Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Πῶς ἡ προπαγάνδα ἐνεργοποιεῖ μόνον τὸ συναίσθημα, καταστρέφοντας τὴν λογική!!!

Το σύστημα μεταδίδει με πολύ καλά μελετημένο τρόπο συγκεκριμένες ειδήσεις, με συγκεκριμένη περιγραφή, ώστε να επιτύχει να μας δημιουργήσει συγκεκριμένο συναίσθημα.
Το συγκεκριμένο συναίσθημα θα ακολουθήσει και συγκεκριμένη αντίδραση που το σύστημα θα εκμεταλλευθεί, φυσικά εις βάρος μας.

Με λίγα λόγια μας κατευθύνουν απόλυτα, παίζοντας με το μυαλό μας. Έχουμε προβλέψιμη συμπεριφορά κι έτσι μας σπρώχνουν προς την κατεύθυνση που βολεύει το σύστημα και καταστρέφει εμάς.
Και για να τραβήξουμε οικειοθελώς προς τον γκρεμό και την αυτοκαταστροφή, για να βγάλουμε δηλαδή τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια, πρέπει να μας παραπλανούν ασταμάτητα, να δεχόμαστε λανθασμένες οδηγίες, να μας δίνουν συνεχώς ψεύτικες ή συγκεκριμένες πληροφορίες, ώστε με λανθασμένα δεδομένα να βγάλουμε λανθασμένο συμπέρασμα και πρακτικά να βλάψουμε τους εαυτούς μας, νομίζοντας ότι θα τους ωφελήσουμε.
Να ψάχνουμε το φως και τελικά να ψηφίζουμε αυτούς που μας κόβουν το …ρεύμα.

Θα επιτύχει το σύστημα να αηδιάσουμε από μία κυβέρνηση, ώστε να συναινέσουμε σε αλλαγή κυβερνήσεως και τελικά θα βρουν ευκαιρία να μας βάλουν νέους φόρους και να φάνε νέες μίζες, εκμεταλλευόμενοι την περίοδο του αρχικού σοκ, που αυτοί αποκαλούν …φρέσκια εντολή.

Ο χρόνος που απαιτείται για να συνειδητοποιήσουμε ότι μας εξαπάτησαν, δηλαδή οι πρώτοι μήνες μίας νέας κυβερνήσεως, είναι ο μοναδικός χρόνος που το σύστημα έχει την χρυσή ευκαιρία να περάσει νέους ληστρικούς φόρους και να μας αφαιρέσει ελευθερίες, χωρίς να δεχθεί πιέσεις, χωρίς αντιδράσεις, χωρίς καν πολιτικό κόστος.
Η «φρέσκια εντολή» είναι η χρυσή ευκαιρία για μεγάλες κομπίνες και στέρηση ελευθεριών.

Και για να ανανεώνουν συνεχώς αυτόν τον χρόνο χρειάζεται να πηγαίνουμε συχνά σε εκλογές, με την ελπίδα να γλυτώσουμε.
Και κάθε φορά το σύστημα φροντίζει να μας δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα για τους προηγουμένους και θετικά για τους επομένους, που τελικά είναι όλοι από την ίδια σκατένια πάστα και υπηρετούν όλοι τα ίδια ξένα συμφέροντα.

Για να μας δημιουργηθεί τεχνητά οποιαδήποτε πεποίθηση ή ψευδαίσθηση για πρόσωπα και πράγματα, με τα οποία δεν έχουμε την οποιαδήποτε φυσική επαφή, αλλά ούτε και κάποια γνώση για το είδος τους, το σύστημα μας παρέχει ολοήμερη, δωρεάν, εύκολη κι εντυπωσιακή «ενημέρωση», γιατί ακριβώς πρέπει να μας δημιουργήσει …ΕΝΤΥΠΩΣΗ!!!
Δηλαδή να τυπώσουμε κάτι καλά στο μυαλό μας και μετά να πράξουμε δεόντως.

Μόνο που δεν πρόκειται για ενημέρωση αλλά για προπαγάνδα, για μισές αλήθειες, μπόλικα ψέμματα κι υπερβολές.
Κι όλα αυτά με σκοπό να επιτύχουν την δημιουργία συγκεκριμένων συναισθημάτων.

