Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Μαγικά μανιτάρια, οπιούχες παπαρούνες και φυτά κάνναβης, στους Βοτανικούς κήπους του Λονδίνου

Αγγλία, Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι του Λονδίνου (Kew Gardens)
οξύτατη αντιπαράθεση πυροδότησε μια εκδήλωση για τα ναρκωτικά που θα γίνει στους Βοτανικούς κήπους.
Η οργάνωση «εκστρατεία κατά των ναρκωτικών (Anti-drugs campaigners)» καταδίκασε την εκδήλωση γιατί δεν διασφαλίζει τους νέους από τους κινδύνους των ναρκωτικών.

Η Elizabeth Burton-Phillips (chief executive of the charity DrugFAM) είπε ότι «η ενημέρωση για την εκδήλωση, διαβάζεται σαν πρόσκληση για τα παιδιά για να πάνε και να πειραματιστούν με τα ναρκωτικά. Είμαι βέβαιη ότι οι ομιλητές είναι ειδικοί και έμπειροι στον τομέα τους, αλλά δεν συναλλάσσονται με τις οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από τα ναρκωτικά και ο γιός μου πέθανε από αυτά. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης συμπεριφέρονται εξαιρετικά ανεύθυνα και δεν διασφαλίζουν τους νέους. Είναι απαράδεκτο μια οργάνωση που χρηματοδοτείται από το δημόσιο, να χρησιμοποιεί χρήματα για ένα τέτοιο φεστιβάλ»
στα 300 στρέμματα των Kew Gardens, θα γίνει μια εκδήλωση για τα ναρκωτικά, με τίτλο «The Intoxication Season» που θα περιλαμβάνει ομιλίες για τα ψυχότροπα (ψυχοδραστικά) φυτά.
Η εκδήλωση «The Intoxication Season» θα ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου, θα είναι διάρκειας τριών εβδομάδων και θα είναι ανοιχτή για επισκέπτες κάθε ηλικίας.
στην έκθεση, θα παρουσιαστούν φυτά κάνναβης και παπαρούνες που παράγουν το όπιο.

οι ομιλητές θα συζητήσουν για τη χρήση της μαριχουάνας και των παραισθησιογόνων μανιταριών.
ο πρώην κυβερνητικός σύμβουλος, καθηγητής David Nutt - που απολύθηκε γιατί οι απόψεις του οδηγούν στην υποβάθμιση του κινδύνου από τα ναρκωτικά- θα κάνει την εναρκτήρια ομιλία για την κόλαση από τις χημικές ουσίες των ψυχοδραστικών φυτών.
σε άλλες διαλέξεις της έκθεσης θα συζητηθούν οι χρήσιμες ιδιότητες της κάνναβης, αλλά και οι πιθανές νέες θεραπείες που χρησιμοποιούν ελεγχόμενες ουσίες όπως η ψυχοενεργή ουσία ψιλοκυβίνη από τα «μαγικά» μανιτάρια.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης που θα γίνει στο «Princess of Wales Conservatory» των Βοτανικών κήπων επιμένουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτραπεί η χρήση παράνομων ναρκωτικών.
οι Kew Gardens λαμβάνουν το ήμισυ περίπου της χρηματοδότησής τους από την κυβέρνηση. Έχουν λάβει £ 114.500.000 δημόσιου χρήματος από το 2010.


ο καθηγητής David Nutt, είπε ότι, στην έκθεση στους Βοτανικούς Κήπους, οι χρήστες ναρκωτικών θα ενημερωθούν για τις επιβλαβείς συνέπειες από τα νόμιμα υποκατάστατα των παράνομων ουσιών και την ψυχοενεργή επίδρασή τους, που είναι παρόμοια με αυτή των ελεγχόμενων ναρκωτικών ουσιών, έτσι ώστε να κάνουν συνειδητά την επιλογή τους. Στη διάλεξή του θα συζητήσει για την ανάπτυξη νέων θεραπειών με τη χρήση ελεγχόμενων ουσιών όπως η ψιλοκυβίνη.
όπως είπε «οι κανονισμοί που ελέγχουν την ψιλοκυβίνη, είναι δέκα φορές πιο αυστηροί από αυτούς που ελέγχουν την ηρωίνη. Αυτό δεν έχει κανένα νόημα, το μόνο που κάνει είναι να σταματάει τους ανθρώπους σαν εμένα, από την ανάπτυξη της έρευνας για νέες θεραπείες. Δεν συνιστώ τη χρήση οποιουδήποτε φαρμάκου, ο νόμος σχεδιάστηκε για να αποτρέψει τους χρήστες από την καταστροφή, εάν δεν αποτρέψουμε τους χρήστες και εμποδίσουμε την έρευνα, τότε έχουμε αρνητικό αποτέλεσμα»


Η Mary Brett, για το « campaign group Cannabis Skunk Sense» είπε ότι τα ναρκωτικά είναι πολύ σοβαρό θέμα, για να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο μέσα στους Βοτανικούς κήπους.
την αντίρρησή του για την εκδήλωση, εξέφρασε και ο David Raynes, (για την National Drug Prevention Alliance και πρώην HM Customs Assistant Chief Investigation Officer) συγκεκριμένα ο Raynes είπε ότι «ο καθηγητής David Nutt, προσπαθεί να εξομαλύνει τη διαδικασία για τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών, παρέχει στους χρήστες ναρκωτικών ακριβείς πληροφορίες, αλλά εκείνοι που πλήττονται περισσότερο, είναι οι νέοι που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και δεν έχουν αναπτύξει καμία άμυνα στον κίνδυνο. Αυτοί οι νέοι δεν σώζονται μόνο με την πληροφόρηση»
εκπρόσωπος των Βοτανικών Κήπων διαβεβαίωσε ότι στο φεστιβάλ για τα ναρκωτικά, δεν πρόκειται να εκτεθούν παράνομα ναρκωτικά «μόνο ζωντανά φυτά από τα οποία προέρχονται οι παράνομες ναρκωτικές ουσίες αλλά και τα νόμιμα υποκατάστατά τους, άλλωστε κανένα φυτό δεν αποτελεί εγγενώς φάρμακο ή δηλητήριο»
πηγή 6-9-14http://www.dailymail.co.uk/news/article-2746457/Kew-Gardens-drugs-storm-Intoxication
http://hellenicrevenge.blogspot.com/

Μπορείς να αλλάξεις τα πάντα , άν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι! Αντι-Αισθητικά Νέα

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...