογραφές συγκεντρώθηκαν και επιδόθηκαν στην ελληνική Βουλή στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας Stop Sex Trafficking of Children & Young People που ξεκίνησε από το 2009 η εταιρία The Body Shop. Το Σεπτέμβριο οι υπογραφές απ’ όλο τον κόσμο -7.000.000 συνολικά- επιδόθηκαν στον ΟΗΕ. O επικεφαλής της καμπάνιας Κρίστοφερ Ντέιβις έχει ταξιδέψει από τη Νότια Αφρική μέχρι τη Σουηδία και από τη Δανία μέχρι την Ελλάδα για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το θέμα. Εκείνο το πρωινό του Ιουλίου στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στην Αθήνα ο Κρίστοφερ Ντέιβις ήταν ευδιάθετος και γελαστός. Ένας άνθρωπος της δράσης. Στον προτζέκτορα, μετά τη φωτογραφία ενός κοριτσιού θύματος trafficking στο Κέιπ Τάουν, μας έδειξε αυτή των παιδιών του. «Γιατί τα παιδιά θύματα -αν και ζουν σε συνθήκες φτώχειας και εγκατάλειψης- είναι παιδιά όπως τα δικά σου και τα δικά μου», μου λέει.
Ο Κρίστοφερ Ντέιβις έχει ταξιδέψει πολύ και έχει να διηγηθεί πολλές ιστορίες δυστυχίας με καλό όμως τέλος. Όπως αυτή δύο κοριτσιών που είχε μαζί του στην πορεία της The Body Shop στο Λονδίνο τα οποία διασώθηκαν. «Μετά την πορεία μου είπαν πως μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια ένιωσαν να δυναμώνουν και να δίνουν τη φωνή τους σε όλες εκείνες τις γυναίκες που δεν θα μιλήσουν ποτέ». Θυμάται και άλλες δύο. «Ήταν μετά την πορεία στη Δανία. Υπήρξαν και αυτές θύματα αλλά κατάφεραν να πάρουν τη ζωή τους πίσω. «Είναι ωραίο να υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται», μου είπαν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτήν τη φράση». Τέτοιες ιστορίες είναι το μόνο που χρειάζεται ο Κρίστοφερ Ντέιβις για να συνεχίζει: «Υπάρχουν οργανώσεις που αγοράζουν σκλάβους για να τους απελευθερώσουν ή κάνουν επικίνδυνες διασώσεις. Με το πρώτο απλώς συμβάλλεις σε αυτή την οικονομία. Με το δεύτερο έχεις μόνο βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Αν και δεν είναι πολύ κινηματογραφικό, η The Body Shop ασχολείται με τη νομοθεσία, την ενημέρωση του κοινού και με το τι πρέπει να γίνει».
Η χαμένη αθωότητα: Ο Κρίστοφερ Ντέιβις ήρθε σε επαφή με τη Σομάλι Μαμ, τη γυναίκα που έχει σώσει εκατοντάδες κορίτσια από τα χέρια δικτύων trafficking που δρουν στην Καμπότζη. Η Σομάλι διηγείται τη φρικτή και απίστευτη ιστορία της στο βιβλίο της Τhe Road of Lost Innocence που κυκλοφόρησε το 2008. Εγκαταλείφθηκε από τους γονείς της και βιάστηκε όταν ήταν 10. Δύο χρόνια αργότερα πουλήθηκε και εξαναγκάστηκε να παντρευτεί έναν άνδρα ο οποίος τη χτυπούσε και τη βίαζε. Με τη βοήθεια μιας Γαλλίδας εθελόντριας κατάφερε να φυγαδευτεί από την Καμπότζη και αφού εργάστηκε ως νοσοκόμα στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, το 2007 ίδρυσε την οργάνωση Somaly Mam Foundation η οποία βοηθάει τα θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλά και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται κατά του trafficking.