Όντας σε κατάλληλη συναισθηματική κατάσταση, βάζουμε πολύ εύκολα το χέρι στην τσέπηγια να στείλουμε λεφτά σε μία μαϊμού-ΜΚΟ, βρίσκουμε πολύ λογικό να πολεμούν Αμερικανοί στην Κορέα, να ισοπεδώνεται το ΙΡΑΚ, η Γιουγκοσλαβία , η Λιβύη κι η Συρία από το ΝΑΤΟ.

Αν επιτύχει το σύστημα να φοβηθούμε τους Τούρκους, εμείς θα συναινέσουμε να μας φορτώσουν ακόμη 30 Δισεκατομμύρια νέα δάνεια για παλιοσίδερα.

Αν επιτύχει το σύστημα να συγκινηθούμε από την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και αν μας τρομοκρατήσει ότι χάνονται οι διορίες και ότι θα ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί και θα ρεζιλευθούμε παγκοσμίως, εμείς θα συναινέσουμε να μας φορτώσουν άλλα 30 Δισεκατομμύρια νέα δάνεια, για εικονικά έργα με απευθείας ανάθεση.

Το σύστημα κτίζει στο κεφάλι μας ένα άυλο συναίσθημα τρόμου, ώστε να μας πείσει να βάλουμε εμείς το χέρι στην τσέπη επειγόντως και να του μεταβιβάσουμε οικειοθελώς τον ιδρώτα μας, μέρος της περιουσίας μας ή τις ελευθερίες μας, για να απαλλαγούμε από αυτό το συναίσθημα τρόμου.

Το σύστημα φροντίζει να μας εθίσει στο συναίσθημα και σε όλη μας την ζωή δίνουμε μετρητά κι αγοράζουμε συναίσθημα.
Όπως ακριβώς οι ναρκομανείς δίνουν λεφτά και παίρνουν μία ναρκωτική ουσία, για να νοιώσουν ή να περάσουν καλά.
Αγοράζουμε κι εμείς την καλοπέρασή μας, την οποία προκαλεί επίσης μία ναρκωτική ουσία, μόνο που την παράγει ο ίδιος μας ο εγκέφαλος.
Αναζητούμε απεγνωσμένα τον τρόπο και τις περιστάσεις, ώστε να υποχρεώσουμε τον εγκέφαλό μας να εκκρίνει αυτή την ουσία για να νοιώσουμε το συγκεκριμένο συναίσθημα ικανοποιήσεως.

Όλα τα έξυπνα λαμόγια πλουτίζουν πουλώντας συναίσθημα ή ελπίδα, αέρα κοπανιστό δηλαδή, με αντάλλαγμα αποκλειστικά χρήματα…Δηλαδή ιδρώτα κι αίμα.
Πάμε σε συναυλίες , πληρώνουμε μετρητά και παίρνουμε άυλο συναίσθημα από κάποιους καλλιτέχνες, που ποτέ δεν θα τραγουδούσαν χωρίς τα λεφτά μπροστά.
Καλλιτέχνες που δεν θα τραγουδούσαν ποτέ μόνο για το χειροκρότημα.

Πάμε στα γήπεδα, πληρώνουμε μετρητά και παίρνουμε άυλο συναίσθημα από κάποιους που ποτέ δεν θα έπαιζαν μπάλα για την φανέλα, αλλά μόνο για λεφτά και μάλιστα για πολλά λεφτά.

Πάμε στον κινηματογράφο ή στο θέατρο, πληρώνουμε μετρητά για να πάρουμε συναίσθημα, βλέποντας κάποιους που ακόμα και για να σηκώσουν το χέρι τους θέλουν λεφτά, πολλά λεφτά.

Διαβάζουμε ένα βιβλίο πληρώνοντας με μετρητά, για να νοιώσουμε ένα συναίσθημα μέσα από τα λόγια κάποιου, που δεν θα έγραφε ούτε δυο σειρές χωρίς χρηματικό αντάλλαγμα.

Αγοράζουμε ένα ρούχο, ένα καλλυντικό ή ένα αυτοκίνητο, για να νοιώσουμε όπως νομίζουμε ότι νοιώθει ο πανέμορφος τύπος που το οδηγεί στην διαφήμιση και που τρελλαίνει τις πανέμορφες κοπέλες γύρω του.

