Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ὁ πόλεμος τοῦ '40 μέσα ἀπὸ τὰ κέρινα ὁμοιώματα τοῦ Μουσείου Ἑλληνικῆς Ἱστορίας


Η θεματική ενότητα καλύπτει γεγονότα από τον πόλεμο του ’40 και την ιταλική επίθεση, την γερμανική εισβολή και την άμυνα των οχυρών και καταλήγει στην Μάχη της Κρήτης, τον Μάιο του 1941.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης
Λίγα χιλιόμετρα έξω από το ιστορικό Μπιζάνι Ιωαννίνων, βρίσκεται το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας – Κέρινα Ομοιώματα του γνωστού καλλιτέχνη Παύλου Βρελλή. Ανάμεσα στα εντυπωσιακά εκθέματα που αναβιώνουν στιγμές της ιστορίας μας, ο Παύλος Βρελλής έχει δημιουργήσει έργα που αναφέρονται στο ελληνοϊταλικό πόλεμο και στην εποποιία του 1940 – 41.
Μέσα από τα κέρινα ομοιώματα και την ατμοσφαιρική σύνθεση, ο επισκέπτης μεταφέρεται νοερά στα χρόνια εκείνα, όταν οι Έλληνες υπεράσπιζαν την πατρίδα μας απέναντι στους Ιταλούς και στη συνέχεια απέναντι στους Γερμανούς εισβολείς.
Η θεματική ενότητα καλύπτει γεγονότα από τον πόλεμο του ’40 και την ιταλική επίθεση, την γερμανική εισβολή και την άμυνα των οχυρών και καταλήγει στην Μάχη της Κρήτης, τον Μάιο του 1941.Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα κέρινα ομοιώματα φέρουν στολές εποχής, ενώ τα διάφορα αντικείμενα που πλαισιώνουν τα εκθέματα συμβάλουν στον ρεαλισμό και την πιστή αναπαράσταση της ελληνικής ιστορίας.Τα στοιχεία επικοινωνίας με το Μουσείο είναι τα εξής: 12ο Χλμ. Εθνικής οδού Ιωαννίνων – Αθηνών, Μπιζάνι, Ιωαννίνων, Τ.Κ 45500 Τηλ και fax: 26510 92128 Website: www.vrellis.gr  - Email: pvrellis@vrellis.gr
πηγή
http://filonoi.gr/

Μπορείς να αλλάξεις τα πάντα , άν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι! Αντι-Αισθητικά Νέα

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...