Το πρόβλημα του trafficking  αφορά ηλικίες που σε κάνουν να ανατριχιάζεις. Όχι μόνο στην Καμπότζη αλλά και στην προηγμένη Σουηδία. Εκεί βρέθηκε η βραβευμένη ερευνήτρια δημοσιογράφος Χέιζελ Τόμσον για να κάνει ρεπορτάζ με αφορμή την καμπάνια της The Body Shop. Η Χέιζελ διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της Μαγκνταλένα την οποία η ναρκομανής μητέρα της εκδίδει από την ηλικία των 3 ετών. Η Μαγκνταλένα μεγαλώνοντας εθίζεται σε ουσίες και παγιδεύεται σε σχέσεις με άνδρες που γίνονται προαγωγοί της. Σήμερα η Μαγκνταλένα είναι καθαρή, αισιόδοξη και μητέρα. Η Χέιζελ μου μιλάει και για την 77χρονη Ελίς. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια φροντίζει τα κορίτσια που κάνουν πεζοδρόμιο στους δρόμους της Στοκχόλμης, τους προσφέρει καφέ, σάντουιτς αλλά και μια ζεστή αγκαλιά. Υπήρξε και αυτή πόρνη και θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τα 5 της. Την προηγούμενη νύχτα, στη νυχτερινή «περιπολία» της έσωσε δύο κορίτσια που εκδίδονταν με τη βία μέσα σε ένα βαν στην άκρη του δρόμου.
Ο αριθμός των ανθρώπων που διακινούνται προς τη Σουηδία -7.000 το χρόνο- αλλά και η ζήτηση υλικού παιδικής πορνογραφίας στο ίντερνετ -78.000 προσπάθειες την ημέρα- σοκάρουν. «Στην Ελλάδα δεν έχουμε παιδιά θύματα sex trafficking. Είναι οι κοινωνικές συνθήκες τέτοιες που δεν το επιτρέπουν», λέει ο κ. Βανικιώτης. «Από την άλλη υπήρξαν περιστατικά που νεαρές κρατούνταν δέσμιες και κακοποιούνταν σε διαμερίσματα πολυκατοικιών με τους ενοίκους να υποψιάζονται τι συμβαίνει αλλά να μην καλούν την αστυνομία».
trafficking AB
Είναι συνυπεύθυνοι στο αίσχος του traffincking όλοι όσοι βλέπουν πορνοταινίες, γιατί εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων αυτές παράγονται με τα θύματα των προαγωγών. Λένε πως η πορνογραφία είναι φαντασία. Διαφορετικές σκηνές που παρουσιάζουν διαφορετικές γυναίκες δίνουν την ψευδαίσθηση στον παρατηρητή ότι έχει μια σχέση με ένα νέο πρόσωπο κάθε φορά. Αυτά τα «αστέρια» υπόκεινται σε διαφορετικές απαξιωτικές σεξουαλικές πρακτικές από τους άντρες στις σκηνές. Οι πράξεις στο σύνολό τους είναι απεχθείς στους περισσότερους ψυχικά υγιείς ανθρώπους. Ωστόσο, ο σχεδιασμός της πράξης σε μια πορνογραφική σκηνή είναι να συνδέσουν ένα ή δύο φυσιολογικά στοιχεία με άλλα που δεν είναι. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο θεατής αποκτά νέες γεύσεις στη σεξουαλική πράξη.
Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπονται από την οθόνη με μια φαντασίωση προκαλούν μια χημική αντίδραση στον εγκέφαλο, απελευθερώνοντας ντοπαμίνη. Το αποτέλεσμα είναι η αίσθηση μιας πραγματικής, παρ’ όλα αυτά παραισθητικής, κατάστασης ευχαρίστησης και ικανοποίησης. Η ντοπαμίνη ενισχύει τις νέες συνδέσεις με τις νεοαποκτηθείσες σεξουαλικές προτιμήσεις, και το επόμενο πράγμα που συμβαίνει είναι ο άντρας να ζητά από τη γυναίκα του να συμμετάσχει σε μια σεξουαλική φαντασίωση που έχει ενσωματωθεί στο υποσυνείδητό του. Δες Το πύρινο άρμα και τα ναρκωτικά
Παρά τις προσπάθειες πολλών γυναικών να κάνουν «πιό πικάντικα τα πράγματα» υποκύπτοντας σε εξευτελιστικές πράξεις που έχουν ενσωματωθεί τεχνητά στους εγκεφάλους των συζύγων τους, οι πορνογραφικά – εθισμένοι σύζυγοι θα διασκεδάσουν μόνο για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, πριν χάσουν το ενδιαφέρον τους. Εν τω μεταξύ, η σύζυγος αισθάνεται ότι δεν είναι ελκυστική και ότι είναι συναισθηματικά εγκαταλελειμμένη παρά τις καλύτερες προσπάθειές της, δίχως να γνωρίζει ότι δεν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί με το τσουνάμι της ντοπαμίνης που δημιουργείται από την πορνογραφία.