Θυμάστε οι μεγαλύτεροι;
«Αν κάποιος σας προσφέρει λουλούδια στον δρόμο είναι γιατί τον άγγιξε το …αποσμητικό σας!!!»
Φοράς IMPULSE και κάνουν ουρές οι άνδρες… Ή φοράς ΑΧΕ και σε δαγκώνουν σαν σοκολάτα πανέμορφες κοπέλες που δεν ξέρεις.

Επιτρέπουμε στο σύστημα να μας κάνει δούλους, να μας ληστεύει και να μας σκοτώνει κατά βούληση, γιατί εμπιστευόμαστε αυτούς που μας ενημερώνουν, γιατί δεν είμαστε καθόλου αυστηροί ως προς τις πηγές της ενημερώσεώς μας.
Μας παίζουν στα δάχτυλα σαν μαριονέτες, με αόρατα νήματα, που κατευθύνουν με ακρίβεια τα συναισθήματά μας.

Όταν ο Γιωργάκης είπε «Λεφτά υπάρχουν» δεν σκεφθήκαμε λογικά.
Δεν σκεφθήκαμε ότι ήταν στήριγμα και μέλος της ίδιας Πράσινης συμμορίας που κατέστρεψε την Ελλάδα.

Όταν ο Σαμαράς είπε ότι θα καταργήσει το χαράτσι, δεν σκεφθήκαμε λογικά.
Ήταν κι αυτός μέλος της Γαλάζιας συμμορίας που μας …«ευεργέτησε», όπως και η Πράσινη.

Όταν ο Τσίπρας είπε ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο, με έναν νόμο κι ένα άρθρο, δεν σκεφθήκαμε λογικά.
Δεν σκεφθήκαμε ότι μερικοί εκατομμυριούχοι, που δηλώνουν «αριστεροί» ή μετανιωμένοι πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ, δεν θα έβαζαν ποτέ το δικό μας συμφέρον επάνω από το δικό τους.
Και δεν θα είχαν ποτέ τα κότσια να σταθούν απέναντι στους Τραπεζίτες.

Αφήσαμε τους αλήτες της δημοσιογραφίας, τους εφοπλιστές-καναλάρχες και την ελπίδα να μας καθοδηγήσουν στις αποφάσεις μας, με αποτέλεσμα να νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας όλα τους τα εγκλήματα εις βάρος ημών και των συμπολιτών μας…
Και αυτοί που πλήρωσαν πιο ακριβά από όλους ήταν οι φτωχότεροι, οι χαμηλόμισθοι ιδιωτικοί υπάλληλοι που απολύθηκαν, οι οικογενειακές επιχειρήσεις που χρενκόπησαν και που όλων αυτών τα σπίτια θα πουληθούν στους ξένους γύπες, από την ίδια κυβέρνηση που ψήφισαν για να τους προστατεύσει.

Την ίδια στιγμή αυτοί, που ζητούν τώρα την ψήφο μας, ήταν αυτοί που πλήρωναν μισθό του Δημοσίου ακόμα και στην Γιάννα Αγγελοπούλου.

Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις ήταν η διαπίστωση ότι ακόμα και σήμερα η διάδοση μίας πληροφορίας εξαρτάται από το συναίσθημα που δημιουργεί κι όχι από τη σοβαρότητα της ίδιας της πληροφορίας.
Μία καλογραμμένη γενικόλογη μπούρδα, που προκαλεί συναίσθημα αλλά δεν περιέχει πληροφορία, θα κάνει τον γύρο του κόσμου.
Μία πληροφορία που μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στην αλήθεια δεν πάει πουθενά.


Γι’ αυτό ο περισσότερος κόσμος είναι διαθέσιμος να διαδώσει το ψέμμα ότι επανεμφανίστηκε το Τέρας του Λοχνές, παρά το ότι απεδείχθη ότι ήταν μία απάτη, μέσω της οποίας επωφελήθηκε τουριστικά η Σκωτία κι έγιναν δισεκατομμυριούχοι πολλοί τηλε-βιβλιοπώλες, παίζοντας με το μυαλό των πελατών τους.

Σίγμα
http://filonoi.gr/

Μπορείς να αλλάξεις τα πάντα , άν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι! Αντι-Αισθητικά Νέα

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...