Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ἔχουμε ἕναν κόσμο νὰ ἀλλάξουμε …

Γιώτα Σούσουλα
Ὅλοι οι άνθρωποι, ή μάλλον οι περισσότεροι, θα ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο…
Όταν μέσα μας αισθανόμαστε άσχημα τότε ο κόσμος μας φαίνεται χάλια και κάποια άλλη στιγμή, όταν είμαστε γεμάτοι όμορφα συναισθήματα τότε ο ίδιος κόσμος μας φαίνεται όμορφος ή τουλάχιστον συμπαθητικός.
Ίσως ο κόσμος δεν χρειάζεται να διορθωθεί ούτε εμείς χρειάζεται να διορθωθούμε … Υπάρχουμε για να πλουτίζει ο κόσμος ...
Κι αν είμαστε ο εαυτός μας είναι και ο κόσμος πλούσιος κι ωραίος. Αν είμαστε διαρκώς θυμωμένοι, αν είμαστε φοβισμένοι και δειλοί, τότε μας φαίνεται πως και ο κόσμος θέλει επιδιόρθωση.
Στα τόσα χρόνια της ιστορίας κανείς δεν μπόρεσε να απαντήσει με βεβαιότητα αν ο κόσμος άλλαξε ή εάν ήταν πάντα το ίδιο καλός ή το ίδιο κακός.
Τις στιγμές που ο κόσμος μοιάζει καλύτερος είναι οι στιγμές που ο καθένας μπορεί να βουτήξει σ’ αυτό το σημείο μέσα του που κρύβει όλη την αγάπη, ώστε να ανασύρει αρκετή για να θρέψει τον εαυτό του αλλά και να τη μοιραστεί με τους ανθρώπους γύρω του. Γνωρίζω καλά πως εκείνοι που το καταφέρνουν αυτό είναι εκείνοι που δεν περιμένουν την επιβεβαίωση από τους άλλους γιατί την έχουν μέσα τους. Και όταν έρθει η στιγμή που ο καθένας ελπίζει πως ο άλλος θα κάνει πρώτος την κίνηση, τότε εκείνοι απλά απλώνουν το χέρι και χαμογελούν.
Αυτό είναι όλο που συνήθως χρειάζεται… και ο κόσμος γίνεται διαφορετικός.
http://filonoi.gr/

Μπορείς να αλλάξεις τα πάντα , άν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι! Αντι-Αισθητικά Νέα

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...