Αυτό που είναι πολύ ανησυχητικό με αυτές τις πληροφορίες είναι ότι ο εγκέφαλος λειτουργεί ως ένα ενιαίο σύνολο, η πλαστικότητά του είναι παγκόσμια. Η αλλαγή μιας περιοχής επηρεάζει άλλες περιοχές. Είναι μια κυριολεκτική επανακαλωδίωση του συνόλου των νευρωνικών συνδέσεων, ως αποτέλεσμα της παρακολούθησης πορνογραφίας. Η έκταση της επιρροής σε άλλα μέρη του εγκεφάλου και στη γνωστική λειτουργία είναι μια περιοχή της έρευνας που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.
«Οι εθισμένοι μπορεί να αισθάνονται σαν να βρίσκονται σε μια ατελείωτη μάχη και αγώνα. Μπορούν να χάσουν κάθε ελπίδα ότι μπορεί να είναι ελεύθεροι. Κάνουν τεράστιες προσπάθειες για καταπολεμήσουν τις συνεχείς εμμονές και τους ψυχαναγκασμούς, μόνο και μόνο για να γλιστρήσουν και να πέσουν ξανά και ξανά. Βοήθεια και εκπαίδευση για το πώς να διαχειριστούν και να ασχοληθούν με το θέμα αυτό είναι πλέον διαθέσιμη για όσους επιθυμούν ν’ απαλλαγούν απ’ αυτή την ασθένεια»…
Σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα κρούει των κώδωνα του κινδύνου γι’ αυτήν την νέα ασθένεια του εγκεφάλου που δημιουργείται απ’ την παρακολούθηση πορνογραφίας και είναι άκρως εθιστική και επικίνδυνη όσο και η χρήση κοκαΐνης! Το θέμα από μεταφυσικής πλευράς είναι πολύ πιο σοβαρό και με τρομακτικές προεκτάσεις σε όλα τα επίπεδα, από καταλήψεις ατόμων μέχρι τροφοδότηση και ενίσχυση υπερδιαστατικών όντων. Τα πλοκάμια της πορνογραφίας απλώνονται στα βάθη της ψυχής των ανθρώπων και τους απομυζούν από κάθε τί ανθρώπινο.
Γνωρίζουμε πλέον ότι η πορνογραφία είναι μια επιδημία που πλήττει την ανθρωπότητα και οφείλουμε να την εξαλείψουμε απ’ τις ζωές μας, γιατί κάνει τους ανθρώπους ζώα, όπως και κάθε εθισμός !
Αυτά είναι κάποια επίσημα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν πώς η πορνογραφία έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας:
Πορνογραφικοί Ιστότοποι: 4.2 εκατομμύρια (12% των συνολικών ιστότοπων)
Πορνογραφικές Ιστοσελίδες: 420 εκατομμύρια
Καθημερινές πορνογραφικές αναζητήσεις μέσω μηχανών αναζήτησης: 68 εκατομμύρια (25% των συνολικών αναζητήσεων)
Διαδικτυακοί χρήστες που βλέπουν πορνό: 42.7%
Παγκόσμιοι επισκέπτες σε πορνογραφικούς ιστότοπους: 72 εκατομμύρια μηνιαίως
Τα παραπάνω νούμερα είναι ενδεικτικά μιας και καθημερινά προστίθενται νέοι ιστότοποι πορνογραφικού  περιεχομένου και όλο και περισσότεροι χρήστες πέφτουν στα δίχτυα τους…
…και μόνο αυτά τα στοιχεία φτάνουν για να καταλάβουμε πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα της πορνογραφίας και τί διαστάσεις έχει λάβει… Περαστικά σας όλοι όσοι βλέπετε αυτά τα αίσχη, εις βάρος συνανθρώπων σας!

trafficking Α
“Ναι η ζωή είναι ωραία, μόνο που δεν της φαίνεται καθόλου και σίγουρα δεν είναι ωραία για όλους.”

http://www.terrapapers.com/

Μπορείς να αλλάξεις τα πάντα , άν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι!
http://anti-aisthitika.blogspot.gr

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...